ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Πρόκριση στο Περιστέρι

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε, έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο και θα διεκδικήσει την πρόκριση στον επαναληπτικό του Περιστερίου. Αδικαιολόγητη ενέργεια του Κουτρουμπή στο 88’ που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Κειτά.

Πρόκριση στο Περιστέρι

Μετά από δυο μήνες και κάτι ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τους φιλάθλους του στο «Απόστολος Νικολαΐδης» μετά και την τιμωρία του για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε ποτέ.

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι από τον Ατρόμητο, έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν το τέρμα που θα τους δώσει το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς, αλλά το τελικό αποτέλεσμα, τους αναγκάζει να ψάξουν το γκολ στο Περιστέρι, ώστε να έρθει η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου, που με τη φωνή του έδωσε ώθηση στους ποδοσφαιριστές του Αντρέα Στραματσόνι.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Το ματς

Ο Αντρέα Στραματσόνι με μία αλλαγή σε σχέση με το ματς της Κυριακής κόντρα στο Λεβαδειακό παρέταξε τους «πράσινους» με τους Στιλ, Πράνιτς, Μέστο, Κουτρουμπή, Ταυλαρίδη, Εσιέν, Μπουμάλ, Αμπέντ, Ζέκα, Καλτσά και Πέτριτς.

Οι «πράσινοι» από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπάθησαν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα και να πάρουν το χώρο του κέντρου. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν παθητικό ρόλο στο ματς και με τον Ναπολεόνι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις μπροστά στα καρέ του Στιλ.

Η εικόνα του ματς στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε αναγνωριστικό παιχνίδι κάνοντας πολλά λάθη εκατέρωθεν.

ÓÔÏÉÔÓÅÖ ÌÐÏÕÌÁËÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, ήρθε στο 17ο λεπτό για τον Ατρόμητο, με τον Στόϊτσεφ να γυρίζει στον Ναπολεόνι, όμως το σουτ του Ιταλού, εξουδετερώθηκε από τον Στιλ που έδιωξε σε κόρνερ. Ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Αμπέντ στον Ούμπιδες έφερε μια μικρή σύρραξη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με τον διαιτητή της αναμέτρηση να τιμωρεί τον Αλγερινό για την πρόθεσή του, καθώς βρήκε εν μέρει μπάλα, αλλά ο τρόπος που πήγε ήταν βάναυσος. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (20’) υπήρξε ακόμα ένα σκληρό μαρκάρισμα αυτή τη φορά του Κειτά στον Τελάντερ, με τον διαιτητή να ξαναβγάζει από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για το «τριφύλλι» ήρθε στο 23ο λεπτό, με εκφραστή τον δραστήριο Αμπέντ, αφού με διπλή προσπάθεια δοκίμασε ν’ απειλήσει τον Μπάρκα, με τη μπάλα να πηγαίνει χιλιοστά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός απείλησε εκ νέου, όταν το δυνατό σουτ του Μπουμάλ, μπορεί να αιφνιδίασε τον Μπάρκα, αλλά ουσιαστικά δεν τον απείλησε, αφού η μπάλα έφυγε άουτ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Μέστο με εντυπωσιακή ενέργεια, προσπάθησε να πατήσει στη μικρή περιοχή, με τον Μπίτολο να τον ανατρέπει στο όριο αυτής και το «στημένο» που ακολούθησε από τον Πράνιτς πέρασε ανεκμετάλλευτο, αφού ο Πέτριτς που βρέθηκε στο πίσω δοκάρι δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά.

ÐÑÁÍÉÔÓÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Εφτά λεπτά αργότερα (37΄), ο Ατρόμητος εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ, με τον Ναπολεόνι να πιάνει στον ύπνο την άμυνα του «τριφυλλιού» αλλά τον Τελάντερ τελευταία στιγμή του έκοψε το δρόμο, πριν γίνει περισσότερο απειλητικός ο Ιταλός επιθετικός των φιλοξενουμένων για την εστία του Στιλ.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών, ήρθε ένα σουτ του Στόϊτσεφ από μακριά ν’ απειλήσει τον Στιλ, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο, παρά τα δύο επιπλέον λεπτά των καθυστερήσεων.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς κάποια αλλαγή, με τον Παναθηναϊκό να έχει μεν την κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς να απειλεί την εστία του Μπάρκα. Η πρώτη καλή στιγμή του β’ μέρους ήρθε στο 50ο λεπτό πάλι από την πλευρά των φιλοξενουμένων, με τον Ναπολεόνι να παίρνει τη γυριστή κεφαλιά μετά το κόρνερ του Ούμπιδες, αλλά να μην ενοχλεί ιδιαίτερα τον Στιλ. Ο Ατρόμητος παρέμεινε ψηλά και με τον Μπίτολο να περνάει πέντε ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» στο 53’ κατάφερε να σουτάρει με τον Στιλ να αποκρούει εντυπωσιακά και τους αμυντικούς να απομακρύνουν τη μπάλα.

ÁÌÐÅÉÍÔÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Το «τριφύλλι» αντέδρασε και απείλησε με τον Πέτριτς στο 55ο λεπτό, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπουμάλ, με τον Κροάτη να μην πιάνει όπως θα ήθελε την κεφαλιά. Ο Αντρέα Στραματσόνι προχώρησε και στις πρώτες διορθωτικές κινήσεις με τους Εβανγκελίστα και τον Κλωναρίδη να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο στη θέση των Εσιέν και Καλτσά.

Μάλιστα με τους δυο νεοεισελθόντες, οι «πράσινοι» είχαν και μια ευκαιρία να απειλήσουν, αλλά η κεφαλιά του Κλωναρίδη μετά τη σέντρα του Εβανγκελίστα δεν απείλησε τον Μπάρκα. Ο Βραζιλιάνος χαφ είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 64’, αλλά το σουτ που επεχείρησε πέρασε άουτ.

Στο 68’ ο Παναθηναϊκός έχασε ακόμα μια καλή στιγμή, καθώς μετά το κόρνερ του Μπουμάλ, η μπάλα βρήκε την πλάτη του Ουσέρο, πήρε περίεργη τροχιά και προσέκρουσε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού του Μπάρκα.

ÊÉÂÑÁÊÉÄÇÓ ÁÌÐÅÉÍÔÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς, οι φιλοξενούμενοι έκαναν και αυτοί κάποιες διορθωτικές κινήσεις και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο ρυθμός του παιχνιδιού να πέσει, με τον Παναθηναϊκό να μην τον βολεύει αυτή η κατάσταση.

Οι «πράσινοι» έψαξαν το γκολ και λίγο έλειψε να το πετύχουν με τον κεραυνό του Εβανγκελίστα, αλλά ο Μπάρκας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ στο 76ο λεπτό. Με τον ρυθμό του ματς να έχει ανέβει λίγο πριν μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Κλωναρίδης με ωραία ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά το σουτ που δοκίμασε έφυγε χιλιοστά άουτ από το κάθετο δοκάρι του Μπάρκα.

Με την αναμέτρηση να οδεύει στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι απειλητικός, αλλά παράλληλα έπρεπε να προσέξει και την άμυνά του, καθώς οι φιλοξενούμενοι έψαχναν μια αντεπίθεση για να απειλήσουν και να πάρουν το κάτι παραπάνω από το 0-0, ενόψει και της ρεβάνς.

ÐÅÔÑÉÔÓÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Στο 87ο λεπτό, ήρθε και η αριθμητική υπεροχή για τον Ατρόμητο, καθώς από τον Παναθηναϊκό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από εντελώς βλακώδης ενέργεια ο Γιώργος Κουτρουμπής, αφού έριξε αγκωνιά στον Κειτά.

Με το 0-0 να παραμένει, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε ν’ απειλήσει στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε ο Πέτριτς έφυγε απελπιστικά άουτ. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν έστω και την ύστατη στιγμή να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ αλλά το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στη λευκή ισοπαλία και ν’ αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Περιστέρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός ( Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Μέστο, Πράνιτς, Αμπέντ (84’ Λαγός), Εσιέν (61’ Εβαγκελίστα), Ζέκα, Μπουμάλ, Καλτσάς (62’ Κλωναρίδης), Πέτριτς.

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρκάς, Φυτανίδης, Ουσέρο, Ναπολεόνι (88’ Λε Ταλεκ), Ούμπιντες, Στόιτσεφ (85’ Λημνιός), Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Παπαδόπουλος (72’ Μπρίτο), Κεϊτά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ