Ποδόσφαιρο

Υπότροπος ο Ολυμπιακός, κινδυνεύει με τιμωρία

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου αθλητικού νόμου, ο διαιτητής όφειλε να διακόψει το ματς οριστικά εις βάρος του Ολυμπιακού.

Αν εφαρμοστούν οι κανονισμοί και στους άλλους και όχι μόνο στον Παναθηναϊκό… τότε ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με βαριά τιμωρία, καθώς στο 89΄του αγώνα με τον Πλατανιά στα Περιβόλια, εκσφενδονίστηκε αναπτήρας από την κερκίδα των οπαδών των φιλοξενούμενων, χτυπώντας τον Κουλιμπαλί στο πόδι.

Βάσει του άρθρου 15, παράγραφος Β, ο Ολυμπιακός πρέπει να τιμωρηθεί, ενώ υπενθυμίζεται πως είναι υπότροπος.

Όσα αναφέρει το εδάφιο:

«Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση».

Βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα οι «ερυθρόλευκοι» απειλούνται με πρόστιμο 40.000 έως 70.000 ευρώ και τιμωρία της έδρας για 1-2 αγωνιστικές.

Όσον αφορά το γεγονός πως είναι υπότροπος, ο πειθαρχικός κώδικας αναφέρει:

«Σε περίπτωση υποτροπής σε επόμενο αγώνα της ομάδας στην ίδια αγωνιστική περίοδο, οι προβλεπόμενες ποινές διπλασιάζονται»! Ποιες είναι οι ποινές; Στο εδάφιο ε) που αναφέραμε παραπάνω προβλέπεται: «Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με α. χρηματική ποινή από 40.000 ευρώ έως 70.000 ευρώ και β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από 1 έως 2 αγωνιστικές ημέρες».

Exit mobile version