ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

«Πράσινοι ήρωες» (vids)

Από την εποχή του Απόστολου Κόντου, μέχρι αυτή του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός, από το 1979 και την πρώτη κατάκτηση κυπέλλου, ξεχώρισε με τους «ήρωες», ούτως ώστε να φτάσει να είναι ο πολυνίκης του θεσμού.

«Πράσινοι ήρωες» (vids)

Παίκτες που σημάδεψαν δεκαετίες ολόκληρες, ακόμα και γενιές, αγωνίστηκαν με την «πράσινη» φανέλα κατακτώντας πολλούς τίτλους, δημιουργώντας σιγά-σιγά το μύθο του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Πράσινοι MVP των κυπέλλων από το 1979 μέχρι και σήμερα…

Απόστολος Κόντος

Ο Απόστολος Κόντος, είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες καλαθοσφαιριστές, έχοντας κατακτήσει τρία κύπελλα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

1979, 1982 και 1983, ο Κόντος πανηγυρίζει τρεις κατακτήσεις κυπέλλων Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό, με τον τελευταίο τελικό, να έμελλε να είναι ο τελευταίος του, καθώς αποχώρησε στο τέλος της σεζόν και πήγε στην ΑΕΚ.

Ντέιβιντ Στεργάκος

Με τον Ελληνοαμερικάνο μπροστάρη, ο Παναθηναϊκός κατακτά το κύπελλο της σεζόν 1985-1986, εν μέσω… κρίσης, αφού οι «πράσινοι» είχαν εισέλθει στα λεγόμενα «πέτρινα χρόνια», μένοντας μακριά από τίτλους για 7 χρόνια (το ’93 ο επόμενος).

Στον τελικό με τον αιώνιο αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός του Μιχάλη Κυρίτση πλέον (είχε αποχωρήσει ο Κώστας Πολίτης), επικρατεί εύκολα με 88-78, με τον Στεργάκο να σταματάει στους 25 πόντους, με άξιο συμπαραστάτη τον Λιβέρη Ανδρίτσο (22 π.).

Νίκος Γκάλης

Ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής, ο Νίκος Γκάλης, ήρθε στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να τον οδηγήσει ξανά στις επιτυχίες. Με τον «Νικ» το «τριφύλλι» θα φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου το 1993, ενώ θα βρεθεί και στο Final-4 του Τελ Αβίβ.

Με 36 πόντους του Γκάλη, απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Άρη, η ομάδα του Κώστα Πολίτη θα φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου, από το 1986, δίνοντας χαρά στον κόσμο, που τότε είχε ψηλότερα το ποδόσφαιρο, το οποίο είχε περισσότερες επιτυχίες.

https://www.youtube.com/watch?v=fsEnKuL3RdI

Ντομινίκ Ουίλκινς

Με διαφορά ο καλύτερος ξένος παίκτης που έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη. Ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ένα τεράστιο όνομα του ΝΒΑ, ακόμα και στη δύση της καριέρας του, προσέφερε πολλά στον Παναθηναϊκό. Κύπελλο και Πρωταθλητριών για το «τριφύλλι» εκείνη τη σεζόν, με τον «The Human Highlight Film» στον τελικό απέναντι στον Ηρακλή, να σταματά στους 25 πόντους.

https://www.youtube.com/watch?v=oraGMC5o-ck

Δημήτρης Διαμαντίδης

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, πήρε τα σκήπτρα από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, όντας η σημαία πλέον του «εξάστερου». Ματς-σταθμοί για τον «3D», με αποκορύφωμα τον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό στο Ελληνικό, τη σεζόν, 2008-2009, όπου επί της ουσίας «καθαρίζει» το ματς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.