ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Αυτοκτονία…

Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε με 2-0 στο 51', δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη και δέχθηκε γρήγορα δύο γκολ από τον ΠΑΟΚ για να έρθει το τελικό (2-2) στην αναμέτρηση. Αποδοκιμασίες στο τέλος από τους οπαδούς του «τριφυλλιού» προς την ομάδα και τον προπονητή.

Αυτοκτονία...

Ο Παναθηναϊκός έχασε πολύτιμος έδαφος στο κυνήγι της 2η θέσης του πρωταθλήματος, καθώς παρά το γρήγορο δεύτερο γκολ που σημείωσε, έδωσε δικαιώματα στον ΠΑΟΚ, αρχικά να μειώσει με άπιαστο σουτ του Τσίμιροτ και εν τέλει να φύγει από το «Απόστολος Νικολαΐδης» με το βαθμό της ισοπαλίας.

Ευθύνη και του Αντρέα Στραματσόνι η εικόνα της ομάδας από την ισοφάριση του ΠΑΟΚ και μετά, καθώς οι αλλαγές που έκανε, δεν βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να πετύχει ένα τρίτο γκολ και να φτάσει στη νίκη.

Το ματς

Εξαιρετικά δραστήριος με τη σέντρα της αναμέτρησης μπήκε ο Παναθηναϊκός και πριν καλά καλά συμπληρώσουμε το 1ο λεπτό στο ματς, ο Μάρκους Μπεργκ, παραλίγο ν’ ανοίξει και το σκορ, αφού δέχθηκε άψογα τη μπάλα από τον Βλαχοδήμο, αλλά το πλασέ που δοκίμασε κόντραρε σε πόδι αμυντικού και απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

Οι «πράσινοι» παρέμειναν ψηλά στα καρέ των φιλοξενουμένων και με τον Καλτσά να δοκιμάζει μια παράλληλη σέντρα στο 4ο λεπτό, απείλησαν εκ νέου χωρίς αποτέλεσμα. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, φάνηκε να είναι ξαφνιασμένοι αφού δυσκολευόντουσαν στις πρώτες τους μεταβιβάσεις, με αποτέλεσμα οι παίκτες του «τριφυλλιού» να παραμονεύουν για να εκμεταλλευτούν τυχόν λάθη αντιπάλων.

ËÁÃÏÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ LAGOS PANATHINAIKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Ασίστ Βλαχοδήμου… γκολ ο Μπεργκ

Με τον Παναθηναϊκό καλύτερο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Μάρκους Μπεργκ στο 10ο λεπτό επωφελήθηκε από την πολύ καλή πάσα στον κενό χώρο από τον Βλαχοδήμο και άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση.

Με την κυκλοφορία της μπάλας να είναι υπέρ του «τριφυλλιού» στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» πίεζαν και για δεύτερο τέρμα, αφού οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν σε παθητικό ρόλο, παρά τις όποιες προσπάθειες έκαναν από τα πλάγια και τα συνεχόμενα κόρνερ.

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς ΠΑΟΚ ήρθε από στημένη φάση στο 18’, καθώς ο Τζαβέλλας εκτέλεσε αριστοτεχνικά το φάουλ, με τη μπάλα να περνάει λίγα μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Στιλ. O ίδιος παίκτης του «Δικεφάλου» με τον ίδιο τρόπο, προσπάθησε ακριβώς στο μισάωρο της αναμέτρησης να απειλήσει τα καρέ του Παναθηναϊκού και τον Λουκ Στιλ, αλλά η μπάλα κατέληξε πολλά μέτρα πάνω από την εστία.

Πολλά λάθη εκατέρωθεν

Ο ρυθμός του αγώνα, είχε πέσει αισθητά, κάτι που βοήθησε τον ΠΑΟΚ, να ελέγξει τη μπάλα και τον Παναθηναϊκό να περιμένει κάποια αντεπίθεση χωρίς αποτέλεσμα. Από το 30ο λεπτό και μετά, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σ’ ένα ρεσιτάλ λαθών και χωρίς να δημιουργήσουν κλασσική ευκαιρία, φτάσαμε στην ανάπαυλα της αναμέτρησης παρά το ένα λεπτό επιπλέον χρόνου, που κράτησε στο α’ μέρος ο διαιτητής Κομίνης.

Χωρίς κάποια αλλαγή για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το β’ μέρος της αναμέτρησης, με το «τριφύλλι» να διατηρεί τα ηνία και την κατοχή μπάλας, με το πρώτο πεντάλεπτο συμπληρωμένο.

ÔÏ 1-0 ÌÐÅÑÃÊ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ BERG PANATHINAIKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

 Ασίστ Βλαχοδήμου και γκολ ο Καλτσάς

Σε μία ανυποψίαστη στιγμή και μετά από εκτέλεση κόρνερ του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός με τους Βλαχοδήμο και Καλτσά βγήκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα τον Βελλίδη για το 2-0 στο 51’.

Ευκαιρία με Κίτσιου και γκολ ο Τσίμιροτ

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά το πλασέ του Κίτσιου έδιωξε εντυπωσιακά ο Στιλ σε κόρνερ. Αυτό που δεν κατάφερε ο Κίτσιου στο 55’, το έκανε ο Τσίμιροτ ένα λεπτό μετά (56’), καθώς μετά την εκτέλεση κόρνερ του Τζαβέλλα, έπιασε εξαιρετικό σουτ, με τον Στιλ να μην μπορεί ν’ αποσοβήσει το γκολ.

Από το γκολ που σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι και μετά, αναθάρρησαν και προσπάθησαν να απειλήσουν εκ νέου τα καρέ του Στιλ για την ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Βλέποντας τον ΠΑΟΚ ανεβασμένο, ο Αντρέα Στραματσόνι προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Εβαντζελίστα και Κλωναρίδη να μπαίνουν στη θέση των Καλτσά και Βλαχοδήμου. Ο ΠΑΟΚ μετά τη διπλή αλλαγή από την του «τριφυλλιού» απείλησε με τον Μακ, αλλά το γύρισμα του Σλοβάκου, μάζεψε ο Στιλ.

Ψυχρολουσία με Πέλκα και 2-2

Στο 67ο λεπτό και μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Στιλ, ο Μακ προσπάθησε από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα στον Τσίμιροτ, ο οποίος με τη σειρά του βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Πέλκα, με τον νεαρό να πλασάρει εύστοχα τον Στιλ για την ισοφάριση και το 2-2.

Στο 72ο λεπτό ο Παναθηναϊκός μετά από στημένη φάση, απείλησε με τον Αμπέντ να πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά ο Βελλίδης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Ο Αντρέα Στραματσόνι, βλέποντας το ματς να είναι ισόπαλο, έριξε και δεύτερο επιθετικό δίπλα στον Μάρκους Μπεργκ, με τον Γιούρι Μαμούτε να μπαίνει στη θέση του Μεχντί Αμπέντ στο 75’.

ÌÕÓÔÁÊÉÄÇÓ ÁÌÐÅÉÍÔ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ MISTAKIDIS ABEID PANATHINAIKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε κάτοχος του ρυθμού και της μπάλας, με τον Παναθηναϊκό να είναι νωθρός και επηρεασμένος από τη γρήγορη ισοφάριση των φιλοξενουμένων.

Χωρίς καθαρή φάση από το 80’ και μετά, η αναμέτρηση έφτασε στις καθυστερήσεις με τον Παναθηναϊκό να θέλει αλλά να μην μπορεί και τους φιλοξενούμενους να κρατούν το βαθμό της ισοπαλίας, αφού από το 90’ και μετά έπαιζαν και με παίκτη λιγότερο, λόγω της δεύτερης κίτρινης που δέχθηκε ο Χαρίσης για μαρκάρισμα.

Έτσι ήρθε το τελικό 2-2, με τους φίλους των «πρασίνων» να αποδοκιμάζουν στον τέλος την ομάδα τους, καθώς παρά το γρήγορο προβάδισμα με 2-0, δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να κρατήσουν τη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Πράνιτς, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Λουντ, Αμπέντ (75’ Μαμούτε), Λαγός, Βλαχοδήμος (58’ Εβαντζελίστα), Καλτσάς (58’ Κλωναρίδης) και Μπεργκ.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Λέοβατς (79’ Κοροβέσης), Χατζηισαίας, Μακ, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μυστακίδης (84’ Ελευθέριος), Τζαβέλλας, Κίτσιου, Πέλκας (90+2’ Σάμπο) και Μαλεζάς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ