ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Ευλογημένος που συνεχίζω στον Παναθηναϊκό»

Ένας από τους παλαιότερους παίκτες στον Παναθηναϊκό, ο Τζέιμς Γκιστ, μίλησε στο Panathinaikos24.gr για το περιστατικό της τιμωρίας του, την ανυπομονησία του να παίξει σε γεμάτο γήπεδο. Τι λέει για το ντέρμπι της Πέμπτης και το… νέο του όνομα «Γκιστόπουλος»!

«Ευλογημένος που συνεχίζω στον Παναθηναϊκό»

Ακόμη μια χρονιά με τον Παναθηναϊκό πως νιώθεις που συνεχίζεις;

Ευλογημένος. Χαίρομαι που θα συνεχίζω να αγωνίζομαι με αυτή τη φανέλα και να παίζω εδώ ειδικά μετά τα όσα έγιναν. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα να συνεχίζω να παίζω μπάσκετ στον Παναθηναϊκό.

Τι σου έλειψε περισσότερο όταν δεν έπαιζες; Η ατμόσφαιρα των οπαδών; Το να παίζεις μαζί με τους συμπαίκτες σου;

Το να παίζω μπάσκετ ήταν αυτό που μου έλειψε περισσότερο. Άσχετα με όσα έγιναν στη ζωή μου, όταν μπαίνω στο γήπεδο να παίξω είτε είναι για προπόνηση, είτε για επίσημο αγώνα, είναι δύο με τρεις ώρες από τη ζωή μου που νιώθω λες και είμαι σε διακοπές. Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο εκτός από το μπάσκετ. Αυτό μου έλειψε περισσότερο, το να παίζω μπάσκετ ειδικά εδώ στον Παναθηναϊκό ειδικά στα πλέι οφ του πρωταθλήματος που δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου.

Μπορούσα να παίξω έξω αλλά δεν θα ήταν το ίδιο. Ειδικά όταν μπορώ να παίξω καθώς δεν ήμουν τραυματίας. Για μένα έχασα χρόνο τον οποίο δεν μπορώ να αναπληρώσω και έχασα μια πολύτιμη ευκαιρία για να παίξω και αυτό με κάνει να εκτιμώ περισσότερο την ομάδα που με κράτησε.

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 43.323 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επόμενο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό όπου ο Παναθηναϊκός έχασε στα πλέι οφ πέρσι τρεις φορές. Είναι έτοιμη η ομάδα φέτος γι’ αυτό το ματς και να πάρει τη ρεβάνς;

Πέρσι ήταν πέρσι, τώρα έχουμε μπει σε μια νέα χρονιά. Οπότε το σκορ είναι στο 0-0. Θα δούμε πως θα πάει ο αγώνας στο ΣΕΦ, δεν μπορώ να μαντέψω το μέλλον. Πιστεύω πως αυτή τη χρονιά έχουμε πολύ καλή και ποιοτική ομάδα και έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλά καλά πράγματα με αυτό το ρόστερ. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Έχουμε πολλά να μάθουμε και η σεζόν για εμάς ξεκινά την Πέμπτη.

Είναι η πρόκριση στο Βερολίνο για το Final Four ένας πιθανός στόχος για τη νέα σεζόν;

Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε ματς και φυσικά να προκριθούμε στο Final Four. Οι νίκες εξαρτώνται από εμάς. Έχουμε μια μεγάλη σεζόν μπροστά μας. Ελπίζω η ομάδα μας να είναι το ίδιο καλή αγωνιστικά μέχρι τον Μάιο. Έχουμε πολλά να κάνουμε σαν ομάδα καθώς τώρα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο. Έχουμε ποιοτικό ρόστερ και πολύ καλό προπονητή. Πιστεύω πως έχουμε ότι χρειαζόμαστε για να φτάσουμε ως το Βερολίνο, απλά πρέπει να παίξουμε ομαδικά.

Ποια η άποψή σου για τον νέο κόουτς της ομάδας Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς;

Είναι πολύ καλός νοιάζεται πολύ για τους παίκτες του και αυτό είναι σημαντικό μην ξεχνάμε ότι ήταν παίκτης και ο ίδιος οπότε καταλαβαίνει απόλυτα τους παίκτες του. Δεν μεταδίδει τίποτε άλλο από θετική ενέργεια τόσο στα αποδυτήρια, όσο και μέσα στο παιχνίδι. Κάνει τους πάντες στην ομάδα να θέλουν να παίξουν μπάσκετ να θέλουν να πηγαίνουν με όρεξη ακόμη και στην προπόνηση. Θέλει να παίρνουμε τη νίκη όπως και εμείς και αυτό είναι κάτι που σου δίνει ώθηση.

Είσαι ο αγαπημένος της εξέδρας πως νιώθεις γι’ αυτό και πόσο πολύ ανυπομονείς να παίξεις ξανά σε ένα γεμάτο γήπεδο;

Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο. Κάποιοι μπορούν να πουν πως είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη αλλά η αλήθεια είναι πως δεν βλέπεις τέτοιους οπαδούς στο ΝΒΑ, όπως το ίδιο μπορώ να πω και για την Κίνα που πήγαμε πρόσφατα.  Είναι πολύ παθιασμένοι με την ομάδα και είναι λες και αγαπούν το μπάσκετ περισσότερο από εμάς και πως παίζουμε εμείς, αντί για εκείνους. Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο και εννοείται ότι ανυπομονώ να παίξω σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ. Αλλά έχουμε 4-5 ματς πριν παίξουμε ως γηπεδούχοι, οπότε πρέπει να κάνω πολύ υπομονή μέχρι τότε.

Έχεις δείξει την αγάπη σου τόσο για την ομάδα και τον κόσμο όσο και για την Ελλάδα, αλήθεια πως προέκυψε το Τζειμς Γκιστόπουλος;

Το κάνω σε κάθε χώρα που παίζω (Γέλια).Για παράδειγμα όταν έπαιζα στην Ισπανία, το είχα κάνει: «Μπουγκάρο Γκόμες Τσαβες Γκιστ». Έτσι, εφόσον παίζω στον Παναθηναϊκό και μου αρέσει τόσο πολύ η Ελλάδα, γιατί έχετε μια πολύ όμορφη χώρα όπως και πόλη σαν την Αθήνα, «άλλαξα» το όνομά μου σε Τζέιμς Γκιστόπουλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.