ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΚΑΚΟΙ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ»

Τραγωδία…

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο καθώς ηττήθηκε 1-0, χωρίς να δημιουργήσει ούτε φάση και έμεινε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδας. Το γκολ για τους γηπεδούχους ο Στόιτσεφ στο 65’.

Τραγωδία...

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση, δεν έκαναν ευκαιρίες ακόμα και μετά την είσοδο του Μάρκους Μπεργκ, με το τρομερό γκολ του Στόιτσεφ να κρίνει τελικά την αναμέτρηση και να δίνει την πρόκριση στον Ατρόμητο.

Το ματς

Με τους Στιλ Πράνιτς, Μέστο, Μολέδο, Τελάντερ, Εσιέν, Λουντ, Αμπέντ, Καλτσά, Βιγιαφάνιες και Κλωναρίδη, επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση για τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι με σχηματισμό 4-2-3-1.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν εξ αρχής να βγουν μπροστά και λίγο έλειψε ο Κλωναρίδης να φανεί απειλητικός για τα καρέ του Μπάρκα στο 2ο λεπτό από την κάθετη πάσα του Αμπέντ.

ÁÌÐÅÉÍÔ ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Με την κατοχή της μπάλας στα πόδια των «πρασίνων» μετά από συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου, ο Παναθηναϊκός κέρδισε και τα πρώτα κόρνερ στο ματς, αλλά πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι κυρίως από τα πλάγια προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο για τα καρέ του Στιλ, αλλά η σέντρα του Σουμπίνιο στο 8’ κατέληξε εύκολα στα χέρια του Στιλ.

Με το πρώτο τέταρτο συμπληρωμένο, η αναμέτρηση δεν είχε κάποια ουσιαστική φάση με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε σωρεία λαθών, χωρίς να έχει κάποια από τις δύο ουσιαστική κατοχή μπάλας. Στα λάθη βέβαια βοηθούσε αρκετά και το γλιστερό τερέν, με τους ποδοσφαιριστές συχνά-πυκνά να γλιστράνε και να μην μπορούν να δώσουν ούτε πάσα.

ÂÉÃÉÁÖÁÍÅÓ ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Στο 20ο λεπτό, ο Μολέδο δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μέστο, με τον Μπάρκα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Τέσσερα λεπτά αργότερα (24’), ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φανεί πιο απειλητικός για την εστία του Μπάρκα, αλλά το γύρισμα του Κλωναρίδη για τον Καλτσά δεν ήταν το ιδανικότερο, με τον Λαζαρίδη να προλαβαίνει και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Χωρίς φάση για τις δύο ομάδες, πέρασαν τα επόμενα λεπτά, με το μόνο αξιοσημείωτο της αναμέτρησης να είναι τα πολλά και εύκολα λάθη. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους. Στο 42ο λεπτό ο Ατρόμητος μετά από αρκετά λεπτά αδράνειας, απείλησε την εστία του Στιλ μετά το «τσαφ» που έγινε στην «πράσινη» άμυνα, αλλά η μπάλα ξάφνιασε τον Λαζαρίδη που δεν πλάσαρε σωστά, με τον Στιλ να μπλοκάρει.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος, αφού με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο διαιτητής Μήτσιος έστειλε τις ομάδες στ’ αποδυτήρια.

ÌÏËÅÄÏ ÌÐÑÉÔÏ ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες επέστρεψαν δίχως κάποια αλλαγή στην ενδεκάδα τους, με το πρώτο πεντάλεπτο να περνάει χωρίς φάση. Στο 52ο λεπτό ο Κλωναρίδης προσπάθησε να μπει στην περιοχή, ανετράπη εν τέλει εκτός αυτής, αλλά το στημένο του Βιγιαφάνιες πέρασε ψηλά άουτ. Στο 57ο λεπτό, ο Εσιέν έβγαλε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Κλωναρίδη δεν ανησύχησε τον Μπάρκα που μπλόκαρε σταθερά.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Πράνιτς από τ’ αριστερά σέντραρε, η μπάλα στρώθηκε στον Κλωναρίδη, αλλά το σουτ που δοκίμασε από πλεονεκτική θέση, κόντραρε σε σώματα αμυντικών και πέρασε κόρνερ.

Στο 64’ ο Αντρέα Στραματσόνι έριξε στη «μάχη» και τον Μάρκους Μπεργκ στη θέση του Καλτσά, με τον Κλωναρίδη να πηγαίνει στα δεξιά της επίθεσης και τον Σουηδό στην κορυφή.

Ο Ατρόμητος χωρίς φάση στο β’ μέρος μέχρι εκείνο το σημείο, κατάφερε με τον Στόιτσεφ να σουτάρει στην κίνηση να προηγηθεί και να μπαίνει σε τροχιά πρόκρισης. Συγκεκριμένα στο 65’, μετά από εξαιρετική σέντρα του Κιβρακίδη στην πλάτη της άμυνας, ο Βούλγαρος χαφ, έπιασε το σουτ με τον Στιλ να μην μπορεί ν’ αντιδράσει.

ÊËÙÍÁÑÉÄÇÓ ÊÉÂÑÁÊÉÄÇÓ ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Ο Ατρόμητος μετά το γκολ, έδειχνε πιο απελευθερομένος στις κινήσεις των παικτών του, αλλά οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να παλεύουν και να προσπαθούν για το γκολ της ισοφάρισης. Ακριβώς με τη συμπλήρωση 70 λεπτών, ο Μολέδο μετά από σέντρα του Πράνιτς δεν έπιασε καλά την κεφαλιά η οποία κατέληξε ψηλά άουτ. Στο 75ο λεπτό, ο Στραματσόνι έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Βλαχοδήμο, ο οποίος πραγματοποίησε και επίσημα το ντεμπούτο του στη θέση του Λουντ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός ήθελε μεν, αλλά δεν μπορούσε ν’ απειλήσει την εστία των γηπεδούχων και στο 83’ συγκεκριμένα, ο Ατρόμητο με αντεπίθεση παραλίγο να κάνει το 2-0, αλλά ο Στιλ έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Λε Ταλέκ.

Οδεύοντας προς τη λήξη του ματς, με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ανήμπορος να κάνει έστω μια φάση. Οι τελευταίες στιγμές στο ματς, πέρασαν ανεκμετάλλευτες για το «τριφύλλι», αλλά στο 90+2’ ο Βλαχοδήμος με σέντρα σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μπάρκα, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

ÌÏËÅÄÏ ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της αναμέτρησης, με το τελικό 1-0 ν’ αφήνει εκτός συνέχειας τον Παναθηναϊκό σε μια τραγική γι’ αυτόν και τον κόσμο του βραδιά.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος:  Μπάρκας, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Σουμπίνιο (69’ Ματέι), Ούμπιντες, Μπρίτο (82’ Ουσέρο), Στόιτσεφ, Λε Ταλέκ (90’ Παπαδόπουλος).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Πράνιτς, Μέστο, Μολέδο, Τελάντερ, Εσιέν (90’ Λαγός), Λουντ (75’ Π. Βλαχοδήμος), Αμπέντ, Καλτσάς (64’ Μπεργκ), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ