ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Σπουδαίο μπάσκετ, συγκλονιστικός λαός!

Με πολύ καλή εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα, ο Παναθηναϊκός στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» πήρε τη νίκη με 66-53 απέναντι στον Αθηναϊκό. Εκπληκτική η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του τριφυλλιού».

Σπουδαίο μπάσκετ, συγκλονιστικός λαός!

Λίγες ημέρες μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και την αποχώρηση του Πέτρου Πρέκα, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Αθηναϊκό στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», σε μία αναμέτρηση που το «παρών» έδωσαν και οι φίλοι του «τριφυλλιού», μετά από περίπου δύο μήνες.

Το ματς

Με τις Καλέντζου, Αλμπάνεζ, Λύμουρα, Κυριακοπούλου και Ντέλβα ξεκίνησε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, ενώ το σκορ στην αναμέτρηση άνοιξε σχεδόν αμέσως η Ντέλβα.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Σερί με το ξεκίνημα

Η καλή άμυνα της Αλμπάνεζ στην πρώτη επίθεση του Αθηναϊκού, έδωσε ευκαιρία για αιφνιδιασμό στο «τριφύλλι», με αποτέλεσμα να γίνει το 4-0 από την Λύμουρα, ενώ το τρίποντο της Καλέντζου έστειλε η διαφορά τους επτά (7-0).

Οι «πράσινες» είχαν ξεκινήσει εξαιρετικά την αναμέτρηση και με την ώθηση του κόσμου έκαναν το 9-0, πριν οι φιλοξενούμενοι σημειώσουν μετά από ώρα το πρώτο τους καλάθι (9-2).

Η απόσυρση της Αλμπάνεζ που είχε ξεχωρίσει με την ενέργεια της σε επίθεση και άμυνα, έφερε και την αντεπίθεση του Αθηναϊκού, που με ένα μικρό σερί πλησιάσε στο σκορ (13-9) και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός μπλόκαρε επιθετικά στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, αλλά ακόμα και έτσι κράταγε το προβάδισμα, με 15-11.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Πλησίασε ο Αθηναϊκός

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι «πράσινες» συνέχισαν να έχουν σταθερό προβάδισμα στο σκορ, με πόντους από τη Λύμουρα και την Ντέλβα, για το 20-13, επτά λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ο Αθηναϊκός πλησίασε εκ νέου στο σκορ (20-17), μετά από κακές επιλογές του Παναθηναϊκού στην επίθεση, ενώ λίγο μετά οι φιλοξενούμενες πήραν και το προβάδισμα (20-21), πριν δύο τρίποντα από πλευράς «πρασίνων» κάνουν το 26-21, στα μισά της περιόδου.

Σόου Ντέλβα

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και πάλι, όμως τη λύση την έδωσε η Ντέλβα, που με συνεχόμενους πόντους και πολύ καλές άμυνες, έδωσε τον Παναθηναϊκό αέρα επτά πόντων (32-35, 2’02”), λίγο πριν το ημίχρονο.

Το τρίποντο της Καλέντζου δευτερόλεπτα αργότερα έκανε το 35-25, στην πρώτη διψήφια του «τριφυλλιού» μέχρι εκείνο το σημείο.

Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, διαμορφώθηκε με καλάθι του Αθηναϊκού και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 35-27.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

«Καθάρισε» από νωρίς

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, σε ότι αφορά την εικόνα του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός με καλές άμυνες και με ωραίες επιθετικές προσπάθειες, που είχαν κυρίως ως στόχο την Ντέλβα, οι «πράσινες» διατηρούσαν σταθερό προβάδισμα, άνω των πέντε πόντων.

Μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, το τριφύλλι» κράταγε διαφορά ασφαλείας, ενώ σε εκείνο το σημείο την ανέβασε ακόμα περισσότερο (44-32), για νέο διψήφιο προβάδισμα.

Η Λύμουρα με τρία λεπτά να απομένουν για το φινάλε της περιόδου, σκόραρε και κέρδισε το φάουλ, με τη διαφορά να ανεβαίνει για πρώτη φορά στους 14 πόντους (47-33).

Με ένα λεπτό να απομένει για το τέλος του δεκαλέπτου, η Λύμουρα τραυματίστηκε στον αστράγαλο και έφυγε για τον πάγκο, ενώ το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε η Ντέλβα, είχε ως αποτέλεσμα το 50-34, με δέκα λεπτά να απομένουν πριν το τέλος του αγώνα.

1395795

Στον ίδιο ρυθμό

Τι και αν το παιχνίδι είχε κριθεί από το τρίτο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και με την υποστήριξη των οπαδών του, συνέχισε να κάνει πολύ καλή εμφάνιση και να διατηρεί σε σταθερά επίπεδα τη διαφορά.

Με το παιχνίδι στο +16 (6.5 λεπτά για το τέλος), ο κόσμος του «τριφυλλιού» δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να φωνάζει για την ομάδα, με την ατμόσφαιρα στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» να δείχνει για ακόμα μία φορά την στήριξη που υπάρχει στα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Ένα τρίποντο και ένα δίποντο από την Κυριακοπούλου, έκαναν το 60-42 (3’57” πριν το φινάλε), ενώ η ίδια από τη γραμμή των βολών έκανε το 62-44.

Το τελικό 66-53, διαμορφώθηκε από την χαλάρωση του Παναθηναϊκού, με τον Αθηναϊκό να τρέχει ένα μικρό σερί προς το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 35-27, 50-34, 66-53.

Παναθηναϊκός: Καλέντζου 5, Αλμπάνεζ 3, Αυτζή 2, Καλημέρη 1, Κόνιαλη, Σλούκα 3, Πατεράκη 2, Ντέλβα 20, Κυριακοπούλου 17, Λύμουρα 11, Δίελα 2

Αθηναϊκός: Δασκαλοπούλου 6, Σπαθάρου 7, Σταμάτη, Λουκάτου 4, Κλείτσα, Κεχαγιά, Ντάνχαμ 22, Νίξινα 9, Ντάνιελ 5.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ