ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Στο ΟΑΚΑ είναι ωραία με την κούπα για παρέα… (vids)

Τρεις φορές έχει αγωνιστεί σε τελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, «μετρώντας» δύο κατακτήσεις, έχοντας αύριο τη δυνατότητα να τις αυξήσει…

Στο ΟΑΚΑ είναι ωραία με την κούπα για παρέα… (vids)

Οι «πράσινοι» υποδέχονται αύριο τον Φάρο Κερατσινίου στο ΟΑΚΑ, στον 41ο τελικό στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός, έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο του κυπελλούχου Ελλάδος, «εντός έδρας», σε τρεις τελικούς.

Αύριο, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς θα έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει-εφόσον κερδίσει τον Φάρο-το 17ο κύπελλο στην ιστορία του, το 3ο αγωνιζόμενος στη φυσική του έδρα.

Ας πάμε πίσω στο χρόνο…

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.325 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
  1. Ο Παναθηναϊκός εν μέσω της εκκίνησης της αυτοκρατορίας του, αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (κοινή έδρα), στον μεγάλο τελικό.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κοντράρεται με αυτή του Ντούσαν Ίβκοβιτς, σε μια εποχή, που ακόμα στη χώρα μας, διοργανωνόταν Final-4 κυπέλλου.

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια του Ντέγιαν Μποντιρόγκα, η ΑΕΚ θα κερδίσει τον Παναθηναϊκό, με μπροστάρη έναν-μετέπειτα-«πράσινο» ήρωα, τον Ιμπραήμ Κουτλουάι. 66-64, νίκη για την ομάδα του Ντούντα, με τον Παναθηναϊκό να μένει μόνο με τον τίτλο του πρωταθλητή, εκείνη τη σεζόν.

ΑΕΚ (Ίβκοβιτς): Στεφάνοφ 20 (3), Παντελιάδης, Κικίλιας, Χάμινκ 2, Χατζής, Κουτλουάι 22 (3), Ντικούδης 6, Μιούρσεπ 2, Μπετς 9, Κακιούζης 5, Ζήσης, Μισιακός Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11 (1), Καλαϊτζής 5, Κοχ 1, Ρότζερς, Φώτσης 5, Τζεντίλε 2, Μποντιρόγκα 20, Μίντλετον 4, Ρέμπρατσα 12, Μπαλογιάννης 3 (1), Μπερκ, Ροδόστογλου.

Το πρώτο triple crown

Η σεζόν 2006-2007, έχει μείνει στην ιστορία, για τον Παναθηναϊκό, αφού «ήρθε» το πρώτο triple crown της «πράσινης» αρμάδας.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ΑΓΟΡ στο κλειστό, λίγες μέρες πριν από την κατάκτηση του 4ου Ευρωπαϊκού στην ιστορία του, στο ίδιο γήπεδο.

Εύκολη επικράτηση για την ομάδα του «Ζοτς» με 87-48, με σούπερ Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη-Μπετσίροβιτς να ακολουθούν.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 5 (1), Τσαρτσαρής 14 (1), Μπατίστ 8, Χατζηβρέττας 5, Διαμαντίδης 11 (2), Τομάσεβιτς 6, Σάκοτα 2, Βούγιανιτς 5 (1)Μπετσίροβιτς 11 (1), Σισκάουσκας 9 (1), Ντικούδης 6, Γιαβτόκας 5. Ρέθυμνο (Κουφός): Κυριακόπουλος 8 (2), Κούμουλος 5 (1), Σπανός 7 (2), Λιάτσος 8 (1), Χουλιάρας 2, Τσιριγωτάκης 7 (1), Πανάρας 6, Κωστής, Βαρδαβάς Σολομωνίδης, Κορωνίδης 5 (1), Μλαντένοβιτς.

Στιγμές χαράς σε μια κακή χρονιά

Η περσινή χρονιά, δεν ήταν και η καλύτερη για τον Παναθηναϊκό, αφού έμεινε μόνο με το κύπελλο, ενώ δεν έπαιξε και καλό μπάσκετ, σε μία σεζόν, που οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας, προσπαθούν να ξεχάσουν.

Παρόλα αυτά, μετά και την ηρωική νίκη, επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, με μισή ομάδα… σχεδόν για τους «πράσινους», η κατάκτηση του κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας (68-53), ήταν ότι καλύτερο έχουν να θυμούνται στο «τριφύλλι».

Απόλλων Πάτρας (Νίκος Βετούλας): Σκορδίλης 5 (1), Αργυρόπουλος 9 (1), Γκάλογουεϊ, Πεν 5 (1), Φίτζπατρικ 19 (2), Μπατής 2, Ελ Αμίν 4, Πελεκούδας 2, Μολφέτας, Νιφόρας 7 (1), Γεωργαλής, Ότζο

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Σλότερ 3 (1), Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6 (1), Παππάς 9 (1), Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 6 (2), Μπατίστα 9, Διαμαντάκος 3, Λούντζης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.