ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Έβγαλε την υποχρέωση…

Κακή εμφάνιση, αλλά νίκη για τον Παναθηναϊκό με 1-0 απέναντι στον Πλατανιά, με τον Ατζαγκούν να τον γλιτώνει από γκέλα. Δοκάρι στο 46' είχε ο Μπεργκ, αποδοκιμασίες από τον κόσμο για την εμφάνιση και έντονη γιούχα στο φινάλε προς τον Αναστασίου.

Έβγαλε την υποχρέωση…

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν απαράδεκτη εμφάνιση και χάρη στο γκολ-δώρο που τρώει ο Ολιμπά, φέρει ευθύνη στο φαλτσαριστό σουτ του Ατζαγκούν, γλίτωσαν από την πρώτη εντός έδρας γκέλα για το φετινό πρωτάθλημα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά, καθώς η ομάδα την επόμενη αγωνιστική πάει στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, όπου τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα.

ομαδικη

Το ματς

Με την ίδια ενδεκάδα όπως στο νικηφόρο ματς μεσοβδόμαδα με τον Λεβαδειακό παρέταξε το «τριφύλλι» ο Γιάννης Αναστασίου.

Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με 4-4-2 σε ρόμβο και μπήκαν δυναμικά στο ματς από τα πρώτα δευτερόλεπτα και θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει και το σκορ, αλλά ο Μπεργκ, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, υποδεχόμενος την κάθετη πάσα του Πράνιτς στα 30 δευτερόλεπτα από τη σέντρα της αναμέτρησης.

Το «τριφύλλι» είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων συμπληρώνοντας το πρώτο πεντάλεπτο στην αναμέτρηση, με την ομάδα του Πλατανιά να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.

Το ματς είχε πολλά λάθη για τις δύο ομάδες, με τη μπάλα να παίζεται κυρίως στο κέντρο του γηπέδου, με τον Παναθηναϊκό να έχει υποχωρήσει δίνοντας χώρους στους παίκτες του Πλατανιά.

Ο Ντάνιελ Πράνιτς που ήταν αρκετά δραστήριος εκείνο το διάστημα, δοκίμασε μια σέντρα για τον Καρέλη στην καρδιά της περιοχής του Πλατανιά, η μπάλα όμως πήρε περίεργη τροχιά και παραλίγο να «κρεμάσει» τον Ολιμπά στο 14ο λεπτό.

νανο

Οι «πράσινοι» δυσκολευόντουσαν αρκετά να βγάλουν φάσεις για να απειλήσουν τα καρέ του Πλατανιά, καθώς τα επιθετικά του «κλειδιά» ήταν καλά μπλοκαρισμένα από την αμυντική λειτουργία των παικτών του Πλατανιά.

Η αδράνεια στην άμυνα του «τριφυλλιού», παραλίγο να του στοιχίσει, καθώς ο Κουλιμπαλί μετά από ατομική προσπάθεια δοκίμασε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ στο 17’. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε σωστή ανάπτυξη και προσπαθούσε μάταια να δημιουργήσει καταστάσεις με ψηλές μπαλιές προς την περιοχή του Πλατανιά.

Ο Πλατανιάς βλέποντας το «τριφύλλι» να είναι αδύναμο να δημιουργήσει, αναθάρρησε και σε 2-3 περιπτώσεις έβαλε 3 και 4 ποδοσφαιριστές στην περιοχή του Στιλ, όμως η τελική προσπάθεια δεν ήταν καλή.

Παράλληλα, ο Γιάννης Αναστασίου βλέποντας τη δυσκολία των παικτών του στη δημιουργία παιχνιδιού, μετέτρεψε το σχήμα του σε 4-2-2-2, κάτι που έχει κάνει στα περισσότερα ματς μέχρι τώρα.

Οι «πράσινοι» βγήκαν μπροστά στη συνέχεια και με συνεχόμενα κόρνερ, προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Ολιμπά. Έτσι στο 28ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο και κεφαλιά πάσα του Ταυλαρίδη, ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να σκοράρει, πηδώντας ανενόχλητος στέλνοντας τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

ταυλαριδης

Οι «πράσινοι» συμπληρώνοντας μισή ώρα αγώνα, διαμαρτυρήθηκαν και για ένα πέσιμο του Μπεργκ μέσα στην περιοχή, όμως δεν υπήρχε πέναλτι. Μετά από αυτή τη φάση, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε μέτρα στο χορτάρι και με κύριο εκφραστή τον Μπεργκ, δημιούργησε 2 καλές στιγμές, όμως πάντα οι αμυντικοί του Πλατανιά, ήταν ένα βήμα μπροστά από τους «πράσινους». Καλή στιγμή είχε και ο Πλατανιάς στο 35’ μετά από σέντρα του Στανισάβλιεβιτς και καρφωτή κεφαλιά του Ντίνα, που δεν ανησύχησε τον Στιλ.

Η εικόνα του ματς βελτιώθηκε αισθητά μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τον Παναθηναϊκό να έχει καλή στιγμή, με τη σέντρα-σουτ του Μαρινάκη, που κατέληξε στην αγκαλιά του Ολιμπά.

Ακριβώς στο 40ο λεπτό, ξανά ο δεξιός οπισθοφύλακας των «πρασίνων» προσπάθησε να απειλήσει τον Ολιμπά, όμως εκ νέου η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των κρητικών.

Βλέποντας την εικόνα του «τριφυλλιού» οι οπαδοί των «πρασίνων» αποδοκίμαζαν κατά περιόδους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο Πλατανιάς με τον Βάντερσον να πιάνει ένα εντυπωσιακό γυριστό παραλίγο να «πληγώσει» το «τριφύλλι» δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45 λεπτών.

panathinaikos24.gr-Μπεργκ

Το γκολ που ήθελαν οι «πράσινοι» τελικά το βρήκα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ατζαγκούν να πιάνει ένα μακρινό σουτ με τη μπάλα να παίρνει πολλά φάλτσα και να καταλήγει στα δίχτυα του Ολιμπά, που φέρει ξεκάθαρη ευθύνη. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, καθώς δευτερόλεπτά μετά ο διαιτητής Δελφάκης σφύριξε για την ανάπαυλα.

Χωρίς αλλαγή επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να έχει κυκλοφορία μπάλας και να απειλεί με τον Μπεργκ στο 46’, όπως το σουτ που δοκίμασε μετά την εξαιρετική κάθετη του Νάνο, σταμάτησε στο δοκάρι του Ολιμπά, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο, παρά να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας.

Το «τριφύλλι» έδειχνε να πατά καλύτερα στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους και παίζοντας από τα άκρα, ήθελε να κλειδώσει με δεύτερο γκολ τη νίκη.

Στη συνέχεια του ματς, ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε και στην πρώτη διορθωτική κίνηση, βάζοντας στη θέση του σκόρερ Ατζαγκούν, τον Μεχντί Αμπέντ στο 57’. Οι «πράσινοι» ανεξήγητα έριξαν το ρυθμό τους, μετά την ευκαιρία του Μπεργκ στις αρχές του β’ μέρους, με τους φίλους της ομάδας να αποδοκιμάζουν χλιαρά.

ατζαγκουν

Ο Πλατανιάς απ’ την πλευρά του, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ολιγωρία των «πρασίνων» με εκφραστή τον πρώην «πράσινο» Θανάση Ντίνα, ήταν συνεχώς μέσα στα καρέ του Στιλ.

Η συνέχεια του ματς, ήταν βαρετή με τις δύο ομάδες να κάνουν πάρα πολλά λάθη και το ρυθμό να έχει πέσει όπως ήταν φυσιολογικό με τον Πλατανιά να απειλεί στο 71ο λεπτό με τον Μενδρινό, όμως το σουτ που δοκίμασε εκτός περιοχής, κατέληξε στο προστατευτικό δίχτυ που βρίσκεται στο «πέταλο» των οργανωμένων.

Στο 75ο λεπτό μάλιστα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κλειδώσει το ματς, όμως ο Νίκος Καλτσάς στάθηκε άτυχος, καθώς μετά το καταπληκτικό «τακουνάκι» του Μπεργκ, βγήκε σε τετ α τετ, όμως το δυνατό αριστερό σουτ που δοκίμασε το απέκρουσε με διπλή επέμβαση ο Ολιμπά.

μπεργκ

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να κρατήσει το 1-0, όμως έδινε δικαιώματα στον Πλατανιά, που απείλησε σε διπλή φάση στο 82ο λεπτό με τα σουτ των Μενδρινού και του νεοεισελθόντα Γουνδουλάκη, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Στιλ είπε «όχι» σε μια πιθανή απειλή για την εστία του.

Με το σκορ να είναι πάντα στο εύθραυστο 1-0, ο Πλατανιάς έκανε την τελική του αντεπίθεση, για να «κλέψει» έστω την ισοπαλία, όμως παρά τη φλύαρη υπεροχή του, δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω. Με την ομάδα της Κρήτης να παίζει τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο… οι οπαδοί του «τριφυλλιού» αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένοι γι’ αυτό που έβλεπαν, με το τελικό σφύριγμα να έρχεται μέσα σε έντονα «γιουχαΐσματα» για την τραγική εμφάνιση που πραγματοποίησε το «τριφύλλι» παρά τη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Νάνο (Τριανταφυλλόπουλος 90’), Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Μαρινάκης, Ζέκα, Ατζαγκούν (Αμπέντ 57’), Καρέλης (Καλτσάς 64’), Πράνιτς, Μπεργκ.

Πλατανιάς (Παράσχος): Ολιμπά, Μπανανά, Στανισάβλιεβιτς (Γιακουμάκης 76’), Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Ράμος (Γουνδουλάκης 82’), Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Ντίνας, Σελίν, Αποστολόπουλος (Τσουράκης 57’).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ