ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Ευκαιρία να θυμηθούμε παίκτες

Περασμένες σεζόν τα κύπελλα θεωρούνταν… μπελάς, φέτος αποτελεί μονόδρομο (;) διάκρισης. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Ευκαιρία να θυμηθούμε παίκτες

Συνηθίζουμε να λέμε πως Ευρώπη και κύπελλο είναι…περιττά όταν μία ομάδα βρίσκεται σε φάση αναστήλωσης. Το 1999 -επί Γιάννη Κυράστα- λίγο έλειψε εκείνο το απίθανο σύνολο που είχε φτιάξει ο αείμνηστος να σκορπιστεί στους πέντε ανέμους αν ο Καρλ Χάιντς Πφλίπσεν δεν ευστοχούσε σε νεκρό χρόνο στο πέναλτι που κέρδισε στα χασομέρια ο Κριστόφ Βαζέχα με αντίπαλο κάποια ΓΚΑΚ!

Πέρσι οι δύο νίκες επί της Μίντιλαντ ευχαρίστησαν τον κόσμο μέχρι που ήρθε η δοκιμασία των ομίλων, το 0/6 στο γκρουπ, τα αναθέματα και οι γκρίνιες παρότι το τριφύλλι κατέβηκε να υπερασπιστεί το γόητρό του με πολλά παιδιά που είχαν μηδαμινές εμπειρίες από κύπελλα Ευρώπης.

Συμπερασματικά οποιοδήποτε 90λεπτο εκτός πρωταθλήματος αποκτά ενδιαφέρον και αξία μονάχα όταν έχεις ήδη «χτίσει» και διαθέτεις φόντα να διεκδικήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση οι μεσοβδόμαδοι αγώνες σημαίνουν σπατάλη χρόνου, ενέργειας, ιδεών, φθορά με μια κουβέντα.

Μόνο που για τον φετινό Παναθηναϊκός ο δεύτερος τη τάξει σημαντικότερος εγχώριος θεσμός δίνει ευκαιρία να διεκδικηθεί ο πιο ρεαλιστικός στόχος που απέμεινε, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να «σβηστεί» ο ντροπιαστικός αποκλεισμός της προηγούμενης σεζόν. Επιπλέον μετά το 1-3 της Τούμπας ο Λεβαδειακός προσφέρεται για «προθέρμανση» (ενόψει ΑΕΚ, Ατρομήτου, Ολυμπιακού) σημαντικών μονάδων που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν έχουμε δει ακόμα εν δράσει (Νίνη, Καλτσά, Κλωναρίδη, Σάντσεθ).

Καιρό τώρα όλοι λένε πως η ομάδα χρειάζεται μια πειστική νίκη που θα κάνει τον κόσμο να «ξεχάσει» (τρόπος του λέγειν) την Καμπάλα. Το πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ είναι τεράστια πρόκληση αλλά μπορεί να φέρει και την απόλυτη καταστροφή αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως σκέφτονται οι αισιόδοξοι.

Η ισχύς της Λεωφόρου δίνει ένα «κανονάκι» στο κλαμπ ώστε να ελπίζει για το 2/2 απέναντι στους παραδοσιακούς αντιπάλους, τρίποντα που αν έρθουν θα λειτουργήσουν κατευναστικά στο κοινό. Όσο για τους  ποδοσφαιριστές; Ίσως επιβεβαιώσουν πως παρά το ευρωπαϊκό ράπισμα διαθέτουν ακόμα σφυγμό, αντοχές. Η αβεβαιότητα που έχει ποτίσει το Κορωπί μετά το κάζο από τους Αζέρους είναι τεράστιος βραχνάς, σκέφτεσαι πως σε περίπτωση που γονατίσουν ΑΕΚ, ΟΣΦΠ το συναίσθημα πως η δουλειά αρχίζει σιγά-σιγά να βγαίνει ίσως «ψηλώσει» αρκετούς!

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ