ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Το πάλεψε αλλά δεν μπορούσε…

Ο Παναθηναϊκός τα πήγαινε περίφημα μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, σε κάθε σετ, έπειτα έχανε τη συγκέντρωσή του, έμενε πίσω στο σκορ και μοιραία ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ, στο κλειστό της Πυλαίας.

Το πάλεψε αλλά δεν μπορούσε...

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε καλά μέχρι τον 18ο-19ο πόντο του κάθε σετ, μετά νόμιζε κανείς πως έφευγε από το γήπεδο, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να πάρει το τρίποντο, σε ένα παιχνίδι, που αν η ομάδα του Ανδρεόπουλου, είχε διάρκεια, θα μπορούσε να πάρει περισσότερα πράγματα.

Μετά και τη σημερινή του ήττα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο -4 από τον ΠΑΟΚ και εκτός τετράδας, ένα βαθμό πίσω και από τον Παμβοχαϊκό, στη μάχη που δίνει για να βρεθεί κοντά στις ομάδες της κορυφής.

ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (VOLLEYLEAGUE 2015-2016)

Το ματς

Με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στον πόντο, στην βαθμολογία της Volley League, το μεγάλο ντέρμπι της Πυλαίας, είχε μεγάλη σημασία, όχι μόνο για λόγους γοήτρου, αλλά κυρίως για βαθμολογικούς, αφού η ομάδα του Ανδρεόπουλου, με πόντο ή πόντους, θα έμπαινε στην πεντάδα και θα γλυκοκοιτούσε… την τετράδα.

Με τον Ούγκο να σερβίρει από πλευράς Παναθηναϊκού, άρχισε το ματς, ωστόσο ο ΠΑΟΚ πήρε τον πρώτο πόντο του αγώνα. Με λάθος του Πέτρογλου (αντένα) ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (1-1), σε ένα «παγωμένο» φόντο, αφού λιγότεροι από 400 οπαδοί του ΠΑΟΚ, βρίσκονταν στο «PAOK Sports Arena».

Προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό

Με μπλοκ άουτ που κέρδισε ο Σιμεόνοφ, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (2-2), με τον Βούλγαρο να κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα στην επόμενη φάση για το 2-3. Οι «πράσινοι» πίεζαν στο σέρβις στην αρχή του αγώνα, προσπαθώντας να πάρουν εξ’ αρχής ένα καλό προβάδισμα σε αυτό το πρώτο σετ (3-5).

Ο Χιμένες θα μειώσει σε 4-5, με τον Σεπέδα να ισοφαρίζει άμεσα σε 5-5, με το ντέρμπι να κρατεί καλά… στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Κουβανός σταρ του ΠΑΟΚ, έπαιρνε τις περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του, από την άλλη, το σέρβις του Παναθηναϊκού στόχευε στον Χιμένες, με το «τριφύλλι» με πόντο του Ούγκο, να προηγείται στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (7-8).

Με άσο του Ούγκο ξεκίνησε η αναμέτρηση μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (7-9), ο Σεπέδα θα κερδίσει το μπλοκ άουτ από τον Ούγκο για το 8-9, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι.

Σούπερ Σιμεόνοφ, μπροστά το «τριφύλλι»

Με τον 4ο πόντο του Σιμεόνοφ, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να προηγείται (9-11), στο πρώτο σετ, με την ομάδα του Ανδρεόπουλου να παίζει εξαιρετική άμυνα και να έχει συνεχώς το προβάδισμα από το 2-1 του ΠΑΟΚ και έπειτα.

Σερί και προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Χιμένες (12-12) και στη συνέχεια με δύο απανωτά λάθη του Σιμεόνοφ, οι γηπεδούχοι πήραν αέρα δύο πόντων (14-12), με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Με πρώτο χρόνο του Πανταλέωντα, ο Παναθηναϊκός θα μειώσει σε 15-14, με τον Ούγκο να παίρνει άλλον ένα πόντο και να ισοφαρίζει άμεσα (15-15). Ο Σεπέδα με νέο χτύπημα, θα κάνει το 16-15, στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ του πρώτου σετ.

Με δύο γρήγορους πόντους ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα δύο πόντων και πάλι (18-16), αλλά ο Κανέλλος απάντησε γρήγορα (18-17) και με καταπληκτικό χτύπημα του Φερέιρα, το «τριφύλλι» ισοφάρισε σε 18-18, με τον Γιάννη Καλμαζίδη να ισοφαρίζει άμεσα.

Φινάλε θρίλερ…

Άσος και προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό με σερί 3-0 από τους παίκτες του Ανδρεόπουλου (18-19), με το τέλος του σετ να είναι αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται το προβάδισμα.

ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (VOLLEYLEAGUE 2015-2016)

Ο ΠΑΟΚ το προβάδισμα…

Σειρά για σερί του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά (3-0 και πάλι), με το σκορ να διαμορφώνεται στο 21-19 και τον «δικέφαλο» να παίρνει σοβαρό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Ο Φερέιρα θα δεχτεί το μπλοκ από τον Πέτρογλου (22-19), ο Τακουρίδης σέρβιρε και πάλι, με τον Πέτρογλου να ξανασταματάει τον Φερέιρα, έκανε το 23-19, με τον Παναθηναϊκό να είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Σιμεόνοφ θα μειώσει με όμορφο πόντο (23-20), αλλά ο Σεπέδα μετά από συνεργασία με τον Κουρνέτα, θα δώσει το πρώτο set ball στην ομάδα του (24-20). Ο Κουβανός θα βρει φιλέ στο σέρβις του (24-21), αλλά με τον Γκεοργκίεφ (πρώτος χρόνος), ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρώτο σετ του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 2ο σετ, ισοφαρίζοντας όμως άμεσα μετά από λάθος του Χιμένες. Ο Τακουρίδης πήγε ξανά στο σέρβις (δυσκόλεψε πολύ την υποδοχή του Παναθηναϊκού στο πρώτο σετ), ο Πανταλέων ισοφάρισε (2-2) και ο Σιμεόνοφ, μετά από πάσα του Μαρούλη, έδωσε το πρώτο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, στο 2ο σετ (2-3).

Χέρι-χέρι και στο 2ο σετ

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός από… κοντά και στο δεύτερο σετ (6-6), με το ζητούμενο αυτή τη φορά για το «τριφύλλι» να είναι η μεγαλύτερη διάρκεια, έτσι ώστε να μπορέσει να το διεκδικήσει μέχρι τέλους.

Όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός πήγε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, με προβάδισμα (8-6), ο Πέτρογλου μείωσε στον έναν, με τον Φερέιρα να δίνει ξανά διαφορά δύο πόντων στον ΠΑΟ (7-9), με τον Σεπέδα να απαντάει άμεσα (8-9).

Οι «πράσινοι» κατάφερναν να διατηρούν τη διαφορά των δύο πόντων (9-11), αλλά Χιμένες και Γκεοργκίεφ, με δύο αναπάντητους πόντους, ισοφάρισαν για τον ΠΑΟΚ (11-11), αλλά το 7ο χαμένο σέρβις των γηπεδούχων, έδωσε ξανά προβάδισμα στο «τριφύλλι» (11-12).

Ξανά προβάδισμα ο ΠΑΟΚ

Ο Πέτρογλου, μετά από κόντρα μπάλα, έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ μετά από πολύ ώρα (13-12),  με τον «δικέφαλο» με αιχμή τον Χιμένες να είναι αυτός που οδηγούσε πλέον το σκορ στην αναμέτρηση.

Ούγκο και Χιμένες διαμόρφωσαν το 15-15, σε ένα ακόμα συγκλονιστικό σετ, ο Βραζιλιάνος άσος των «πράσινων» όμως με διπλή μπάλα έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (16-15), στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, με το δεύτερο σετ να είναι… πιστό αντίγραφο του πρώτου, μέχρι εκείνη την ώρα.

Με λάθος του Μαρούλη, ο ΠΑΟΚ ανέβασε τη διαφορά στους δύο (17-15), οι γηπεδούχοι έκαναν με τη σειρά τους λάθος (17-16), αλλά με δύο ακόμα αναπάντητους πόντους από πλευράς ΠΑΟΚ, η διαφορά πήγε στους 3 (19-16), σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του 2ου σετ, το οποίο συνέχιζε να… μοιάζει με το πρώτο σε πολύ μεγάλο βαθμό.

ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (VOLLEYLEAGUE 2015-2016)

Κάπου εκεί χάθηκε το σετ…

Ο Παναθηναϊκός έχασε και πάλι τη συγκέντρωσή του, μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, ο ΠΑΟΚ με σερί πήρε προβάδισμα 5 πόντων (22-17), με το σετ κάπου εκεί να χάνεται, αφού τίποτα δεν έβγαινε στους «πράσινους», οι οποίοι θα είχαν μία ακόμη ευκαιρία να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, στο 3ο σετ. Με πόντο του Σεπέδα, ο ΠΑΟΚ θα πάρει εν τέλει εύκολα και το δεύτερο σετ με 25-18, με το «τριφύλλι» να ψάχνει πλέον ένα μικρό θαύμα.

Μπροστά ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο 3ο σετ (0-2), στην προσπάθειά του να αλλάξει κάτι στο ματς και να ξαναμπει στην διεκδίκηση βαθμών, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έβρισκε τον τρόπο να απαντάει (4-4), με τον Κουρνέτα να κυριαρχεί όσον αφορά την άμυνα των γηπεδούχων.

Με άσο του Μαρούλη, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα δύο πόντων (4-6), ο Χιμένεζ γρήγορα-γρήγορα μείωσε ξανά (5-6), με τον Ούγκο να παίρνει μετά από ώρα, μια επίθεση για το 5-7.

Όπως και στα προηγούμενα σετ, ο Παναθηναϊκός πήγε προηγούμενος στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (6-8) και αυτό που έμενε ήταν να φανεί αν και αυτό το σετ θα κατέληγε σαν τα πρώτα δύο.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε γρήγορα (8-8), ο Μπέλος με τον πρώτο του πόντο έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (8-9), με την ομάδα του Ανδρεόπουλου να αντέχει μέχρι στιγμής και να διατηρεί τη διαφορά στο τρίτο σετ (9-11).

Με τον Πανταλέων να μπλοκάρει δύο φορές τον Σεπέδα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να προηγείται (11-13, 12-14,) με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με προβάδισμα βραχέας κεφαλής… (15-16), για πρώτη φορά στην αναμέτρηση.

Ο Μαρούλης θα κάνει παράβαση (φιλέ) για το 16-16, αλλά ο Χιμένες θα στείλει το σέρβις του στο φιλέ για το 16-17, με το ματς να είναι ντέρμπι και σε αυτό το σετ.

ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (VOLLEYLEAGUE 2015-2016)

Στο ίδιο έργο θεατές…

Ξανά μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, ο ΠΑΟΚ πάτησε το… γκάζι, πήρε προβάδισμα δύο πόντων 20-18, ο Ανδρεόπουλος πήρε τάιμ άουτ, αλλά οι γηπεδούχοι έβρισκαν εύκολα πόντους, με αποτέλεσμα οδηγούν το σκορ και στο τελείωμα του 3ου σετ.

Με ένα αμφισβητούμενο μπλοκ άουτ, ο Σεπέδα κέρδισε τον πόντο για το 22-20, ο Μπέλος μείωσε σε 22-21, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει και να μην αφήνει τον ΠΑΟΚ να ξεφύγει και με τον Σούρδι, η ομάδα του Ανδρεόπουλου ισοφάρισε σε 22-22, με τον Γιάννη Καλμαζίδη να καλεί τάιμ άουτ, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να μην τα παρατάει.

Ένα τραγικό λάθος του Ούγκο (έβαλε τα γέλια και ο Ανδρεόπουλος) και ένας πόντος του Χιμένες, έδωσαν το πρώτο match ball στον ΠΑΟΚ στο ματς, ο Ανδρεόπουλος ζήτησε τάιμ άουτ, είπε στους παίκτες του να μην το παρατήσουν, ο Χιμένες με τον τρίτο του συνεχόμενο πόντο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Καλμαζίδη.

1386447

Τα σετ: 25-21, 25-18, 25-22.

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 18(16/26επ. 2 μπλοκ, 39%υπ-4%αρ), Κουρνέτας 1( 1 μπλοκ), Σεπέδα 15 (15/31επ), Τακουρίδης 6(6(3/6επ. 1 μπλοκ, 2άσοι), Γκεοργκίεφ 6(4/7επ. 2μπλοκ), Πέτρογλου 14 (12/18επ. 2μπλοκ), Γκαράς (λ-54% υπ- 15%αρ), Καρασαββίδης, Ντίνας, Τερζής.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 1 (1 άσος), Ούγκο 12 (10/17επ. 2 άσοι, 65%υπ-35%αρ.υπ), Φερέιρα 7 (6/20 επ. 1 μπλοκ), Σιμεόνοφ 8(7/16επ, 47%υπ-12 αρ.υπ), Κανέλλος 5 (5/7επ. ), Πανταλέων 6 (4/8επ, 1 μπλοκ), Πολυχρονιάδης (λ-35%υπ- 29%αρ.υπ), Μπέλλος 2 (2/6επ), Σούρδη (50%υπ-25%αρ.).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ