ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Το δημιουργικό άγχος του Παναθηναϊκού

Το «6 στα 7» που μετράει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα είναι πολύ σπουδαίο. Όπως σπουδαίο είναι ότι αυτή η ομάδα καταφέρνει να βγαίνει ζωντανή από ένα τρομακτικό άγχος. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Το δημιουργικό άγχος του Παναθηναϊκού

Αν κάποιος έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός μετά το σοκ από την Γκαμπάλα θα μετρούσε έξι νίκες και μια ήττα σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος, το πιθανότερο ήταν να τον αποκαλούσαμε «τρελό» ή «ονειροπόλο». Ηταν τέτοιο, βλέπετε, το «χαστούκι» που δέχθηκε η ομάδα από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, που πολύ δύσκολα το… μάγουλο ξεκοκκινίζει τόσο γρήγορα.  Πολύ δύσκολα μια ομάδα μπορεί να συνέλθει με τέτοιον τρόπο, έχοντας, μάλιστα, μια κερκίδα να «βράζει», την πίεση να είναι στα ύψη, τον Τύπο να αμφισβητεί και τον προπονητή να βρίσκεται για πρώτη φορά στο «στόχαστρο».

Είναι μεγάλη υπόθεση το φετινό ξεκίνημα για το «τριφύλλι». Ένα ξεκίνημα που έχει να συμβεί πολλά χρόνια και που, αναμφίβολα, δείχνει ξεκάθαρη… πρόθεση πρωταθλητισμού. Διότι, κακά τα ψέματα, αν μια ομάδα μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει τον τίτλο, αυτή δεν είναι άλλη από τον Παναθηναϊκό. Ναι, αυτό τον Παναθηναϊκό που σοκαρίστηκε και σόκαρε το κοινό στην αρχή της σεζόν με τον διπλό αποκλεισμό στην Ευρώπη.

Στη χθεσινή νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν, κατ’ εμέ, την πιο ουσιαστική τους φετινή εμφάνιση. Δεν μάγεψαν, αλλά ήταν αυτοί που έπρεπε για να πάρουν το «τρίποντο» απέναντι σε μια ομάδα που πήγε να του βάλει δύσκολα με την τακτική της, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι. Με ένα Ζέκα εξαιρετικό, έναν Πέτριτς να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις, την άμυνα με Τελάντερ και Ταυλαρίδη ξανά υποδειγματική, τον Μαρινάκη να κάνει πολύ καλή και σοβαρή εμφάνιση και με τρία γκολ στην παραγωγή, οι περίπου 10.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στη Λεωφόρο έφυγαν με χαμόγελα. Βλέποντας την αγαπημένη τους ομάδας να διατηρεί απόρθητο το «κάστρο» του «Απόστολος Νικολαϊδης». Η τελευταία εντός έδρας ήττα ήταν αυτή από τον ΟΦΗ με 2-1, έναν χρόνο πριν, στις 19 Οκτωβρίου του 2014…

Ο Παναθηναϊκός χθες, όπως και στα υπόλοιπα ματς, δεν νίκησε μόνο τον αντίπαλό του στο χορτάρι, αλλά και αυτόν στο μυαλό. Το άγχος. Ένα άγχος που έχει κυριεύσει τους «πράσινους». Είναι τρομακτικό, είναι, κάποιες φορές, υπερβολικό. Αλλά σε ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, κάποιες φορές γίνεται και δημιουργικό. Σ’ αυτή τη φάση έχει περάσει, πλέον, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου και τα αποτελέσματα τον δείχνουν. Παίζει με πίεση, αφόρητη κάποιες φορές, με άγχος, αλλά βγαίνει νικήτρια. Επιβιώνει. Ισως, μάλιστα, τελικά, αυτό το πρεσάρισμα να της κάνει καλό. Αν συνεχίσει σ’ αυτό το μοτίβο, τότε θα πετύχει τον στόχο της και κάποιοι θα μάθουν πολλά. Αλλα όλα αυτά, εν καιρώ…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ