ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σε μεγάλα κέφια ο Ουίλιαμς

«Περίπατος» στην Πυλαία

Ένας εντυπωσιακός Παναθηναϊκός, πέρασε σαν «σίφουνας» από την Πυλαία και πήρε μία άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ, με σκορ 67-90. Πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» ο Ουίλιαμς, που τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ.

«Περίπατος» στην Πυλαία

Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ με σημαντικές απουσίες, ο Παναθηναϊκός παίζοντας κατά διαστήματα σπουδαίο μπάσκετ, πήρε μία εύκολη νίκη στην Πυλαία και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στον κρίσιμο αγώνα με τη Φενέρ.

Κέρδος για τους «πράσινους» η εμφάνιση του Ουίλιαμς, ενώ και ο Χέινς έδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι, πως μπορεί να δώσει σημαντικές βοήθειες.

Το ματς

Ντέρμπι στα πρώτα λεπτά

Χέρι χέρι πήγαν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει δυνατά και τον Παναθηναϊκό να παίρνει στη συνέχεια τον έλεγχο.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το πρώτο καλάθι του αγώνα με το τρίποντο του Ντούβνιακ, για να έρθει λίγο αργότερα ο Καλάθης και να ισοφαρίσει με τον ίδιο τρόπο.

Ο ΠΑΟΚ έβρισκε τρόπο να σκοράρει και ήταν έστω και οριακά μπροστά στο σκορ μέχρι το 12-11, αλλά από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμό και πέρασαν μπροστά.

 ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   PAOK - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Δια χειρός Ουίλιαμς

Το νέο απόκτημα των «πρασίνων», ο Έλιοτ Ουίλιαμς ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα για το προσπέρασμα, καθώς πέτυχε διαδοχικά τρίποντα και έδωσε σκορ στην ομάδα.

Με πρωταγωνιστική λοιπόν τον Αμερικανό και με βοήθειες από τους Ραντούλιτσα και Γκιστ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώσει με το σκορ στο 19-30.

Ξέφυγε με «βομβαρδισμό» τριπόντων

H 2η περίοδος ξεκίνησε με καλάθι για τον ΠΑΟΚ, που μείωσε σε 21-30, αλλά από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.

Η αρχή έγινε με δύο βολές του Ουίλιαμς, ενώ ακολούθησαν τρία σερί τρίποντα από Διαμαντίδη και Χέινς, για το 21-41 και το +20.

Ο ΠΑΟΚ σκόραρε για το 23-41, αλλά οι Γκιστ και Ραντούλιτσα φρόντισαν ώστε η διαφορά να ξεπεράσει τους είκοσι (23-46).

Έκλεισε εντυπωσιακά το πρώτο ημίχρονο

Ένα νέο τρίποντο από τον Φελντέιν, ανέβασε το σκορ στο 25-49 (είχε σκοράρει λίγο πριν και ο ΠΑΟΚ), ενώ το μπάσιμο του Μάρκους έκανε τρία λεπτά πριν το ημίχρονο το 27-49.

Ακολούθησε ακόμα ένα καλάθι του Γκιστ και ένα κάρφωμα του Φελντέιν για το 27-53, με τον Παναθηναϊκό να έχει το εντυπωσιακό ποσοστό, 9/14 τρίποντα.

 ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   PAOK - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Ο Παπαγιάννης κάρφωσε εντυπωσιακά για το 29-57 και λίγο αργότερα έκανε το 31-59, ενώ ο Ουίλιαμς με δύο βολές σημείωσε το 31-61.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Μάρκοβιτς να ευστοχεί σε μία βολή μετά το αντιαθλητικό φάουλ του Παπαγιάννη, με το σκορ να είναι μετά από 20 λεπτά αγώνα στο 32-61.

Στον ίδιο ρυθμό

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με την έναρξη της τρίτης περιόδου να μειώσουν σε 38-61, μετά από τρία συνεχόμενα καλάθια, αλλά αμέσως μετά ακολούθησε ένα επιθετικό ξέσπασμα του «τριφυλλιού».

Το τρίποντο του Χέινς και το κάρφωμα του Γκιστ μετά από ασίστ του πρώτου, έκανε το 38-66, ενώ η τάπα του Γκιστ έφερε τον αιφνιδιασμό με τον οποίο ο Καλάθης σκόραρε για το 38-68.

 ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   PAOK - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Σε εκείνο το σημείο, ήρθε και η τεχνική ποινή στον Ντούβνιακ, που έφερε τρεις πόντους του Ουίλιαμς, για το 38-71.

Η τρίτη περίοδος, ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 46-78, με τον Παναθηναϊκό να παίζει πολύ καλό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, «κλειδώνοντας» παράλληλα και από πολύ νωρίς τη νίκη.

Έριξε τον ρυθμό

Με τη νίκη να έχει έρθει από νωρίς, οι «πράσινοι» μπήκαν λίγο πιο χαλαροί στην τέταρτη περίοδο, με αποτέλεσμα να μην βρουν σκορ στα πρώτα λεπτά και τον ΠΑΟΚ να μειώνει 50-78.

Σε εκείνο το σημείο ήρθε το τρίποντο του Γιάνκοβιτς, που έκανε 50-81, ενώ στη συνέχεια ένα τρελό σουτ εκτός ισορροπίας σουτ του Ουίλιαμς, διαμόρφωσε το 51-83.

 ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   PAOK - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Ο Τζόρτζεβιτς βλέποντας το σκορ στο ταμπλό, έριξε στο παιχνίδι τον Λούντζη, ενώ στην πεντάδα βρισκόντουσαν οι Μποχωρίδης και Παπαγιάννης.

Ακολούθησαν συνεχόμενα λάθη του Παναθηναϊκού στα επόμενα λεπτά, που έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να μειώσει, με το τελικό να είναι το 67-90.

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 32-61, 46-78, 67-90

 ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ PAOK - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)
 ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ PAOK - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ