ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Είναι τρελός ο… Δανός!

Με καταπληκτική κεφαλιά του κορυφαίου, Ράσμους Τελάντερ στο 83', ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 1-0 της Σκόντα Ξάνθης, «έπιασε» κορυφή, με τρίτο σερί τρίποντο στη Super League! Εκπληκτική η στήριξη 1500 οπαδών της ομάδας στα Πηγάδια.

Είναι τρελός ο... Δανός!

Με το πρώτο γκολ του Ράσμους Τελάντερ (83′), ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη νίκη στα πηγάδια από την Ξάνθη 1-0, πιάνοντας στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League τον Ολυμπιακό με 15 βαθμούς, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την απαιτούμενη ηρεμία ενόψει δύσκολης συνέχειας.

Ξάνθη-ΠΑΟ

Το ματς

Με αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς της Λεωφόρου κόντρα στον Πλατανιά, παρέταξε το «τριφύλλι» ο Γιάννης Αναστασίου, καθώς άφησε εκτός τους Καρέλη και Πράνιτς και στη θέση τους έβαλε τους Καλτσά και Λαγό.

Το ματς στα πρώτα του λεπτά είχε αρκετά νεύρα και για τις δύο ομάδες, με τον Βοσκάκη να κιτρινίζει τον Μπεργκ για μαρκάρισμα ακριβώς με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου. Η Ξάνθη ήταν αυτή που πάτησε πρώτη περιοχή, με τον Ντιμιτρόφ να κερδίζει κόρνερ μετά από διώξιμο του Λαγού στο 9ο λεπτό. Ενώ είχε και άλλη μια καλή στιγμή στο 12ο, όταν το σουτ του Μπέρτου κατέληξε ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Στιλ.

ΖΕΚΑ-PANATHINAIKOS24

Απ’ την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να παίξει από τα άκρα με Νάνο-Αμπέντ (αριστερά) και Μαρινάκη-Καλτσά (δεξιά), οι οποίοι προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν είτε τον Ατζαγκούν, είτε την επιθετική αιχμή των «πρασίνων», τον Μπεργκ.

Οι «πράσινοι» με τη συμπλήρωση 20λέπτου, είχαν θέματα στην ανάπτυξη τους, καθώς οι Ξανθιώτες είχαν κλεισμένους τους χώρους και έπεφταν σε πολλά λάθη στη μεταβίβαση της μπάλας.

Το «τριφύλλι» εκείνο το διάστημα έφτασε να έχει κατοχή μπάλας 65%, όμως η κατοχή ήταν στο γήπεδο του, μέχρι τη σέντρα, αφού το πρόβλημα κενών χώρων συνέχιζε να υπάρχει. Η σέντρα του Ντιμιτρόφ δεν αιφνιδίασε τον Στιλ που μπλόκαρε ψηλά στο 29ο λεπτό, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Καλτσάς δεν μπόρεσε να κοντρολάρει καλά, την έξοχη πάσα του Ατζαγκούν, με τους αμυντικούς να τον προλαβαίνουν και να διώχνουν. Ο Παναθηναϊκός από το 30’ και μετά δραστηριοποιήθηκε και βρισκόταν στα καρέ του Τσενάμο, όμως χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερο κίνδυνο στα καρέ της θρακιώτικης ομάδας.

Μπεργκ-panathinaikos24

Πέρα από ένα μακρινό σουτ του Αμπέντ στο 39ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ της Ξάνθης, με την ομάδα του Λουτσέσκου να ανεβαίνει μέτρα στο γήπεδο, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να διώξει την πίεση του «τριφυλλιού».

Έτσι με τη συμπλήρωση και του ενός λεπτού καθυστερήσεων, ο διαιτητής Βοσκάκης, έστειλε τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές, με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρώτη καλή στιγμή με το σουτ του Αμπέντ στο 47’, να βρίσκει σώματα και να φεύγει σε πλάγιο.

Η εικόνα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν ίδια με αυτή του α’ μέρους, με τον Παναθηναϊκό να έχει κατοχή και κυκλοφορία μπάλας αλλά να μην μπορεί να βρει χώρους.

Ο Γιάννης Αναστασίου βλέποντας τον Μπεργκ, μπλοκαρισμένο στην επίθεση προχώρησε στην πρώτη διορθωτική κίνηση, βάζοντας τον Καρέλη στη θέση του Καλτσά στο 59’. Λίγα λεπτά αργότερα ο Σάντσεθ έκανε την επανεμφάνιση του με την «πράσινη» φανέλα, καθώς μπήκε στη θέση του τραυματία Ταυλαρίδη στο 63ο λεπτό και χωρίς μέχρι εκείνο το σημείο να υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο στο ματς.

Μπεργκ-panathinaikos24

Η καλύτερη στιγμή του ματς, δημιουργήθηκε μετά τη σέντρα του Γουάλας και την εξ επαφής κεφαλιά του Βασιλακάκη στο 65ο λεπτό, με τον Στιλ να λέει «όχι» και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με τον ρυθμό του ματς, να έχει πέσει αισθητά, ο Παναθηναϊκός απείλησε με το μακρινό σουτ του Καρέλη που δοκίμασε τα ρεφλέξ του Τσέναμο στο 72’. Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στην περιοχή της Ξάνθης, αλλά χωρίς να απειλήσει περαιτέρω.

Το ματς στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης είχε γίνει πιο ζωηρό, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί από τα πλάγια με σέντρες να βρεί φάσεις για τα καρέ της Ξάνθης.

Τελάντερ-παο-panathinaikos24

Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός το βρήκε με τον Ράσμους Τελάντερ να σκοράρει με κεφαλιά-οβίδα μετά το κόρνερ του Νάνο (2ο για τον Παναθηναϊκό στο β’ μέρος) και να γράφει το 0-1 στο 83ο λεπτό.

Μετά το γκολ του «τριφυλλιού», ο Παναθηναϊκός έκανε διαχείριση του σκορ, με την Ξάνθη να έχει μια καλή στιγμή για την ισοφάριση με τη συμπλήρωση των 90, όταν ο Βασιλακάκης σούταρε από πλεονεκτική θέση άουτ.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Βοσκάκη, βρήκε τον Παναθηναϊκό να παίρνει νίκη-βάλσαμο που του εξασφαλίζει ηρεμία ενόψει συνέχεια και δύσκολου προγράμματος.

θ13-panathinaikos24

Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος (86’ Νιέτο), Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Ερεα, Φλίσκας, Καπετάνος, Λισγάρας, Ντιμιτρόφ (57’ Μπαξεβανίδης).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Νάνο, Τελάντερ, Ταυλαρίδης (64’ Σάντσεθ), Ζέκα, Λαγός, Αμπέντ, Ατζαγκούν (82’ Λουντ), Καλτσάς (59’ Καρέλης), Μπεργκ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ