ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Αγχώθηκε, αλλά στο τέλος επικράτησε

Ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε, αλλά στο τέλος επικράτησε στο άδειο λόγω τιμωρίας «Π. Γιαννακόπουλος» του Κρόνου Αγ. Δημητρίου (65-57), επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα για την Α1 μπάσκετ γυναικών.

Αγχώθηκε, αλλά στο τέλος επικράτησε

Μετά την απρόσμενη ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής εκτός έδρας από τον Πρωτέα Βούλας, ο Παναθηναϊκός ήθελε επιτακτικά τη νίκη σήμερα απέναντι στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, ώστε να μην χάσει κι άλλο βαθμολογικό έδαφος.

Έτσι στο άδειο λόγω τιμωρίας «Π. Γιαννακόπουλος», οι «πράσινες» είδαν το ματς να είναι ντέρμπι για περισσότερο από τρία δεκάλεπτα, όμως στο τέλος κατάφεραν και έκαμψαν την αντίσταση επί του μαχητικού Κρόνου με (65-57).

basket-gyn-panathinaikos24

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με την ομάδα του Πέτρου Πρέκα να μην μπορεί να βρει ρυθμό και παράλληλα τις αδυναμίες των φιλοξενουμένων, με το δεκάλεπτο να λήγει στο εύθραυστο (17-16).

basket-gyn-panathinaikos24

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες, αλλά αυτή τη φορά το «τριφύλλι» είχε πιο αποτελεσματικές επιλογές κάτι που φάνηκε από τη μικρή διαφορά που πήραν οι «πράσινες» την οποία και διατήρησαν μέχρι και την ανάπαυλα (40-32).

basket-gyn-panathinaikos24

Στην επανάληψη, η φιλοξενούμενη ομάδα βρήκε «μπόσικο» τον Παναθηναϊκό και αφού έτρεξε ένα επιμέρους 8-2, έφερε τη διαφορά στο καλάθι (42-40), βάζοντας παράλληλα «φωτιά» στην αναμέτρηση με το «τριφύλλι» να μην έχει καλές επιλογές και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Παρόλα αυτά, οι «πράσινες» κρατούσαν με νύχια και με δόντια το προβάδισμα στο ματς και παρά τους 11 πόντους που σημείωσαν σε όλο το δεκάλεπτο, βρέθηκαν στο 30’, να είναι μπροστά με +4 (51-47).

basket-gyn-panathinaikos24

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Κρόνος ήταν αποφασισμένος να κάνει τη ζημιά στον Παναθηναϊκό και κατάφερε να φέρει εκ νέου τη διαφορά στον πόντο (51-50). Κάπου εκεί οι «πράσινες» αποφάσισαν πως θα έπρεπε να παίξουν σοβαρά και με απόλυτα συγκεντρωμένες προσπάθειες, κατάφεραν να «χτίσουν» διαφορά +7 πόντων (58-51), η οποία λίγο πριν το τέλος έφτασε και σε διψήφια επίπεδα +12 (64-52). Κάπου εκεί αφού η αναμέτρηση είχε κριθεί, οι «πράσινες» άφησαν το πόδι από το γκάζι, με το τελικό σκορ να είναι (65-57).

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 40-32, 51-47, 65-57.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρέκας): Καλέντζου 6, Δανούση, Αυτζή 5, Αλμπάνεζ 4, Κόνιαλη, Παντέλη 2, Σλούκα 3 (1), Δίελα, Πατεράκη 12 (2), Λύμουρα 10 (1), Ντέλβα 17, Κυριακοπούλου 6.

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. (Μαυρίδης): Καμμένου 3 (1), Εμμανουηλίδου, Οικονομίδου 4, Μαγκλαρα 13, Τζανετάτου, Ξάνθου 5, Γασπαράτου, Γουόρνερ 11, Ντέι 21 (1).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ