ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Ξέρει τι πρέπει να κάνει ο Εσιέν»

Ο προπονητής του Λεβαδειακού, Άκης Μάντζιος μίλησε στο panathinaikos24.gr, για τον Μάικλ Εσιέν, ο οποίος αγωνίστηκε για 45 λεπτά, στο φιλικό που διεξήχθη στο «Γ. Καλαφάτης».

«Ξέρει τι πρέπει να κάνει ο Εσιέν»

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Λεβαδειακό στο «Γ. Καλαφάτης», με το ματς να τελειώνει ισόπαλο (1-1), αλλά το σκορ, είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει, αφού ο Μάικλ Εσιέν επέστρεψε στην ενεργό δράση, έστω και σε φιλικό αγώνα, αγωνιζόμενος για 45 λεπτά (β΄ ημίχρονο).

Το panathinaikos24.gr, επικοινώνησε με τον τεχνικό των Βοιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στον Γκανέζο άσο του Παναθηναϊκού, τον οποίο παρακολούθησε δια ζώσης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άκης Μάντζιος στο panathinaikos24.gr:

Για την αγωνιστική κατάσταση του Εσιέν:

«Ο Εσιέν έπαιξε για 45 λεπτά, είναι φανερό πως χρειάζεται ακόμα παιχνίδια για να βρει ρυθμό. Δεν ήταν έτοιμος, ωστόσο το σημαντικό γι’ αυτόν και την ομάδα του, ήταν το γεγονός πως έπαιξε χωρίς να νιώσει την παραμικρή ενόχληση».

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.208 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν θεωρεί πως μπορεί να παίξει άμεσα:

«Αν μιλάτε για το επόμενο Σάββατο (σσ με Ολυμπιακό), η προσωπική μου γνώμη είναι πως όχι, δεν μπορεί να παίξει. Δεν είναι ακόμα έτοιμος, χρειάζεται χρόνο, να παίξει σε μερικά ματς, αλλά για να βρει ρυθμό θα πρέπει να πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής ακόμα, δεδομένου ότι βρισκόταν εκτός για μεγάλο διάστημα. Είναι λογικό».

Για την «εικόνα» του στο χορτάρι:

«Ο Εσιέν είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Είναι έμπειρος, είναι καλός με τη μπάλα. Ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο και πότε. Δεν είναι θεαματικός ποδοσφαιριστής, έχει άλλα χαρακτηριστικά. Αλλά σίγουρα η ποιότητα του είναι τεράστια και μόλις βρει ρυθμό θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό.

Σήμερα έγινε ένα ματς σε έναν σχετικά κακό αγωνιστικό χώρο, εμείς είχαμε και πολλές αλλαγές, αλλά μπορείς ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, να δεις αν ένας παίκτης ξεχωρίζει. Ο Εσιέν θα βρει ρυθμό μόνο μέσα από τα παιχνίδια και τότε όλοι θα δουν το πραγματικό εαυτό του».

Για το πώς αγωνίστηκε το «τριφύλλι»:

«Αγωνίστηκε με ένα 4-4-2, όχι σε ρόμβο, αλλά σε ευθεία, το οποίο είναι διαφορετικό σύστημα. Προσπάθησε να έχει την κατοχή και να δημιουργεί φάσεις, κάτι που έκανε και πριν (με το ρόμβο). Χρειάζεται χρόνος ακόμα για να αφομοιωθεί το σύστημα αυτό, αφού ο προπονητής βρίσκεται μόλις λίγες μέρες στην ομάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.