ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Μόνο εσύ!

Ο Μάρκους Μπεργκ το πήρε πάνω του και με μία ασίστ και ένα γκολ, αλλά και μεγάλη εμφάνιση, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 2-1 (Ναπολεόνι 51', Καρέλης 72', Μπεργκ 85'). Μεγάλη ανατροπή για τον Παναθηναϊκό, ένεση ψυχολογίας ενόψει Ολυμπιακού.

Μόνο εσύ!

Με ηγέτη τον Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μεγάλη ανατροπή στο Περιστέρι και επικράτησε του Ατρόμητου με 2-1. Δεύτερη ανατροπή για τον Παναθηναϊκό φέτος, μετά αυτή της πρεμιέρας, απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Εξαιρετικός και ο Σάντσεθ, μεγάλη βοήθεια από τον Στιβ Ρούτερ, ο οποίος διόρθωσε τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου και με τις αλλαγές του, άλλαξε την εικόνα της ομάδας του, στον πρώτο και τελευταίο αγώνα, που κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, σαν head coach.

Έξαλλοι με τον Κύζα στο τριφύλλι, δύο πεντακάθαρα οφσάιντ δεν σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο (ευθύνη βοηθού), ενώ δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Πέτριτς, στο Β΄ μέρος, σε μαρκάρισμα του “Ράμπο”… Λαζαρίδη.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός στη μετά-Αναστασίου εποχή, με τον Στιβ Ρούτερ στον πάγκο του και τον Αντρέα Στραματσόνι στο… αεροπλάνο, «κατέβηκε» στο Περιστέρι, προκειμένου να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά τα αλλεπάλληλα άσχημα αποτελέσματα, με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (ενδιάμεσα κέρδισε τον Λεβαδειακό για το κύπελλο).

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος, με νέο προπονητή και αυτός (Δέλλας αντί Γρηγορίου), έψαχνε τη νίκη, για να ξεφύγει από τα χαμηλά… πατώματα της βαθμολογίας, μετά το κακό του ξεκίνημα.

Με ένα σκληρό φάουλ του Σάντσεθ στον Μαρσελίνιο στο 1΄, ξεκινησε το ματς, με τον Ατρόμητο να έχει τη δυνατότητα για μια στημένη φάση, από καλό σημείο, λίγο έξω από την περιοχή του Στιλ, σε μια φάση, που ωστόσο στη συνέχειά της, δεν δημιούργησε κάποιον κίνδυνο προς την εστία του Άγγλου τερματοφύλακα των «πράσινων».

Βέμερ και Λουντ στην πρώτη φάση…

Στο 3΄απείλησε ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά, όταν ο Βέμερ μπήκε με ωραία ενέργεια από δεξιά, απέφυγε περίτεχνα τον Μπιιτόλο, πάσαρε στον Λουντ, εκείνος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε, στην πρώτη καλή στιγμή του «τριφυλλιού».

Ο Ατρόμητος προσπαθούσε κυρίως από αριστερά, με τον Μαρσελίνιο να εφορμεί, ωστόσο η άμυνα του Παναθηναϊκού στεκόταν καλά και δεν άφηνε τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων να δημιουργήσει ρήγματα.

ÍÉÍÇÓ ÊÕÆÁÓ ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   ATROMITOS - PANATHINAIKOS  (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Και οι δύο ομάδες, ειδικά ο Παναθηναϊκός, ήταν «μουδιασμένος», εμφανώς επηρεασμένος από την αλλαγή προπονητή και τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, προσπαθούσε να βρει ρυθμό μέσα στο ματς, χωρίς να καταφέρνει να παράξει παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο.

Πιο δραστήριος ο Νίνης

Και σε αυτό το ματς, ο Σωτήρης Νίνης, έπαιρνε αρκετές πρωτοβουλίες, έτρεχε, πάσαρε και γενικώς προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι και μάλιστα στο 13΄, έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

ÍÉÍÇÓ  ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   NINIS  ATROMITOS - PANATHINAIKOS  (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Το ματς δεν είχε ιδιαέτερη ποιότητα, ήταν σκληρό, με Μπεργκ και Γοδόι να έχουν «κιτρινιστεί» ήδη στο πρώτα 20λεπτο, για σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Σουηδό να είναι εκνευρισμένος, από το πολύ… ξύλο, που έτρωγε και απόψε.

Στο 20΄ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά μετά από κόντρα επίθεση, ωστόσο παρότι ο Πράνιτς μετά από πάσα του Μπεργκ βρέθηκε να επελαύνει, αλλά η σέντρα του ήταν άστοχη, πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα του Ατρόμητου.

Άφαντος ο Παναθηναϊκός…

Η νευρικότητα και οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν, οι δύο ομάδες δεν έπαιζαν στρωτό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και πολλά αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου.

Μια συνεργασία των Μπιτόλο-Μαρσελίνιο, στο 30΄, έφερε τον Ατρόμητο κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά η κεφαλιά του δεύτερου πάνω στην κίνηση, δεν προβλημάτισε τον Στιλ, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα.

1342080

Οι «πράσινοι» δεν έπαιρναν καμία βοήθεια από τον πάγκο, αφού Ρούτερ και Μέντες καθόντουσαν αμίλητοι στον πάγκο, με την ομάδα να πηγαίνει με… αυτόματο πιλότο στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα, όλο και γινόταν χειρότερο, χωρίς φάσεις, χωρίς ρυθμό και γενικά οι δύο ομάδες έπαιζαν για να… βγάλουν την υποχρέωση, ή έτσι έμοιαζαν τουλάχιστον.

Τεράστια ευκαιρία στο 42΄

Ο Αμπεντ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα μέχρι στιγμής, όταν από τα πόδια του Νίνη η μπάλα πήγε στον Μπεργκ, εκείνος όμορφα έδωσε στον Αμπεντ, ο γαλλοαλγερινός συνδυάστηκε με τον Καρέλη, βγήκε απέναντι στον Γκορμπούνοφ, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια.

ÁÌÐÅÉÍÔ  ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   ABEID  ATROMITOS - PANATHINAIKOS  (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Απάντησε ο Ατρόμητος

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Ναπολεόνι βρέθηκε απέναντι από τον Στιλ, σούταρε δυνατά, αλλά ο Άγγλος έδιωξε σε κόρνερ, σε δύο μεγάλες φάσεις στο ματς, εκεί που έλεγε κανείς, πως τίποτα δεν μπορούσε να συμβεί, με τον ρυθμό να είναι τόσο χαμηλά.

Χωρίς αλλαγές «μπήκαν» οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, με το πρώτο μέρος να τελειώνει εντυπωσιακά, με δύο τετ α τετ, ένα για κάθε ομάδα, αντίθετα με το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ήταν κάκιστο.

Ένα σουτ του Γοδόι στο 48΄, δεν απείλησε την εστία του Στιλ, την ίδια ώρα, που όλος ο «πράσινος» πάγκος έκανε ζέσταμα και δεν θα αργούσε η στιγμή, που ο Ρούτερ θα έκανε την πρώτη του «κίνηση» στο ματς.

Ο Λουντ «μπήκε» και αυτός στο… κλαμπ των «κιτρινισμένων», στο 50′, όντας ο 4ος παίκτης του Παναθηναϊκού, που αντίκριζε την κίτρινη, με τον Ρούτερ να λέει στον 4ο: «Βάλε τον κόσμο να σφυρίζει…».

Λάθος, δώρο και γκολ…

Στο 51΄ο Ναπολεόνι θα κάνει το 1-0, όταν ο Αμπεντ θα κάνει ένα… παιδικό λάθος, η μπάλα θα πάει στον Μπρίτο, εκείνος θα δώσει στον Ναπολεόνι, ο οποίος «αδειάζοντας» Πράνιτς και Τριανταφυλλόπουλο και εκτελώντας τον Στιλ για το 1-0.

Παραλίγο το 1-1 από καραμπόλα…

Στο 57΄ο Βέμερ από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Καρέλης προσπάθησε να κάνει την κίνηση, η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Αμπεντ, εκείνος σούταρε, ξανά η μπάλα κόντραρε στο δεξί πόδι του Καρέλη και λίγο έλλειψε να πάει στα δίχτυα, με τον Ναπολεόνι στην αμέσως επόμενη φάση να έχει δοκάρι, μετά από πάσα του Γκορμπούνοφ(!).

Έσωσε ο Γκορμπούνοφ

Στο 60′ ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όταν ο Μπεργκ με τακουνάκι βρήκε τον Καρέλη, εκείνος απέναντι από τον Λευκορώσο τερματοφύλακα, εκτέλεσε, αλλά δεν βρήκε στόχο με τον Σουηδό να του κάνει παράπονα, γιατί δεν του έδωσα ξανά πάσα να τελειώσει τη φάση.

ÌÐÅÃÊ  ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   BERG  ATROMITOS - PANATHINAIKOS  (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Ο Ατζαγκούν με το που μπήκε στο ματς δοκίμασε να σουτάρει από μακριά, ωστόσο ο Γκορμπούνοφ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε εύκολα την μπάλα στο 63΄.

Προσπαθούσε ο Μπεργκ, αλλά…

Με τον Μπεργκ να κάνει ότι μπορεί και να μοιράζει και παιχνίδι… στο 65΄, έκανε εξαιρετική πάσα στον Καρέλη, εκείνος δεν πρόλαβε να κάνει το τσαφ… προ του Γκορμπούνοφ, που βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα, σε ένα κομμάτι του αγώνα, που ο Παναθηναϊκός έδειξε να βρίσκει ρυθμό και να κάνει κάποιες συνεργασίες.

Όλοι μέσα…

Ο Στιβ Ρούτερ έριξε στο χορτάρι και τον Πέτριτς, παίζοντας με τρεις σέντερ φορ, στην ύστατη προσπάθεια να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ για να ξαναμπεί στο ματς.

Ο Γοδόι προ κενής εστίας στο 71΄αστόχησε, αφού όλη η «πράσινη» άμυνα έμεινε… καρφωμένη στο έδαφος, με τον Ατρόμητο να φτάνει κοντά στο γκολ, αλλά στη συνέχεια μίλησε ο Μπεργκ…

Μεγάλη κλάση ο Μπεργκ

Στο 72΄ο Μπεργκ κινούμενος από δεξιά, έκανε την τέλεια… πάσα στον Καρέλη, ο οποίος με το 6ο του γκολ, ισοφάρισε σε 1-1, με το «τριφύλλι» να έχει βελτιωθεί στο β’ μέρος, στο επιθετικό κομμάτι και νέο σχηματισμό (4-3-3), με το παιχνίδι να γίνεται θρίλερ…

Το σκληρό παιχνίδι συνεχιζόταν, αλλά ο Κύζας έβλεπε το… ξύλο μόνο των «πράσινων», δείχνοντας και στον Ατζαγκούν κίτρινη κάρτα. Το ματς ήταν καλύτερο στο β’ μέρος, με αρκετές φάσεις και από τις δύο ομάδες, αλλά από το «τριφύλλι» έλειψε η συγκέντρωση στα τελειώματα, όπου θα μπορούσε να έχει κάνει ένα ακόμα γκολ.

Τους εκτέλεσε ο Μπεργκ

Στο 85΄ο Μάρκους Μπεργκ με το 3ο του γκολ στο πρωτάθλημα, εκτέλεσε τον Γκορμπούνοφ με ξερό σουτ, μετά από πάσα του Ατζαγκούν, ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή, με όλο τον πάγκο να πανηγυρίζει έξαλλα το γκολ και τον Μπεργκ να ξεσπάει, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ, μετά τη 2η αγωνιστική.

ÔÑÉÁÍÔÁÖÕËËÏÐÏÕËÏÓ  ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   TRIANTAFILOPOULOS  ATROMITOS - PANATHINAIKOS  (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Με ένα προσωπικό show του Σουηδού, ο οποίος πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό, οι “πράσινοι” πήραν ένα διπλό ψυχολογίας, ενώ ακολουθεί και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στις 21/11.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Γοδόι, Μαρσελίνιο (Στόιτσεφ 83΄), Πίτου, Χριστόφ, Κιβρακίδης (Μπάλλας 76΄), Ναπολεόνι, Λαζαρίδης, Μπρίτο (Λημνιός 66΄).

Παναθηναϊκός (Ρούτερ): Στιλ, Σάντσεθ, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Βέμερ, Ζέκα, Νίνης (Πέτριτς 66΄), Αμπεντ (Ατζαγκούν 60΄), Λουντ (Νάνο 85΄), Καρέλης, Μπεργκ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ