ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Η ρελάνς του Παναθηναϊκού και η… «έκπληξη» Λοκομοτίβ

Ο πρώτος γύρος της regular season ολοκληρώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στην 4η θέση (τριπλή ισοβαθμία) και την Λοκομοτίβ Κούμπαν, να «στρογγυλοκάθεται» στην κορυφή του Γ΄ ομίλου της Euroleague.

Η ρελάνς του Παναθηναϊκού και η… «έκπληξη» Λοκομοτίβ

Το πρώτο κομμάτι της σεζόν για τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, δεν ξεκίνησε ιδανικά, αφού οι «πράσινοι», παρουσιάζοντας κακό πρόσωπο, εκτός συνόρων, βρίσκονται στην 4η θέση, με ρεκόρ 2-3, έχοντας και τις τρεις ήττες, μακριά από το ΟΑΚΑ.

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα, βρίσκεται στην κορυφή, «συγκατοικώντας» με την Μπαρτσελόνα, αλλά λόγω του goal average, είναι στην πρώτη θέση, καθώς έχει καλύτερη επίθεση από τους Καταλανούς.

Ρελάνς στο Β΄ γύρο

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, επικράτησε εύκολα της Ζαλγκίρις και τώρα προιετοιμάζεται (μετά τον Αρκαδικό), να υποδεχτεί την Λοκομοτίβ στο ΟΑΚΑ, ψάχνοντας νίκη και αν είναι δυνατόν, με πάνω από 11 πόντους (είχε ηττηθεί με 81-70), προκειμένου να αποκτήσει προβάδισμα, για την δεύτερη θέση (υπό προϋποθέσεις και την πρώτη, αλλά είναι μάλλον απίθανο.

Ο Παναθηναϊκός, θα παίξει τα τρία από τα πέντε παιχνίδια του Β΄ γύρου στο ΟΑΚΑ (Λοκομοτίβ, Μπαρτσελόνα, Ζιελόνα Γκόρα) και θα έχει τη δυνατότητα να κάνει τη δική του… ρελάνς και να σκαρφαλώσει πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Τα δύο ματς με Λοκομοτίβ (εντός) και Καρσίγιακα (εκτός), είναι τα πλέον σημαντικά, αφού αν το «τριφύλλι» κάνει το δύο στα δύο, τότε θα «κλειδώσει» την πρόκριση και έπειτα, θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Τα «πράσινα» νούμερα στον πρώτο γύρο

Ο Παναθηναϊκός σε πέντε παιχνίδια, μέχρι στιγμής και βάσει των στατιστικών του, βρίσκεται στην 13η θέση της διοργάνωσης (index 420).

Στην επίθεση, μετά και το ματς με τη Ζαλγκίρις, αύξησε το ποσοστό του (73,2 πόντοι ανά ματς), ενώ παραμένει πολύ ψηλά σε ασίστ (20.6 μ.ο.).

Αρνητικά στοιχεία, παρουσιάζουν οι επιδόσεις των «πράσινων», σε επιθετικά ριμπάουντ (μόλις 7,8 μ.ο.), λάθη (14,8 μ.ο.) και βολές (68,8%). Αν ο Παναθηναϊκός βελτιωθεί αισθητά σε αυτούς τους τομείς, είναι δεδομένο, πως θα πάρει περισσότερες νίκες και θα διεκδικήσει πολλά ματς, τα οποία απώλεσε και για αυτούς τους λόγους.

Ατομικές επιδόσεις…

Το καρέ… Ραντούλιτσα-Καλάθη-Φελντέιν-Γκιστ, «κρατά» επιθετικά την ομάδα, αφού οι προαναφερθέντες, είναι οι πρώτοι σκόρερ του «τριφυλλιού». Ο Σέρβος έχει σκοράρει συνολικά στην πρώτη φάση 58 πόντους (11,8 μ.ο.), ο Καλάθης 46 (9,2 μ.ο.), ο Δομινικανός 51 (10,2) και ο Γκιστ 52 (13 μ.ο.).

Αχτύπητο δίδυμο

Νικ Καλάθης και Δημήτρης Διαμαντίδης, αποτελούν ένα από τα πιο παραγωγικά δίδυμα στη διοργάνωση. Μαζί έχουν μοιράσει 61 ασίστ (37 ο Νικ, 24 ο αρχηγός), στην προσπάθειά τους να κάνουν πιο ευτυχισμένους τους συμπαίκτες τους.

Αναλυτικά η κατάταξη του Γ΄ ομίλου:

Λοκομοτιβ 4-1

Μπαρτσελόνα 4-1

Καρσίγιακα 2-3

Παναθηναϊκός 2-3

Ζαλγκίρις 2-3

Ζιελόνα Γκόρα 1-4

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο γύρο της regular season:

Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ Κούμπαν

Καρσίγιακα-Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα

Παναθηναϊκός-Ζιελόνα Γκόρα

Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.