ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Παραλίγο «έμφραγμα»

Μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 1-0 στις καθυστερήσεις από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην άδεια Λεωφόρο, αλλά σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στους Ζωσιμάδες, ήταν εκείνος που πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Παραλίγο «έμφραγμα»

Ο Αντρέα Στραματσόνι, αποφάσισε να παρατάξει μία ενδεκάδα με πολλές αλλαγές στην αναμέτρηση, σε σχέση με το βασικό σχήμα στην Καλλονή, ενώ ο Μάρκους Μπεργκ πήρε θέση βασικού και αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα δεν είχε σπουδαίο θέαμα, με τον Παναθηναϊκό να εμφανίζεται κακός, χωρίς να απειλεί με την μεγάλη φάση την εστία του Βελλίδη.

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά, απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως με τον Μάρκους Μπεργκ, με το γκολ όμως να μην έρχεται.

Και αφού δεν το έβαλε ο Παναθηναϊκός, το έκανε ο ΠΑΣ που με γκολ στις καθυστερήσεις έκανε «θρίλερ» το ματς, «κλέβοντας» τη νίκη, αλλά όχι και την πρόκριση.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας, ενώ τρία λεπτά μετά την έναρξη, υπήρξε και η πρώτη προσπάθεια των «πρασίνων» να απειλήσουν την εστία του Βελλίδη, όταν ο Νίκος Καλτσάς έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά μετά από κόντρα η μπάλα έφυγε πλάγιο.

Λίγο αργότερα, ήρθε και το πρώτο σουτ από πλευράς ΠΑΣ, αλλά το σουτ του Τσουκαλά, μετά από κόντρες κατέληξε στην αγκαλιά του Στέφανου Κοτσόλη.

1384597

Οι «πράσινοι» αμέσως έψαξαν τρόπους να ξαναγίνουν απειλητικοί και το κατάφεραν σε δύο περιπτώσεις μέσα σε τρία λεπτά. Αρχικά ο Κλωναρίδης, μετά από πάσα του Μπεργκ σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στη συνέχεια ο Καλτσάς (στο 10′) με ωραίο σκάψιμο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη και να ανοίξει το σκορ.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 12′, ο Βέμερ με ωραία κίνηση πέρασε δύο παίκτες του ΠΑΣ, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Κλωναρίδη δεν ήταν ικανή να βρει δίχτυα.

Οι επόμενες δύο φάσεις ήταν για το ΠΑΣ, αρχικά με κεφαλιά του Μιχάηλ από κόρνερ, με τον Ζέκα να απομακρύνει στη γραμμή και λίγο αργότερα με τους σουτ του Καρανίκα,που έφυγε πολύ ψηλά άουτ.

ÂÅÌÅÑ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Συμπληρώνοντας 25 λεπτά αγώνα, τα εύκολα λάθη του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή και η ηρεμία που δεν υπήρχε, έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να κρατάει εύκολα στην μπάλα, σε ένα διάστημα όπου παίχτηκε κακό ποδόσφαιρο, με πολλά λάθη, κυρίως από πλευράς «πρασίνων».

Η πρώτη ευκαιρία για τους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι, ήρθε μετά από αρκετή ώρα στο 31′, με τον Αμπέντ να βρίσκει χώρο και να κάνει το σουτ από τα 30 μέτρα, βλέποντας όμως τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Ο Αλγερινός, με κεφαλιά ένα λεπτό αργότερα, έστρωσε τη μπάλα στον Κλωναρίδη, αλλά το σουτ του τελευταίου, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

ÍÏÅ ÁÊÏÓÔÁ ÊÁËÔÓÁÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Στο 37′ οι «πράσινοι» απείλησαν εκ’ νέου, αλλά και πάλι χωρίς επιτυχία, αρχικά με το σουτ του Μπεργκ που κόντραρε στα σώματα και εν συνεχεία με την παράλληλα σέντρα του Καλτσά, που όμως δε βρήκε στόχο και πέρασε απευθείας πλάγιο.

Ο Αμπέντ, ήταν αυτός που έχασε ίσως και την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο Μπεργκ βρήκε τον Αλγερινό εντός περιοχής, αλλά τη στιγμή που ο τελευταίος πάει να πλασάρει τον Βελλίδη, έρχεται ο Ακόστα και με ένα εντυπωσιακό τάκλιν, του κλέβει την μπουκιά από το στόμα, στην τελευταία καλή στιγμή που πρώτου μέρους, καθώς το σουτ του Νάνο στο 44′, έφυγε πολύ ψηλά άουτ.

ÁÌÐÅÉÍÔ ÊÏÆÏÑÙÍÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και τώρα, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός πραγματοποίησε αρκετά ανεβάσματα προς την εστία του ΠΑΣ, χωρίς όμως να έρθει η τελική προσπάθεια. Η πρώτη καλή στιγμή όμως δεν άργησε να έρθει, με πρωταγωνιστή τον Αμπέντ στο 50′. Ο Αλγερινός έπιασε νέο σουτ εντός περιοχής, ο Βελλίδης όμως ήταν εκεί να απομακρύνει με τα πόδια και να κρατήσει το μηδέν στην αναμέτρηση.

Το παιχνίδι στα επόμενα δέκα λεπτά, δεν είχε ευκαιρίες για τις δύο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να απειλήσει με τον Νάνο από τα αριστερά χωρίς επιτυχία, ενώ από τη μεριά του ο ΠΑΣ δεν είχε πατήσει στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, την περιοχή του Κοτσόλη.

ÁÌÐÅÉÍÔ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Στο 63′, το «τριφύλλι» έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αρχικά με τον Μάρκους Μπεργκ και στη συνέχεια με τον Κάρλος Ζέκα. Ο Σουηδός έπιασε το σουτ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα που πήγαινε προς την εστία του Βελλίδη κόντραρε στο σώμα του Τζημόπουλου, ενώ ο Πορτογάλος μέσος, δευτερόλεπτα μετά, δε νίκησε από κοντά τον κίπερ του ΠΑΣ.

Στο 69′ ο Αντρέα Στραματσόνι αποφάσισε να προχωρήσει σε διπλή αλλαγή, με τους Πέτριτς και Λαγό να παίρνουν τη θέση των Κλωναρίδη και Αμπέντ. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπεργκ είδε νέο δικό του σουτ να κοντράρει στα σώματα και να απομακρύνεται.

Ο Σουηδός ήταν ο πρωταγωνιστής και της επόμενης καλής στιγμής, κάνοντας παράλληλη σέντρα στον ελεύθερο μέσα στην περιοχή Λουντ, που ωστόσο δεν έκανε καλό κοντρόλ, ώστε να γίνει απειλητικός.

ÓÊÏÍÄÑÁÓ ÌÐÅÑÃÊ ÔÆÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Συμπληρώνοντας 75 λεπτά αγώνα στο γήπεδο της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός κράταγε με άνεση το 0-0, που ήταν σκορ πρόκρισης και παράλληλα προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνος, ενώ την ίδια στιγμή ο ΠΑΣ δεν έδειχνε πως μπορεί να σημειώσει κάποιο γκολ, που θα τον βάλει στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Μπεργκ έψαχνε αρκετά συχνά το γκολ, αλλά στο 79′ στάθηκε και πάλι άτυχος, με το δυνατό σουτ εντός περιοχής να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη και το 0-0 παραμένει.

Ο Σουηδός δεν σκόραρε, αν και είχε τις ευκαιρίες του και στο 80′ άφησε τη θέση του στον Ολιβιέ Μπουμάλ, στην τελευταία αλλαγή του αγώνα από πλευράς Αντρέα Στραματσόνι.

ÊËÙÍÁÑÉÄÇÓ ÓÊÏÍÄÑÁÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Μετά από κάποιες ευκαιρίες με τον Καλτσά και τον Μπουμάλ, όπου ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε, ο ΠΑΣ τον τιμώρησε και παραλίγο μάλιστα, να πανηγυρίσει και την πρόκριση. Ο Φερφελής στο 93′, έκανε το ματς «θρίλερ» όταν με το γκολ του έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΣ, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν στην τελευταία φάση του αγώνα το γκολ πρόκρισης.

Και έφτασαν πολύ κοντά είναι η αλήθεια σε αυτό, αλλά στο 94′ η κεφαλιά του Σκόνδρα πέρασε λίγο άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι, 4-3-3): Κοτσόλης – Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο – Ζέκα, Αμπέντ (69’ Λαγός), Λουντ – Καλτσάς, Κλωναρίδης (69’ Πέτριτς), Μπεργκ (80’ Μπεργκ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης, 5-3-2): Βελλίδης – Καρανίκας, Μιχαήλ (74’ Φερφελής), Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ακόστα – Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Ηλιάδης (52’ Γιάκος) – Ίλιτς (60’ Νικολιάς), Μανιάς

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ