ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Γκιστ: «Στους κορυφαίους όλων των εποχών ο Διαμαντίδης»!

Ο Τζέιμς Γκιστ μιλά για όλα στο SDNA! Αν και άρρωστος, «σκότωσε» στον ημιτελικό τον Άρη και πλέον στρέφεται στην Ευρωλίγκα. Τι λέει για τη Φενέρ του Ζοτς, τον Τζόρτζεβιτς, τον «θρύλο» Διαμαντίδη, τον «ομαδικό» Καλάθη κ.ά.

Γκιστ: «Στους κορυφαίους όλων των εποχών ο Διαμαντίδης»!

Ο Τζέιμς Γκιστ αγωνίστηκε άρρωστος στον ημιτελικό με τον Αρη, αλλά δεν θα μπορούσε να αφήσει την ομάδα του σε ένα ματς, που έκρινε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Και αμέσως μετά το επιβλητικό 90-69 δέχτηκε να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα, που του θέσαμε. Ερωτήματα, που αφορούσαν στην πρόκριση επί του Αρη, την έναρξη του Top16, την πρεμιέρα στην έδρα της Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον θρύλο Δημήτρη Διαμαντίδη, που διάγει την τελευταία σεζόν της καριέρας του, τον επόμενο ηγέτη του Παναθηναϊκού Νικ Καλάθη και πολλά άλλα. Ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ μίλησε για όλους και για όλα στο SDNA.

-Επειτα από ένα πρώτο ημίχρονο αρκετά περίπλοκο, καθώς ο Αρης ανέτρεψε διαφορά ένδεκα πόντων περνώντας μπροστά στο σκορ, ήλθε ο καταιγισμός τριπόντων, που έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση. Σωστά;

«Κατά τη γνώμη μου, η αφετηρία ήταν η άμυνά μας. Οταν η άμυνά μας έγινε επιθετική, βρήκαμε αυτοπεποίθηση και ρυθμό και στην επίθεση. Το δεύτερο, που μας έδωσε φτερά, ήταν η κυκλοφορία της μπάλας. Η μπάλα κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα, όλοι ψάχναμε τον ελεύθερο συμπαίκτη και κάποια στιγμή τα τρίποντα άρχισαν όντως να πέφτουν βροχή. Ε, μετά ήταν πολύ δύσκολο για τον Αρη να μας ακολουθήσει».

-Ηταν η αίσθησή μας ή όντως οι αμυντικές περιστροφές του Αρη ήταν εξαιρετικά αργές στην τρίτη περίοδο;

«Κοίτα. Οταν η μπάλα κυκλοφορεί τόσο καλά και περνάει από τα χέρια όλων, είναι σχεδόν αδύνατο για την αντίπαλη άμυνα να ακολουθήσει αυτό τον ρυθμό και να αντιδράσει αποτελεσματικά. Δεν νομίζω ότι ο Αρης ήταν αργός ή κάτι τέτοιο. Η δική μας επίθεση ήταν πάρα πολύ καλή. Αυτό σε συνδυασμό με την επιθετική άμυνά μας έφεραν την πρόκριση. Είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να σταματήσει αυτό τον συνδυασμό».

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 26.503 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα στο SDNA.GR

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.