ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Ήττα που δε χωνεύεται, αλλά δεν κοστίζει κιόλας

Η ήττα στη Βαρκελώνη μπορεί να χρειάζεται Maalox για να χωνευτεί, από την άλλη δεν κοστίζει βαθμολογικά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Ήττα που δε χωνεύεται, αλλά δεν κοστίζει κιόλας

Ήττα ήταν θα περάσει… Αυτό είναι η μια οπτική του στραπάτσου του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη. Αν σκεφτεί κάποιος ότι προς το παρόν δεν κοστίζει βαθμολογικά και εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί εντός προγράμματος. Μην ξεχνάτε ότι η Μπαρτσελόνα υπερέχει κατά κράτος στην έδρα της στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (13-4 το σκορ για την ιστορία).

Είναι και η άλλη άποψη που λέει, πως ήττα με κάτω τα χέρια δεν χωνεύεται βρε αδελφάκι μου, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία να σκοράρει μόλις 52 πόντους, δείγμα της κάκιστης επιθετικής λειτουργίας του και να χάσει τελικώς με 25 πόντους διαφορά (77-52 τελικό).

Πολλοί είναι οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τέταρτη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι απουσίες των Γιάνκοβιτς, Κούζμιτς, αλλά και οι «μόνιμες» των Παππά, Μποχωρίδη είναι ένας από αυτούς. Όταν αντιμετωπίζεις την Μπαρτσελόνα, χρειάζεται να έχεις πληρότητα. Αυτό λοιπόν το «τριφύλλι» δεν το είχε.

Πάμε παρακάτω. Απαιτείται το υπάρχον έμψυχο δυναμικό να ξεπεράσει τον εαυτό του και να καλύψει και τις απουσίες. Αμ δε. Στη Βαρκελώνη οι περισσότεροι παίκτες όχι μόνο δεν υπερέβαλαν εαυτόν, αλλά δεν έπιασαν ούτε τα στάνταρ τους σε απόδοση με πρώτους και καλύτερους τους βασικούς δημιουργούς της ομάδας Διαμαντίδη και Καλάθη.

Τρίτον: Οι Ραντούλιτσα και Πάβλοβιτς που είχαν επιπλέον βάρος στις πλάτες τους να σηκώσουν, λόγω των απουσιών των Κούζμιτς και Γιάνκοβιτς, αντί να βοηθήσουν, φορτώθηκαν με φάουλ πολύ νωρίς και ανάγκασαν τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να ρίξει στο παρκέ τους Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη που αν και το ταλέντο τους περισσεύει, τους λείπει ακόμη η εμπειρία για τόσο υψηλού επιπέδου ματς.

Τι να πεις για τα ποσοστά ευστοχίας; Δεν τα σχολιάζω καν. Απλά σας τα παραθέτω. 2/14 τρίποντα, 19/32 δίποντα και 8/12 βολές, 41-34 τα ριμπάουντ, 18 λάθη!!! Συγνώμη αλλά έτσι, δεν… αλώνεις το «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Οι Γκιστ και Φελντέιν, έκαναν φιλότιμες προσπάθειες, όμως και εκείνες χάθηκαν μπροστά στο συνολικά κακό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός το βράδυ στη Βαρκελώνη. Με απλά λόγια η βραδιά για τον Παναθηναϊκό ήταν κάκιστη και εξελίχθηκε σε «εφιάλτη».

Δεν λειτούργησε τίποτα σωστά. Μέχρι και ζώνη αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ο Σάλε, κάτι που δεν το συνηθίζει, στην προσπάθειά του να αλλάξει το ρυθμό και ενδεχομένως να προστατεύσει τους ψηλούς από τα φάουλ, αλλά ούτε αυτό στάθηκε ικανό να αλλάξει την κατάσταση και μοιραία ήρθε η βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα η οποία ήταν η δεύτερη εκτός έδρας των «»πρασίνων» τη φετινή σεζόν.

Ότι έγινε έγινε όμως. Το… ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, άσε που και να γύριζε με τέτοια εμφάνιση οι «πράσινοι» και πέντε μέρες να έπαιζαν δεν είχαν ελπίδες, αλλά τέλος πάντων. Το ζητούμενο είναι ο Παναθηναϊκός να συνέλθει από τη «σφαλιάρα» στη Βαρκελώνη, να μάθει από τα λάθη του και να κοιτάξει μπροστά, διότι από δω και πέρα, οι ήττες ενδεχομένως να κοστίσουν.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ