ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Δεν έχουμε ηγέτες να καθαρίζουν τα ματς»

Παρά το κακό ποδόσφαιρο που έπαιξε το τριφύλλι, ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στη νίκη και στη βαθμολογική σημασία της για τη συνέχεια. Παράλληλα, επεσήμανε πως από την ομάδα λείπουν οι ηγετικές φυσιογνωμίες που θα «καθαρίσουν» τα ματς.

Αναστασίου: «Δεν έχουμε ηγέτες να καθαρίζουν τα ματς»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, τόνισε πως σημασία έχει η νίκη, με το άγχος και την πίεση να είναι οι αιτίες της κακής εικόνας στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης στάθηκε στο γεγονός, πως είναι σημαντικό η ομάδα να κερδίζει ακόμα και όταν βρίσκεται σε κακή μέρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου:

«Δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι σε μικρό χρονικό διάστημα. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα που έχει ανάγκη τους βαθμούς και ήρθε με σκοπό να μας δημιουργήσει προβλήματα. Για εμάς ήταν ένα ματς υπομονής, ξέραμε πως είχαμε διάθεση όπως και στα προηγούμενα ματς για να το καθαρίσουμε από το Α’ μέρος.

Ξέραμε πως δεν θα ήταν καθόλου εύκολο, αλλά διατηρήσαμε την υπομονή μας, αφού προηγηθήκαμε και ο Πλατανιάς δεν μας έκανε καμία ευκαιρία.

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.273 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη και κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνά μας. Τα παιδιά έδειξαν τρομερή διάθεση αλλά το μηδέν το διατηρήσαμε για τρίτο εντός έδρας ματς και συνεχίζουμε».

Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα όταν ο αντίπαλος κλείνεται. Δεν έχει λύσεις να το σπάσει αυτό, ενώ ο Πλατανιάς ανοίχτηκε δεν έκανε φάσεις. Που οφείλεται;

«Τα παιδιά είχαν άγχος και πίεση. Κάναμε τη φάση με τον Μπεργκ, μια με τον Καλτσά και τον Μπεργκ. Σίγουρα είναι επίπονο να έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά τα παιδιά είχαν άγχος. Φαινόταν σε κάθε επαφή τους με τη μπάλα αυτή η πίεση που υπήρχε. Το σημαντικό είναι και στην κακή σου μέρα να κερδίζεις.

Για εμάς δεν ήταν καλή μέρα ποδοσφαιρικά, αλλά βαθμολογικά ήταν σημαντικό που κερδίσαμε. Έχει τύχει στο παρελθόν να μην είμαστε καλοί και να μην παίρνουμε βαθμούς. Οπότε, κρατάμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε».

Μέχρι πότε θα κρατήσει το άγχος και αν το ματς στην Ξάνθη είναι κομβικό για την ψυχολογία;

«Κάθε ματς είναι κομβικό και κρίσιμο. Πέρσι αν θυμάστε, είχαμε περάσει στην Ευρώπη, παίξαμε με τη Νίκη Βόλου την 3η αγωνιστική εντός έδρας. Κερδίσαμε μια ομάδα έτοιμη να διαλυθεί με 1-0 και κακή απόδοση. Υπάρχουν πράγματα που δεν μας αρέσουν και θέλουμε να τα κάνουμε καλύτερα. Ξέρουμε που είμαστε. Δεν μπορούμε να πούμε πως τα παιδιά δεν προσπαθούν.

Με την ψυχολογική πίεση που υπάρχει είναι δύσκολο. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα τους ηγέτες που θα καθαρίσουν τα παιχνίδια. Προσπαθούμε σαν ομάδα να κάνουμε τα πράγματα που πρέπει για να μπορέσει η ομάδα να έχει το θετικό αποτέλεσμα. Θέλει κόπο, υπομονή και επιμονή. Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα κερδίζει και χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δείξουμε καλή εικόνα όλοι μας».

Η αλλαγή του Τριανταφυλλόπουλου ήταν για λόγους τακτικής;

«Ναι καθαρά τακτική. Παίξαμε με δυο επιθετικούς, αλλά από τη στιγμή που προείχε να διασφαλίσουμε το μηδέν πίσω, κάναμε αυτή την αλλαγή».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.