ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Καθάρισαν οι… σούπερ σταρς

Με τους δύο μεγάλους αστέρες του, Μπεργκ και Εσιέν, να σκοράρουν και τους Μπουμάλ, Μέστο να δημιουργούν καταπληκτική δεξιά πλευρά, ο Παναθηναϊκός πέρασε με 2-0 (αντί για 5-0) από τη Λιβαδειά. Εκπληκτική η παρουσία 2.000 οπαδών του τριφυλλιού. Αποστολή στη Λιβαδειά: Πάνος Καραουλάνης.

Καθάρισαν οι... σούπερ σταρς

Ο Παναθηναϊκός, όντας καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πήρε μία δίκαιη νίκη η οποία μάλιστα θα μπορούσε να έχει έρθει με ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπουμάλ, που έκανε άνω κάτω την άμυνα των γηπεδούχων, ενώ έβγαλε και την ασίστ στον Μάρκους Μπεργκ. Καλή απόδοση και από τον Μάικλ Εσιέν, που συνοδεύτηκε με το παρθενικό του γκολ, με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Το ματς

Με τους Στιλ, Πράνιτς, Μέστο, Κουτρουμπή, Τελάντερ, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ, Μπουμάλ, Καλτσά και τον Μάρκους Μπέργκ στην κορυφή της επίθεσης, ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Αντρέα Στραματσόνι.

Με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει φουριόζος και να χάνει την πρώτη του ευκαιρία στο 2ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας, ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να επωφεληθεί και να σουτάρει υπό καλές προϋποθέσεις.

Οι «πράσινοι» με σχηματισμό 4-3-3 προσπάθησαν να «πνίξουν» από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τους γηπεδούχους και με συνεχόμενες επιθέσεις από τα δεξιά κυρίως θέλησαν να πετύχουν στον «ύπνο» την άμυνα του Λεβαδειακού και να δημιουργήσουν καταστάσεις μπροστά στα καρέ του Τσιντώτα.

ÐÑÁÍÉÔÓ ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  PRANJIC  LEVADIAKOS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Από την πλευρά του, ο Λεβαδειακός με τον Μάντζιο στην κορυφή της επιθετικής γραμμής, είχε μια καλή στιγμή, αλλά ο Στιλ χωρίς κίνδυνο βγήκε και μάζεψε στο 7ο στο όριο της περιοχής του.

Η επόμενη καλή στιγμή για το «τριφύλλι» ήρθε με τον Μπουμάλ στο 11ο λεπτό, ν’ αλλάζει όμορφα τη μπάλα με τον Αμπέντ, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα.

Το «τριφύλλι» από στημένη φάση, απείλησε στη συνέχεια της αναμέτρησης και συγκεκριμένα από κόρνερ στο 15ο λεπτό. Ο Κουτρουμπής αφύλαχτος μέσα στη μεγάλη περιοχή έπιασε την κεφαλιά, η οποία δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα, ούτε στην εξέλιξη της φάσης με τον Αμπέντ. Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 17ο, η φαρμακερή σέντρα του Πράνιτς από τα’ αριστερά βρήκε σε αμυντικό, με τον Καλτσά που ερχόταν από πίσω να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το ενδεχόμενο αμυντικό λάθος.

Στο 20ο λεπτό και πάλι από εκτέλεση κόρνερ θέλησε να απειλήσει ο Παναθηναϊκός, αλλά η κεφαλιά του Μπεργκ στο δεύτερο δοκάρι, βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Οι γηπεδούχοι καθ’ όλη τη διάρκεια των επιθέσεων του «τριφυλλιού», είχε αμυντικό ρόλο στο ματς και μόνο με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να απειλήσει, με τους αμυντικούς του Στραματσόνι να καλύπτουν άριστα τα μετόπισθεν.

ÌÐÏÕÌÁË  ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  BOUMAL  LEVADIAKOS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας στο ματς και συγκεκριμένα στο 27’, ο Λεβαδειακός απείλησε τον Παναθηναϊκό, αλλά μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπεν, ο Μερεμπιασβίλι δεν έπιασε καλά το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (28’), ο Μέστο από τα δεξιά σέντραρε, αλλά ο Μπεργκ που ήταν στο πίσω δοκάρι δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει πλάγια άουτ από την εστία του Τσιντώτα.

Μια ακόμα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 33ο λεπτό, παραλίγο να έφερνε και το γκολ στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα ο Μπουμάλ, σέντραρε από τα δεξιά, με τον Μουλόπουλο να γυρίζει επικίνδυνα με το κεφάλι τη μπάλα στον Τσιντώτα, που έδειξε να αιφνιδιάζεται αλλά τελικά να μπλοκάρει τη μπάλα.

Με τον ρυθμό της αναμέτρησης να έχει πέσει αισθητά, ήρθε και η πρώτη τελική προσπάθεια για τους γηπεδούχους, όταν ο Μαχαίρας στο 37’ έστρωσε τη μπάλα μπροστά του, ζύγισε το σουτ με τον Στιλ να αιφνιδιάζεται από τα φάλτσα που πήρε η μπάλα και να διώχνει με τις γροθιές του.

Στο 39ο λεπτό ήρθε και η τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Με τέσσερις παίκτες του να μην μπορούν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα. Κουτρουμπής, Αμπέντ, Μπεργκ και Εσιέν με διαδοχικά σουτ προσπάθησαν να χριστούν σκόρερ, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι.

ÌÐÅÑÃÊ  ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  BERG LEVADIAKOS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Σ’ ένα δίλεπτο (40-41) οι «πράσινοι» έχασαν ακόμα δυο καλές ευκαιρίες, πρώτα με τον Αμπέντ και στη συνέχεια με τον Μπεργκ, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Τσιντώτα που απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αυτές ήταν και οι τελευταίες καλές στιγμές για το πρώτο ημίχρονο, αφού ο διαιτητής της αναμέτρησης με τη συμπλήρωση 45 λεπτών έστειλε τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με αρκετή καθυστέρηση, λόγω κάποιων πανό με υβριστικό περιεχόμενο για τον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τις τελευταίες αποφάσεις που έχει πάρει.

Το δεύτερο μέρος, με ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε, με τον Μάικλ Εσιέν να πιάνει ένα δυνατό σουτ και τον Τσιντώτα αφού αρχικά αιφνιδιάστηκε, εν τέλει να διώχνει σε κόρνερ. Οι «πράσινοι» όπως και στο πρώτο μέρος, μπήκαν με σκοπό να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους και με τον Πράνιτς στο 50’ προσπάθησαν ν’ απειλήσουν από μακριά, αλλά και πάλι ο Τσιντώτας ήταν σε ετοιμότητα.

Με το πρώτο δεκάλεπτο στο β’ μέρος συμπληρωμένο, οι «πράσινοι» ήταν μόνιμα σε θέση επίθεσης με το Λεβαδειακό να έχει παθητικό ρόλο. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό, ο Ζέκα έδωσε άψογα στον Μπέργκ μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του Σουηδού έφυγε άουτ.

ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ LEVADIAKOS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Ένα λεπτό αργότερα Μπουμάλ και Μπεργκ συνεργάστηκαν όμορφα και ο Σουηδός σε κενή εστία έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για το 0-1. Ο Παναθηναϊκός από το γκολ και μετά προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό. Ο Σουηδός ωστόσο μετά το γκολ που έκανε μέχρι εκείνη τη στιγμή τη διαφορά, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Πέτριτς να περνάει στη θέση του.

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε τη σαστιμάρα των «πρασίνων» και με τον Μάντζιο να σεντράρει για τον Μερεμπιασβίλι που δεν βρήκε το σουτ όπως επιθυμούσε, απείλησε τα καρέ του Στιλ στο 64’. Οι γηπεδούχοι από το γκολ του «τριφυλλιού» και έπειτα, πήραν μέτρα στον αγωνιστικό  χώρο, με τους «πράσινους» να υποχωρούν.

Ο Αντρέα Στραματσόνι βλέποντας την ομάδα του, να έχει οπισθοχωρήσει, πέρασε και τον Λούκας Εβανγκελίστα στο χορτάρι στη θέση του Καλτσά, με τον Βραζιλιάνο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» με τη είσοδο του Εβανγκελίστα, ανέβασαν την απόδοσή τους και με τον Πέτριτς, ζήτησαν και πέναλτι σε πέσιμο του Κροάτη μέσα στην περιοχή, με τον Δημητρόπουλο να τον τιμωρεί για «θέατρο».

ÅÓÉÅÍ  ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  ESSIEN LEVADIAKOS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα κατάφερε να διπλασιάσει και τα τέρματα του, με τον Εσιέν στο 78ο λεπτό, ν’ ανοίγει λογαριασμό με την «πράσινη» φανέλα, με εξαιρετικό σουτ μετά από ασίστ του Μέστο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (79’), ο Λεβαδειακός έχασε τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, όταν ο Μαχαίρας έπιασε εξαιρετικό σουτ με τον Στιλ να ίπταται και να διώχνει σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Λεβαδειακός είχε ακόμα μια καλή προσπάθεια για να μπει στο ματς, αλλά ο Γιακουμάκης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στιλ που δήλωσε ξανά παρόντας στο ματς και έδιωξε σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, καθώς όσο περνούσε η ώρα, η εικόνα του ματς έδειχνε πως αν υπήρχε κάποιο γκολ ακόμα στην αναμέτρηση, αυτό θα ήταν για τους φιλοξενούμενους. Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να έχουν κάνει και το 0-3 με τον Μπουμάλ, αλλά το σουτ που έπιασε ο Καμερουνέζος στο 87’ στην κίνηση, βρήκε στον Τσιντώτα που έδιωξε σε κόρνερ.

ÅÂÁÍÆÅËÉÓÔÁ  ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  LEVADIAKOS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Με συμπληρωμένα τα 90 λεπτά στην αναμέτρηση, οι οπαδοί του «τριφυλλιού» μέσα σε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, αποθέωσαν την ομάδα τους. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν ένα σουτ στις καθυστερήσεις του Μίνγκα που πέρασε άουτ.

Έτσι ο Παναθηναϊκός περνάει από μια δύσκολη έδρα και με τη νίκη του πλησιάζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Μπεν, Μαχαίρας, Μουλόπουλος (63’ Γιακουμάκης), Μεντί, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μερεμπασβίλι (75’ Μίνγκας), Μάντζιος, Νικολάου (53’ Μάγκας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Εσιέν (80’ Ταυλαρίδης), Κουτρουμπής, Αμπέντ, Μπεργκ (62’ Πέτριτς), Ζέκα, Καλτσάς (70’ Εβαντζελίστα), Τελάντερ, Μέστο, Μπουμάλ, Πράνιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ