ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Tragico…

Η ιταλική... φινέτσα παίρνει αναβολή. Τραγικός ο Παναθηναϊκός, με πολλά λάθη σε ενδεκάδα και διαχείριση ο Στραματσόνι στο ντεμπούτο του και ήττα με 1-0 από τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο». Ντεμπούτο για Εσιέν.

Tragico...

Με τον Μάικλ Εσιέν να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα και τον Αντρέα Στραματσόνι να παρατάσσει τον Παναθηναϊκό με 4-4-2 στην ευθεία ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Καυτανζόλειο» στάδιο απέναντι στον Ηρακλή.

Οι «πράσινοι» γνώρισαν νέα ήττα στη Super League από τον μαχητικό Ηρακλή που μετά το γκολ που σημείωσε ο Απόστολος Βέλλιος στο 23ο λεπτό, έμοιαζε να κάνει διαχείριση αποτελέσματος.

HRA-PAO-PANATHINAIKOS24

Το ματς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να ψάχνουν την κοντινή και σίγουρη μεταβίβαση της μπάλας.

Η πρώτη ας το πούμε καλή στιγμή στην αναμέτρηση, ήρθε από την πλευρά του Ηρακλή, με τον Μπουλούτ να σεντράρει από τα δεξιά και τον Βέλλιο να στέλνει με το κεφάλι τη μπάλα δίπλα από την εστία του Λουκ Στιλ στο 8ο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Πασάς δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε μετά από σέντρα του Σαραμαντά.

Ο Ηρακλής ήταν αυτός που απείλησε ουσιαστικά πρώτος, όταν ο Μπουλούτ βρέθηκε μόνο του απέναντι από τον Στιλ, αλλά το σουτ που δοκίμασε ήταν απελπιστικά άστοχο στο 16ο λέπτο.

HRA-PAO-PANATHINAIKOS24

Λάθος του Ζέκα και προβάδισμα για τον Ηρακλή

Ο Παναθηναϊκός όσο ήταν άτολμος, έδινε δικαιώματα στην ομάδα του Ηρακλή και το πλήρωσε ακριβά, όταν ο Βέλλιος έγινε κάτοχος της μπάλας από την πάσα του Ρομάνο και αφού σάστισε για δευτερόλεπτα, έστειλε τη μπάλα με δυνατό σουτ,  στην κλειστή γωνία του Στιλ γράφοντας στο 23ο λεπτό το 1-0.

Το «τριφύλλι» απείλησε για πρώτη φορά για την ισοφάριση στο 28, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό Μπεργκ και Καρέλη, ο Έλληνας επιθετικός βγήκε σε τετ α τετ με τον Χουάντερσον, αλλά το πλασέ του έφυγε σύριζα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλή.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης, απειλώντας από μακριά την εστία του Χουάντερσον.

HRA-PAO-PANATHINAIKOS24

Ο Ηρακλής είχε βρει τα «κουμπιά» του «τριφυλλιού» και απειλούσε κυρίως από τα αριστερά και την πλευρά του Πράνιτς, καθώς υπήρχε σοβαρό πρόβλημα και με τον Ρομάνο να συνεργάζεται άψογα με τον Βέλλιο, κόντεψε να κάνει και το 2-0 στο 37’, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Στιλ.

Ο Ηρακλής ήλεγχε πλήρως τον ρυθμό του ματς και είχε ακόμα μια καλή στιγμή για το 2-0 μετά το λάθος του Ταυλαρίδη, αλλά ο Μπουλούτ καθυστέρησε με τους αμυντικούς του «τριφυλλιού» να απομακρύνουν τη μπάλα.

Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου με τον διαιτητή Κομίνη μετά από δύο επιπλέον λεπτά, να στέλνει τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια.

Χωρίς αλλαγές επέστρεψαν οι δύο ομάδες για το β’ ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρώτη καλή στιγμή για την ισοφάριση με τον Καρέλη να σουτάρει δυνατά και τη μπάλα να φεύγει λίγα μέτρα δίπλα από το δοκάρι του Χουάντερσον, μετά από όμορφο συνδυασμό και ασίστ του Μπεργκ στο 49ο λεπτό.

Ένα λεπτό αργότερα, το «τριφύλλι» βγήκε ξανά στην επίθεση και μετά από σέντρα του Αμπέντ για τον Μπεργκ, έχασε εκ νέου μια καλή ευκαιρία, αφού βγήκε ο Χουάντερσον και έδιωξε με τις γροθιές του μακριά τη μπάλα.

HRA-PAO-PANATHINAIKOS24

Ο Αντρέα Στραματσόνι βλέποντας την ομάδα του να προσπαθεί για τη ισοφάριση, έκανε και τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις, με τον Σωτήρη Νίνη να είναι η πρώτη αλλαγή στη θέση του Αμπντούλ Ατζαγκούν στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Νίνης μάλιστα στην πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση, απείλησε με «στημένη» φάση στο 60’ αλλά ο Χουάντερσον παρ’ ότι μπερδεύτηκε αποσόβησε την ισοφάριση. Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να είναι σε θέση επίθεσης και μετά από εκτέλεση φάουλ του Εσιέν, ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να σουτάρει καλά και να απειλήσει από πλεονεκτική θέση την εστία του Χουάντερσον στο 65’.

HRA-PAO-PANATHINAIKOS24

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά, κάτι που δεν βόλευε σε καμία περίπτωση τον Παναθηναϊκό, με τον Ηρακλή να παίζει με το χρόνο και να προσπαθεί να επιτεθεί εκμεταλλευόμενος τα όποια κενά δημιουργούσαν οι συνθήκες.

Ο Νίκος Καρέλης με περίτεχνη ενέργεια προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ηρακλή, αλλά το «τακουνάκι» που δοκίμασε στο 79ο λεπτό δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Χουάντερσον που ήταν σε ετοιμότητα.

Το ματς είχε μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή για μια κροτίδα που έπεσε πίσω από την εστία του Ηρακλή και τον διαιτητή Κομίνη να ζητά επιτακτικά να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα.

HRA-PAO-PANATHINAIKOS24

Οι «πράσινοι» επέμεναν να είναι ψηλά, καθώς οδεύαμε στο φινάλε της αναμέτρησης, με τον Ηρακλή να κάνει εξαιρετική διαχείριση και τους παίκτες του «τριφυλλιού» να είναι σε σύγχυση. Μάλιστα στο 89ο λεπτό ο Χαντί θα μπορούσε να δώσει και τη χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε πέρασε ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Στιλ.

Μετά από φάση διαρκείας στο 90’, ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά μετά την κόντρα του Ζιαμπάρη σε σουτ του Κλωναρίδη με τη μπάλα να περνά άουτ.

Με το ματς να είναι στις καθυστερήσεις, ο Παναθηναϊκός πάλι από «στημένο» προσπάθησε έστω και στην ύστατη στιγμή να πάρει τον ένα πόντο, αλλά ο Σαραμαντάς έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, καθώς δευτερόλεπτα μετά, ο Κομίνης σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ηρακλής (Παπαδόπουλος Ν.): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Μπουλούτ (Χαντί 76’), Πασάς, Ρομάνο (Περόνε 87’), Βέλλιος.

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Πράνιτς, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος (Μαρινάκης 73’), Ζέκα, Εσιέν, Αμπέντ (Κλωναρίδης 86), Ατζαγκούν (58’ Νίνης), Καρέλης, Μπεργκ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ