ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Να…ταράξουμε τα νερά για να γίνει»

Το τμήμα κολύμβησης έκανε διάφορες προσθήκες και όπως δηλώνουν άπαντες είναι έτοιμοι να ...ταράξουν τα νερά για να πραγματοποιηθεί κανονικά το πρωτάθλημα.

«Να...ταράξουμε τα νερά για να γίνει»

Τα μέλη της κολυμβητικής ομάδας του Παναθηναϊκού Α.Ο. είναι σε… ετοιμότητα  ενόψει της νέας χρονιάς και  αποκαλύπτουν τους στόχους και τα όνειρά τους για την πορεία και συνάμα την εξέλιξη του τμήματος.

Ο επικεφαλής του τμήματος  Κολύμβησης και  Καταδύσεων του Παναθηναϊκού Α.Ο., Ανδρέας Ζώτος τόνισε: 

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Η περσινή χρονιά ήταν ορόσημο ως προς την αναγέννηση του τμήματος.  Έχουμε βάλει πλώρη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να κάνουμε και πάλι τον Παναθηναϊκό, «μεγάλο», όπως του αρμόζει. Φέτος έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε την «αιχμή του δόρατος» με όλους τους κολυμβητές, στους οποίους στηριζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα πάντρεμα των μεγαλύτερων και διακεκριμένων  αθλητών με τους νεότερους. Είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Αυτό δεν αφορά μόνο την παρουσία μας στα πρωταθλήματα και τη διεκδίκηση  διακρίσεων.  Στόχος μας είναι να  γίνει ο Παναθηναϊκός και πάλι πόλος έλξης, να είναι ανταγωνιστικός και μακροπρόθεσμα να αναδειχτεί ο Παναθηναϊκός ξανά πρωταθλητής στην κολύμβηση. Θα… ταράξουμε τα νερά ώστε να γίνει το ελληνικό πρωτάθλημα πιο ελκυστικό».

Ο προπονητής  του Τριφυλλιού, Γιάννης Μηλιδάκης δήλωσε:

«Ο Παναθηναϊκός με τη νέα διοίκηση ξεκίνησε από το μηδέν. Σε αυτά τα δύο χρόνια έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου. Οι κολυμβητικές ομάδες δεν αποτελούνται από επαγγελματίες αθλητές όπως στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ αλλά κυρίως από ερασιτέχνες κολυμβητές και κολυμβήτριες και νεότερους σε ηλικία. Για το λόγο αυτό απαιτείται χρόνος μέχρι να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια στοιχειώδη ομάδα ανδρών γυναικών που την πρώτη χρονιά να διεκδικήσει θέση ανάμεσα στις μεγάλες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και αυτό στην πορεία να ενισχυθεί με την προσθήκη νέων αθλητών από τις ακαδημίες μας που θα απαρτίσουν αυτή την ομάδα. Οι επιτυχίες και το brandnameτου Παναθηναϊκού παραδοσιακά αποτελούν πόλο έλξης. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη βάση μας, το προαγωνιστικό κομμάτι από 9-12 όπου έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου σε ό,τι αφορά τον αριθμό  των παιδιών τόσο στο ΟΑΚΑ που αποτελεί το βασικό πυρήνα αλλά και στο Γουδί που φέτος καλπάζει. Αυτοί θα αποτελέσουν τις μελλοντικές ομάδες των κατηγοριών. Έχουμε πλήθος παιδιών στους παμπαίδες και στις παγκορασίδες (ηλικίας 13-15 ετών).  Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικές οι εύστοχες κινήσεις στις υποδομές και εκεί δίνουμε όλοι μεγάλη βαρύτητα».

Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο
Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο 271 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι αθλητές μας με τη σειρά τους δήλωσαν:

Ο νεοαποκτηθείς, Δημήτρης Κουλούρης, αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων κολυμβητών των τελευταίων ετών στην Ελλάδα στα αγωνίσματα του προσθίου και αναμένεται να είναι βασικός πυλώνας της ομάδας. Σταθερά «μέσα» στα μετάλλια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και με ανταγωνιστικές συμμετοχές σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, αναμένεται να βοηθήσει πολύ,  τόσο στα ατομικά του αγωνίσματα όσο και στις σκυταλοδρομίες.

«Φέτος είναι χρονιά ορόσημο για την κολύμβηση και για εμένα προσωπικά καθώς πρόκειται για ολυμπιακή χρονιά. Κύριος στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες με ενδιάμεσο στόχο το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το Μάιο. Πολύ σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή μου στην ομάδα του Παναθηναϊκού διαδραμάτισε ο προπονητής μου,  Γιάννης Μηλιδάκης, με τον οποίο συνεργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια. Μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας επιθυμούμε να έχουμε μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, βοηθώντας βαθμολογικά τόσο στα ατομικά μας αγωνίσματα όσο και στις σκυταλοδρομίες, ώστε να αποκτήσει και πάλι ο Παναθηναϊκός το «μέγεθος» που του αρμόζει, στον υγρό στίβο και στην κολύμβηση».

Η επίσης φετινή μεταγραφή του Τριφυλλιού, Γιώργος Σπανουδάκης, συμμετέχει στα αγωνίσματα της μικτής και του υπτίου στην κατηγορία των ανδρών. Σταθερό στέλεχος της ομάδας σκυταλοδρομίας του Συλλόγου μας, αποτελεί «επένδυση» για τις επόμενες χρονιές.

«Χαίρομαι πολύ που ανήκω στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζω ότι έχει πολλούς και καλούς αθλητές τα τελευταία χρόνια. Σε ομαδικό επίπεδο στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα  και γενικά να παρουσιάζουμε μια καλή εικόνα καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Προσωπικά θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό τόσο στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το Μάιο αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μένα, όπως και το χειμερινό open  και το Acropolis. Επίσης πιστεύω θα έχουμε πολύ καλή σκυταλοδρομία φέτος και θα διεκδικήσουμε τις θέσεις του βάθρου».

Ο Αλέξανδρος Σκουτέλας, ανήκει στον Παναθηναϊκό από το 2014 και είναι εκ των καλύτερων σπρίντερ των τελευταίων ετών με πλασαρίσματα και μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών. «Στόχος μου και όνειρό μου είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες, όπως άλλωστε και για κάθε αθλητή που κολυμπάει. Αποφάσισα φέτος να ξεκινήσω δυναμικά και έχω «μπει» από τον Αύγουστο στο πρόγραμμα των σκληρών προπονήσεων.  Η κατάκτηση μεταλλίων αποτελεί κίνητρο για κάθε αθλητή, έτσι και για μένα, ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συμβολή των συναθλητών μου και τη βοήθεια των προπονητών μου».

Η εκ των κορυφαίων αθλητριών του Παναθηναϊκού Α.Ο., στέλεχος της προεθνικής ομάδας και κάτοχος μεταλλίων τα τελευταία χειμερινά και θερινά πανελλήνια πρωταθλήματα, Μαρίλια Δρασίδου, διανύει φέτος την 3η της χρονιά στο Σύλλογο. Έχοντας πολύ καλές επιδόσεις στα αγωνίσματα του προσθίου και ταυτόχρονα ούσα σπρίντερ στο Ελεύθερο και την Πεταλούδα, αποτελεί ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του Τριφυλλιού.

«Προσωπικός στόχος για τη νέα χρονιά είναι σίγουρα κάποιες καλές θέσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και αν προκύψει και κάποιο όριο για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών γυναικών την άνοιξη.  Παράλληλα με τον αθλητισμό, είμαι φοιτήτρια στο 3ο έτος στο Χρηματοοοικονιμκό  της ΑΣΟΕ, αλλά χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση των ανθρώπων του Συλλόγου, επιτυγχάνεται ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός προπονήσεων και μαθημάτων. Ευτυχώς τα προλαβαίνω όλα».

Η υψηλού επιπέδου αθλήτρια του Παναθηναϊκού στα αγωνίσματα του προσθίου, Αργυρή Παπαδοπούλου, συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια στο Τριφύλλι και αποκαλύπτει τις προσωπικές  της φιλοδοξίες.

«Στόχος μου είναι να πραγματοποιήσω μια καλύτερη χρονιά σε σχέση με την περσινή και σαφώς, ένα μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Σπουδάζω παράλληλα διαιτολόγια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και σκοπεύω να εξειδικευτώ μέσω ενός  μεταπτυχιακού,  στην αθλητική διατροφολογία.  Επιθυμία μου είναι να παραμείνω πολλά χρόνια στο χώρο της κολύμβησης».  

ΜΕΤ2

Οι Δημήτρης Κουλούρης, Αργυρή Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Σκουτέλας, Μαρίλια Δρασίδου και Γιώργος Σπανουδάκης βρέθηκαν στα γραφεία του Παναθηναϊκού Α.Ο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.