ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Τρεις τελικοί εν όψει…

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Λοκομοτίβ, ωστόσο δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός, στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου, γεγονός που σημαίνει, ότι για να πάρει σίγουρα την 3η θέση, πρέπει να κάνει το 3/3.

Τρεις τελικοί εν όψει…

Ουνικάχα Μάλαγα και Τσεντεβίτα, το πάλεψαν απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Εφές Αναντολού, ωστόσο ηττήθηκαν. Δύο αποτελέσματα, που ουδόλως βόλεψαν το «τριφύλλι». Πλέον υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στον όμιλο του «Εξάστερου», με «Λόκο», Ερυθρό Αστέρα και Παναθηναϊκό να βρίσκονται στο 7-4.

Πολλά θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική, όπου η Λοκομοτίβ Κούμπαν υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα, με τον χαμένο-σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού επί της Νταρουσάφακα-να μένει 4ος.

Οι «πράσινοι» για να είναι σίγουροι, πρέπει να κάνουν το 3/3, με Νταρουσάφακα (εκτός), Τσεντεβίτα (εντός) και Εφές (εκτός), ωστόσο υπάρχουν σενάρια, που τους φέρνουν τρίτους, ακόμα και με μία ήττα, με τα κομπιουτεράκια να παίρνουν φωτιά.

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 421 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι πιθανότητες για την 2η θέση είναι υπαρκτές, αλλά λιγότερο πιθανές, ενώ για την 4η θέση, πολλές περισσότερες, σε κάθε περίπτωση όμως, η… μπάλα είναι στα χέρια του Παναθηναϊκού.

Ας δούμε τα σενάρια…

3η θέση: Μία νίκη περισσότερη από Λοκομοτίβ ή Ερυθρό Αστέρα, ή πιο απλά… τρείς νίκες στα εναπομείναντα τρία ματς. Με δεδομένο, πως μια εκ των Λοκομοτίβ και Ερυθρός Αστέρας θα έχουν μία ακόμη ήττα (καθώς παίζουν μαζί την επόμενη εβδομάδα), ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί 3ος, αρκεί να μην ηττηθεί σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια, καθώς στις ισοβαθμίες και με τους Ρώσους και με τους Σέρβους, μειονεκτεί.

2η θέση: Η πιο δύσκολη πιθανότητα, αφού για να συμβεί αυτό, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει έχει μία νίκη περισσότερη και από τους δύο αντιπάλους του. Δύσκολο σενάριο, αφού εκτός της επόμενης αγωνιστικής, όπου ο ένας θα ηττηθεί-αφού παίζουν μαζί-το πρόγραμμα και των δύο είναι εύκολο και πολύ δύσκολα θα υπάρξει έξτρα στραβοπάτημα. Κοινός παρανομαστής; Το 3/3 του Παναθηναϊκού.

4η θέση: Περισσότερο πιθανή από τη 2η, λιγότερο από την 3η. Δύο νίκες τουλάχιστον, έτσι ώστε στην περίπτωση που η Εφές κάνει το 3/3, να παραμένει από πάνω της. Μία νίκη, σε συνδυασμό με ήττα από την ομάδα του Ίβκοβιτς με λιγότερους από πέντε πόντους. Αν ισοβαθμήσουν οι δύο ομάδες στην 4η θέση και ο Παναθηναϊκός, ηττηθεί στην Τουρκία, με πέντε πόντους και πάνω, τότε αποκλείεται.

Η βαθμολογία και οι επόμενες αγωνιστικές:

Φενέρμπαχτσε 10-1 Ερυθρός Αστέρας 7-4 Λοκομοτίβ Κουμπάν 7-4 Παναθηναϊκός 7-4 Αναντολού Εφές 5-6 Νταρουσάφακα 3-8 Ουνικάχα 3-8 Τσεντεβίτα 2-9

Επόμενες αγωνιστικές:

12η: Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός

Λοκομοτίβ Κούμπαν-Ερυθρός Αστέρας

Τσεντεβίτα-Φενέρμπαχτσε

Εφές-Μάλαγα

13η: Λοκομοτίβ-Μάλαγα

Ερυθρός Αστέρας-Νταρουσάφακα

Παναθηναϊκός-Τσεντεβίτα

Φενέρμπαχτσε-Εφές

14η: Εφές-Παναθηναϊκός

Τσεντεβίτα-Ερυθρός Αστέρας

Νταρουσάφακα-Λοκομοτίβ

Μάλαγα-Φενέρμπαχτσε

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.