ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Αήττητος με σούπερ Φελντέιν

Με τον Τζέιμς Φελντέιν να σταματά στους 25 πόντους, ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Αμαλιάδα, επικρατώντας του Κόροιβου με 75-57, παραμένοντας πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα με δέκα νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Αήττητος με σούπερ Φελντέιν

Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο από τον μαχητικό Κόροιβο, ωστόσο μέσα σε λίγα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο πήρε διψήφια διαφορά και “καθάρισε” το ματς, με τον Τζέιμς Φελντέιν να συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις (25π.) και τον Γιάνκοβιτς να τον ακολουθεί.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με την… κλασική πλέον πεντάδα, αποτελούμενη από τους Καλάθη, Κούζμιτς, Φελντέιν, Πάβλοβιτς και Γκιστ, ενώ οι γηπεδούχοι, με τους Ντέιβις, Χάρντινγκ, Βασιλόπουλο, Κάουνσιλ και Χάρις.

Ο Παναθηναϊκός με το 9 στα 9, ήθελε να συνεχίσει το αήττητο σερί του στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας παράλληλα μια καλή εμφάνιση, μετά τις δύο όχι και τόσο καλές, απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ζαλγκίρις (Ευρωλίγκα).

Από νωρίς μπροστά…

Με δύο βολές του Τζέιμς Γκιστ, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, με τον Αμερικανό να βγάζει μια καλή άμυνα και να κερδίζει την κατοχή για την ομάδα του, ξανά, με τον Φελντέιν να κάνει το 0-5, 8:23 για τη λήξη της περιόδου.

Με ένα high low με αποδέκτη τον Χάρις, ο Κόροιβος πέτυχε τους πρώτους του πόντους, αλλά ο Γκιστ με fade away, έκανε το 2-7, με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα στην αρχή του ματς.

Αφηνιασμένος Φελντέιν

Ο Πάβλοβιτς θα κλέψει, ο Φελντέιν θα εκτελέσει (2-9), ο Βασιλόπουλος όμως θα βρει τον Χάρις σε θέση βολής για το 4-9, με τον Παναθηναϊκό να επιδιώκει να περνάει την μπάλα στο «ζωγραφιστό», προκειμένου να «χτυπάει» τον Κόροιβο, προκαλώντας του παράλληλα και φθορά, όσον αφορά τα φάουλ.

Με την άμυνα του Παναθηναϊκού να σφίγγει σαν μέγγενη και τον Φελντέιν να έχει πατήσει το γκάζι για τα καλά (9 π.), οι «πράσινοι» ανέβασαν τη διαφορά στους 9 (6-15),με τον Μαρκόπουλο να ζητάει τάιμ άουτ, το πρώτο του αγώνα.

Ο Κάουνσιλ συνεργάστηκε με τον Χάρις εξαιρετικά και ο Κόροιβος στο τρανζίσιον βρήκε ένα εύκολο καλάθι (8-15), με τον Τζόρτζεβιτς να παίρνει με τη σειρά του τάιμ άουτ, για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του.

Με τον πρώτο πόντο του Ραντούλιτσα ο Παναθηναϊκός έκανε το 8-16, αλλά ο Κόροιβος μείωσε άμεσα σε 10-16, η μπάλα πήγε ξανά στον Γκιστ, ο οποίος κέρδισε φάουλ από τον Χαριτόπουλο, ο Ραντούλιτσα αστόχησε, οι γηπεδούχοι βρήκαν σίδερο, αλλά ο «Μίρο» σε κακό μέχρι εκείνη την ώρα απόγευμα, υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ, με ένα λεπτό να απομένει για την λήξη της περιόδου.

Ο Ντέιβις με coast to coast και χωρίς να… ενοχληθεί, μείωσε κι’ άλλο (14-18), αλλά ο Γιάνκοβιτς με μακρινό δίποντο ανέβασε τη διαφορά ξανά στους 6 (14-20), με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται.

Μαχητικός ο Κόροιβος

Με μια πολύ καλή άμυνα και μια εξαιρετική δημιουργία του Βασιλόπουλου, ο Κκόροιβος μείωσε σε 16-20, αλλά ο Πάβλοβιτς με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +7 (16-23), ο Κούζμιτς αστοχούσε εξ’ επαφής και ο «Σάλε»  ξαναπέρασε τον Ραντούλιτσα στο παρκέ.

Πρόβλημα με «Μίρο», ο Γκιστ στο «5»

Ο Ραντούλιτσα με επιθετικό φάουλ (το 2ο) την ίδια ώρα που και ο Κούζμιτς είχε δύο, ο Γεωργάκης με κάρφωμα έκανε το 18-23, ο Πάβλοβιτς αστόχησε από τα 6,75, με τον Τρότερ να κάνει το 21-23 και τον Κόροιβο να μην τα παρατάει.

Ο «Σάλε» λόγω των φάουλ των ψηλών του πέρασε στο «5» τον Γκιστ, με τον Φώτση να μένει στο «4» και τον Φελντέιν να συνεχίζει το σκοράρισμα (21-26, με 12 π.), ο Παναθηναϊκός πήρε μια ανάσα, 6:26 για το ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι έμεναν κοντά στο σκορ (23-26), ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε σκορ και ο Χαριτόπουλος με μεγάλο τρίποντο ισοφάρισε, με τον Τζόρτζεβιτς έξαλλο να καλεί τάιμ άουτ, βλέποντας τους παίκτες του να μην μπορούν να ξεφύγουν του Κόροιβου στο σκορ.

Κακός Παναθηναϊκός, πρώτο προβάδισμα για Κόροιβο

Ο Ραντούλιτσα με ένα εξαιρετικό καλάθι απέναντι σε τρεις αντιπάλους έκανε το 26-28, ο Διαμαντίδης έκλεψε, αλλά έχασε την μπάλα… με αποτέλεσμα ο Κόροιβος να ξαναπάρει την κατοχή, ο Πουλιανίτης όμως βρέθηκε ελεύθερος από τα 6,75, δίνοντας το πρώτο προβάδισμα στη γηπεδούχο ομάδα (29-28), αλλά ο Γκιστ με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό πήρε ξανά το προβάδισμα με 29-30, ωστόσο, το ματς ήταν ντέρμπι, όπως ήταν άλλωστε τα τελευταία των «πράσινων», σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πάτησε το γκάζι, 11-0 σερί ο Παναθηναϊκός

Με έμμεσο τρίποντο του Ραντούλιτσα, ο Παναθηναϊκός με 5-0 σερί, έκανε το 29-33, στη συνέχεια με πολύ καλή άμυνα ανάγκασε τους παίκτες του Κόροιβου να μείνει η μπάλα στα χέρια τους, ενώ το σερί συνεχίστηκε (8-0 πια), αφού ο Γιάνκοβιτς μετά από πάσα του Ραντούλιτσα πέτυχε καλάθι και φάουλ (29-36).

Ο Φελντέιν με μία βολή έκανε το 29-37 (51,6΄΄), έκλεψε την μπάλα στην επόμενη φάση, ο Γιάνκοβιτς σκόραρε με… περιπέτεια για το 29-39  με το σερί να αυξάνεται σε 11-0 και σκορ ημιχρόνου 29-39, με ένα εκρηκτικό τρίλεπτο στο τέλος της 2ης περιόδου, από την ομάδα του Τζόρτζεβιτς, που ωστόσο δεν είχε σταθερότητα στην απόδοσή της.

Κυρίαρχος στον αέρα, δεν ξέφευγε στο σκορ…

Με κερδισμένο φάουλ του Κούζμιτς (3ο του Χάρις), στην προσπάθεια διεκδίκησης ριμπάουντ, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός ανανέωνε τις κατοχές του, χωρίς όμως να βρίσκει καλάθι στο πρώτο λεπτό της 3ης περιόδου.

Κάουνσιλ και Χάρις συνεργάστηκαν για το 31-39, ο Κούζμιτς με το 5ο του επιθετικό ριμπάουντ, κέρδισε το φάουλ (4ο του Χάρις), ευστοχώντας στη μία βολή για το 31-40, 8:45 για τη λήξη του δεκαλέπτου.

Ο Ντέιβις με πολύ δύσκολη προσπάθεια νίκησε την άμυνα των «πράσινων» αλλά και το χρονόμετρο, έκανε το 33-40, αλλά ο Γκιστ με προσωπική ενέργεια έκανε το 33-42.

Σούπερ Φελντέιν και +15

Ο Φελντέιν με τρίποντο έδωσε ξανά «αέρα» 10 πόντων (35-45), ο Κούζμιτς έπαιξε καλή άμυνα τον Γεωργάκη, αναγκάζοντας τον σε βήματα, ο Ραντούλιτσα όμως χρεώθηκε το 3ο του φάουλ, επιθετικό και αυτό, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να αποκτά τον πρώτο του σοβαρό «πονοκέφαλο».

Ο Διαμαντίδης με εκπληκτικό φόλοου έκανε το 35-47, στα μισά της περιόδου, ο Ραντούλιτσα έκλεψε έδωσε στον Φελντέιν ο οποίος στον αιφνιδιασμό έκανε το «γκολ-φάουλ» εκτινάσσοντας τη διαφορά στους 15, για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (35-50), με το «τριφύλλι» να έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Στα 4:49 για την ολοκλήρωση της περιόδου, ο Ραντούλιτσα υπέπεσε στο 4ο του φάουλ, με χαρακτηριστικό το γεγονός πως όλα καταλογίστηκαν στην επίθεση της ομάδας, με τον Σέρβο στο τάιμ άουτ, να κλωτσάει ότι βρίσκει μπροστά του, αφού ήταν φανερά εκνευρισμένος από τα σφυρίγματα των διαιτητών.

Με τρίποντα των Ντέιβις και Γιάνκοβιτς, η διαφορά διαμορφώθηκε στους 13 (40-53), οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνά τους, προκειμένου να γυρίσουν το ματς, με αιχμές τους Ντέιβις-Τρότερ-Κάουνσιλ.

Διψήφια διαφορά συνεχώς…

Με ένα 4-0 σερί, ο Κόροιβος κατέβασε τη διαφορά στους 10 (43-53) λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου, με τον Τζόρτζεβιτς να καλεί τάιμ άουτ, προκειμένου να αφυπνίσει τους παίκτες του.

Ο Γκιστ αστόχησε στην επόμενη φάση, ομοίως και οι γηπεδούχοι, ωστόσο το παιχνίδι των «πράσινων» ήταν βιαστικό και όχι γρήγορο, με αποτέλεσμα την φτωχή επιθετική συγκομιδή στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου, με τον Κόροιβο να μειώνει κι’ άλλο (45-53), ένα λεπτό πριν τη λήξη του δεκαλέπτου και τη γηπεδούχο ομάδα να μένει μέσα στο παιχνίδι.

Ο Ντέιβις συνέχισε να σκοράρει (47-55), αλλά ο Κούζμιτς με δύο βολές, μετά από ένα πολύ σκληρό και… πονηρό φάουλ του Χαριτόπουλου, έκανε το 47-57, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος, της οποίας τις εντυπώσεις κέρδισε ο Κόροιβος, αφού κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός, παρά το +15, που είχε ο Παναθηναϊκός στο πεντάλεπτο.

Στο +23, μπήκε το νερό στο αυλάκι…

Με το 5ο επιθετικό φάουλ του Κούζμιτς ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +12 (47-59), Ντέιβις και Φελντέιν με τρίποντα διαμόρφωσαν το σκορ στο 50-62, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ άστοχων τρίποντων, μέχρι που ο Γιάνκοβιτς να λύσει το γόρδιο δεσμό για το 50-65.

Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ, τα χέρια τους είχαν λυθεί πλέον (50-70), η μπάλα στα χέρια των γηπεδούχων ήταν πλέον βαριά, με το «τριφύλλι» να οδηγείται σε μια εύκολη επικράτηση, με τον Γιάνκοβιτς να πραγματοποιεί-μαζί με τον Φελντέιν-μια εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Τζόρτζεβιτς στα τελευταία λεπτά, έριξε στο ματς και τους Παπαγιάννη-Χαραλαμπόπουλο, αφού πλέον είχαν όλα κριθεί, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί μια διαφορά γύρω στους 20 πόντους, παραμένοντας πρώτος και αήττητος σε 10 ματς στην Α1, στρέφοντας το βλέμμα του στο ματς της Τετάρτης με την Καβάλα στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 14-20,29-39,47-57, 57-75.

Κόροιβος (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 15 (2), Χάρντινγκ, Βασιλόπουλος 4, Κάουνσιλ 2, Χάρις 15, Συνετός, Πουλιανίτης 3 (1), Χαριτόπουλος 7 (1), Τρότερ 5 (1), Βαρδακαστάνης, Γεωργάκης 6, Μπατής.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 3 (1), Φελντέιν 25 (3), Γκιστ 10, Καλάθης 2, Κούζμιτς 9, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 16 (2), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 6, Διαμαντίδης 2, Παπαγιάννης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ