ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 4-0

Παναθηναϊκό ξέσπασμα

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και με τους Μπεργκ και Μολέδο να πετυχαίνουν από δύο τέρματα, συνέτριψε (4-0) τον Ηρακλή.

Παναθηναϊκό ξέσπασμα

Με όμορφο ποδόσφαιρο μετά από καιρό και την 3η τεσσάρα φέτος, ο Παναθηναϊκός σκόρπισε χαμόγελα στον κόσμο του, ελπίζοντας πως αυτό το παιχνίδι θα είναι μια νέα αρχή, ενόψει play off και νέας σεζόν.

Πλην του Μπεργκ, ο οποίος δεν χρειάζεται να αποδείξει κάτι, οι πράσινοι κέρδισαν-τουλάχιστον απόψε-αρκετούς παίκτες. Βιγιαφάνιες, Λέτο, Εβαντζελίστα, Μπουμάλ, Μολέδο, μαζί με τον Σουηδό, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της επόμενης χρονιάς, σε έναν Παναθηναϊκό, ελκυστικό, αποτελεσματικό και ουσιώδη ταυτόχρονα. Στο χέρι του Στραματσόνι είναι αυτό, καθώς όπως έδειξαν απόψε οι ποδοσφαιριστές του, μπορούν να πάρουν αποτελέσματα και με καλό ποδόσφαιρο.

Η άμυνα του Ηρακλή (ανέβαινε ψηλά πολλές φορές) βοήθησε σε αυτό το κομμάτι, ωστόσο οι πράσινοι είχαν πάθος, ήταν έτοιμοι και το ήθελαν περισσότερο.

Το ματς

Με σχηματισμό 4-4-2 στην ευθεία και τους Λέτο-Μπεργκ στην επίθεση παρέταξε ο Αντρέα Στραματσόνι τον Παναθηναϊκό. Από τη σέντρα της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τον Βιγιαφάνιες εκτέλεσαν χωρίς αποτέλεσμα την πρώτη στημένη φάση στο 2ο λεπτό.

ËÅÔÏ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÇÑÁÊËÇÓ PANATHINAIKOS - IRAKLIS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Οι δύο ομάδες κινούνταν σε χαμηλό τέμπο, με το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης συμπληρωμένο, ενώ δύο λεπτά αργότερα (7’), ο Εβαντζελίστα ελίχθηκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Τσιλιανίδη με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών.

Ο Μάρκους Μπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση στο 9ο λεπτό, η οποία ωστόσο δεν ήταν καλή με τον Χουάντερσον να αποκρούει, αλλά ο Σουηδός στράικερ ήταν εκεί, πήρε το «ριμπάουντ» και πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0 και το προβάδισμα του «τριφυλλιού».

Με τον Σεμπάστιαν Λέτο, ορεξάτο, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε κυρίως από την αριστερή πλευρά παρά το γρήγορο γκολ που σημείωσε αφού ήθελε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα, αλλά η όμορφη συνεργασία της τριάδας (Εβαντζελίστα-Λετο-Μπεργκ) δεν έβγαλε κάτι καλό για το «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι» παρέμεναν ψηλά στην περιοχή του «Γηραιού» και με τον Εβαντζελίστα να δοκιμάζει σουτ από μακριά, απείλησαν τα καρέ του Χουάντερσον στο 18’. Τέσσερα λεπτά αργότερα (22’), ο Λούκας Εβατζελίστα έκανε αντίστοιχη κίνηση, όπως και στη φάση που κέρδισε το πέναλτι, έβαλε τη μπάλα στο «καλό» του πόδι, σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω στον Ζιαμπάρη, ο οποίος φάνηκε να έχει διώξει με το χέρι, με τους Λέτο και Μπεργκ να διαμαρτύρονται χλιαρά για παράβαση, αλλά ο Γιάχος έδωσε συνέχεια στην αναμέτρηση.

1430969

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, είχαν παθητικό ρόλο στο ματς κάτι που βοηθούσε τον Παναθηναϊκό να είναι συνεχώς μπροστά στην εστία του Χουάντερσον. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Λούκας Εβαντζελίστα να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι για τον Μολέδο, ο οποίος πήρε την κεφαλιά και παραβίασε την εστία των φιλοξενουμένων για δεύτερη φορά στο 27ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός παρά το γρήγορο προβάδισμά του, πραγματοποιούσε αρκετά καλή εμφάνιση με το πρώτο μισάωρο συμπληρωμένο, κάτι που χαροποιούσε και τους φίλους της ομάδας που χειροκροτούσαν τις προσπάθειες των παικτών του «τριφυλλιού».

Ο Ηρακλής είχε και τη δική του ευκαιρία να απειλήσει τον Στιλ, με τον Μοντέιρο να δοκιμάζει το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής στο 36’, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγα μέτρα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Άγγλου γκολκίπερ.

Στο τελευταίο μέρος του α’ ημιχρόνου, το σκηνικό στο ματς δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να παίζουν κυρίως στο κέντρο, με τους «πράσινους» ωστόσο να είναι απειλητικοί σε κάθε ενέργεια που έκαναν προς την εστία του Χουάντερσον. Έτσι κύλησε μέχρι τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών το ματς, με τον Γιάχο να μην κρατά επιπλέον χρόνο καθυστερήσεων και να στέλνει τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο Νίκος Παπαδόπουλος για την πλευρά των φιλοξενουμένων, έκανε και την πρώτη του αλλαγή, καθώς στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο Κερέμ Μπουλούτ στη θέση του Κοσμά Τσιλιανίδη. Ο Ηρακλής ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο β’ μέρος, καθώς στο 47ο λεπτό, ο Βέλλιος έκανε το μπάσιμο στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα για τον νεοεισελθόντα Μπουλούτ, αλλά τελευταία στιγμή ο Μέστο, έδιωξε σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί και στο 49ο λεπτό, η κάθετη δυνατή πάσα του Σαραμαντά, δεν ανησύχησε τον Στιλ που μπλόκαρε χαμηλά τη μπάλα.

Στο 55ο λεπτό, οι «πράσινοι» αναπτύχθηκαν πάρα πολύ ωραία από τον άξονα, με τον Βιγιαφάνιες να πασάρει εξαιρετικά στον κενό χώρο για τον Μάρκους Μπεργκ, αλλά το πλασέ του Σουηδού, το έδιωξε σε κόρνερ ο Χουάντερσον. Ο Παναθηναϊκός τρία λεπτά αργότερα (58’), είχε ακόμα μια καλή στιγμή, αλλά το πλασέ που δοκίμασε ο Μπεργκ, ήταν χλιαρό και κατέληξε στον τερματοφύλακα του «Γηραιού».

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÇÑÁÊËÇÓ PANATHINAIKOS - IRAKLIS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η περίτεχνη ενέργεια και η σέντρα του Μπεργκ για το Λέτο στο δεύτερο δοκάρι, ήταν δυνατή για να μπορέσει να μπει ο Αργεντίνος στην πορεία της μπάλας και να τη στείλει προς τα δίχτυα. Ο Σουηδός ήθελε ακόμα ένα γκολ και μετά από συνεργασία με τον Ζέκα από τον άξονα προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση, ο Χουάντερσον ήταν αυτός που σταμάτησε την πορεία της μπάλας.

Αυτό που ήθελε ο Μάρκους Μπεργκ, το πέτυχε στο 68ο λεπτό, με περίτεχνη ενέργεια και αφού πέρασε δύο αμυντικούς, «κεραυνοβόλησε» τον Χουάντερσον, γράφοντας το 3-0. Οι «πράσινοι» από το τρίτο γκολ και μετά, παρέμειναν ψηλά στην περιοχή των φιλοξενουμένων και με τον Μολέδο πέτυχε το 4-0 με κεφαλιά στο 72’, μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Σεμπάστιαν Λέτο.

1430754

Δύο λεπτά αργότερα (75’), ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και πέμπτο τέρμα, αλλά ο Βιγιαφάνιες παρά την περίτεχνη ενέργεια που έκανε, είδε τον Χουάντερσον να τεντώνεται και να διώχνει στη γωνία του. Στο 79ο ο Βέλλιος θα μπορούσε να πετύχει και το γκολ της τιμής για την ομάδα του, αλλά ο Στιλ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι καταιγιστικοί και στο δίλεπτο (82’-83’), έχασαν διπλή ευκαιρία με τους Λέτο και Αμπέντ να μην μπορούν να παραβιάσουν την εστία του Χουάντερσον.

ÌÏËÅÄÏ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÇÑÁÊËÇÓ PANATHINAIKOS - IRAKLIS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Στο τελευταίο διάστημα της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» προσπαθούσαν και για το… κερασάκι στην ποδοσφαιρική τους «τούρτα», όμως παρ’ όλες τις προσπάθειες που έκαναν οι Λέτο και Μπουμάλ, δεν μπόρεσαν να πετύχουν και 5ο γκολ.

Έτσι έμεινε το 4-0 μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στις νίκες και στις θετικές εμφανίσεις και να διασκεδάζει τους φίλους του, που έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Νάνο, Μολέδο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λούντ, Βιγιαφάνιες (Μπουμάλ 81’), Λέτο, Εβαντζελίστα (Αμπεντ 65’), Μπεργκ (Μαμούτε 74’).

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (Ζαμπάζης 80’), Καρασαλίδης, Τσιλιανίδης (Μπουλούτ 46’), Ιντζόγλου (Στάμου 71’), Λεοζίνιο, Κυριακίδης, Βέλλιος, Ζιαμπάρης, Μοντέιρο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ