ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Ήττα εκτός προγράμματος

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση που συνοδεύτηκε με ήττα (68-59) από τον Πρωτέα Βούλας και έβαλε τέλος στα όνειρα για κυνήγι της 1ης θέσης.

Ήττα εκτός προγράμματος

Ο Παναθηναϊκός, πραγματοποίησε μία κακή εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα και γνώρισε μία απρόσμενη ήττα από τον Πρωτέα, που πιθανότατα θα του στερήσει και την πρωτιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι, πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο παιχνίδι και παρά το γεγονός πως οι «πράσινες», πάλεψαν για να ξαναμπούν στο ματς, κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάτι τέτοιο δεν κατέστει δυνατό.

Το ματς

Ο Πρωτέας μπήκε πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό και έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, με «βομβαρδισμό» τριπόντων», παίρνοντας εξ’ αρχής το προβάδισμα στο σκορ (17-7, στο 7′), με το «τριφύλλι» να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα σε επίθεση την άμυνα, ενώ η Ντέλβα χρεώθηκε πολύ γρήγορα με δύο φάουλ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει με το σκορ στο 21-14, υπέρ των γηπεδούχων.

ÐÑÙÔÅÁÓ ÂÏÕËÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, τα πράγματα δεν άλλαξαν, με τον Πρωτέα να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να φτάνει τη διαφορά σε διψήφιο σκορ (27-18), για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Οι «πράσινες», αντιμετώπιζαν τα προβλήματα της πρώτης περιόδου, καθώς τα σουτ δεν έμπαιναν, ενώ η αμυντική λειτουργία ήταν αρκετά κακή. Παρόλα αυτά, με ένα σερί 5-0, η διαφορά έπεσε στους τέσσερις (27-23, στο 17′) και ο Πρωτέας πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, με ένα οριακό προβάδισμα 32-27.

Ο Παναθηναϊκός, στο δεύτερο μισό της 2ης περιόδου έδειξε να ξυπνάει, προσπαθώντας να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ωστόσο, με την είσοδο των ομάδων από τα αποδυτήρια, οι γηπεδούχες απέκτησαν και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τη διαφορά να φτάνει τους οκτώ (41-33) και λίγο αργότερα τους 14 πόντους (50-36). Τα κορίτσια του Πέτρου Πρέκα, είχαν χάσει εντελώς τον ρυθμό τους και ο Πρωτέας εκμεταλλευόταν όλα τα λάθη από πλευράς «τριφυλλιού».

ÐÑÙÔÅÁÓ ÂÏÕËÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 17 πόντους, υπέρ του Πρωτέα και ο Παναθηναϊκός έμπαινε πλέον σε μεγάλους μπελάδες, κινδυνεύοντας παράλληλα με τη δεύτερη του ήττα μέσα στη σεζόν. Το +13 του τρίτου δεκαλέπτου (53-40), σίγουρα δεν ήταν καταδικαστικό, αλλά η εμφάνιση του «τριφυλλιού» δεν έπειθε.

Με το ξεκίνημα του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου, η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (55-40, στο 32′), με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί σε εκείνο το σημείο να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ένα σερί με 5-0, μετά το τρίποντο της Λύμουρα έφερε τη διαφορά στους 10 (55-45), ενώ λίγο αργότερα με νέο τρίποντο της Λύμουρα, έγινε το 56-49, έξι λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

ÐÑÙÔÅÁÓ ÂÏÕËÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Η διαφορά παρέμενε κάτω από τους δέκα πόντους (59-51 στα μισά της περιόδου), με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να πλησιάσει παραπάνω στο σκορ (59-51, τρία λεπτά πριν τη λήξη). Το τέλος του αγώνα, βρήκε τις «πράσινες» να γνωρίζουν μία απρόσμενη ήττα με 68-59 και να χάνουν ουσιαστικά την πρωτιά, στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 32-27, 53-40, 68-59.

Πρωτέας Βούλας (Κτιστάκης): Ρούταν 19 (1), Κωστάκη 2, Κίτσιου, Σπυριδοπούλου 12 (2), Μπότση, Ραντζα 9, Νικολοπούλου 9, Ράντολφ 8, Χατζηγιακουμή 9 (3), Αναστασοπούλου.

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 10 (2), Αυτζή 2, Αλμπάνεζ 5 (1), Κόνιαλη 3, Λύμουρα 8 (2), Σλούκα, Δίελα, Παντέλη 3, Ντέλβα 26, Κυριακοπούλου 2.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ