ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ημέρα προκρίσεων η σημερινή (vids, pics)

Η 20η Μαρτίου είναι μία σημαντική ημέρα για τους φίλους του Παναθηναϊκού, καθώς σαν σήμερα το «τριφύλλι» πανηγύρισε δύο προκρίσεις στα ημιτελικά του Champions League και μία στα προημιτελικά.

Ημέρα προκρίσεων η σημερινή (vids, pics)

Η αρχή έγινε στις 20 Μαρτίου του 1985, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται στο κατάμεστο ΟΑΚΑ την Γκέτεμποργκ, στη ρεβάνς της νίκης με 0-1 στη Σουηδία.

Ο Θανάσης Δημόπουλος, με το εκτός έδρας γκολ είχε κάνει τη μισή δουλειά για το «τριφύλλι», που στην Αθήνα δεν έπρεπε να χάσει, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

09ee940

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδανικά για τους «πράσινους», αφού ο Τόμπιερν Νίλσον, φρόντισε μόλις στο 10ο λεπτό να βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ με πλασέ, μετά από έναν κακό υπολογισμό του Νίκου Καρούλια.

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 573 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η απάντηση για τον Παναθηναϊκό, ήρθε σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, με τον Δημόπουλο να σκοράρει με πλασέ για το 1-1 μετά από κεφαλιά του Βονόρτα, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα όμως του δευτέρου ημιχρόνου, οι Σουηδοί πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ, με Χόλμγκρεν να κάνει στο 53′ το 1-2 και να δίνει εκ νέου σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

pao-goteborg 84-85

Το εύστοχο πέναλτι του Δημήτρη Σαραβάκου στο 77ο λεπτό, διαμόρφωσε όμως το 2-2 και ήταν αρκετό ώστε να χαρίσει την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης στον Παναθηναϊκό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (Γιάτσεκ Γκμοχ): Λαφτσής, Λιβαθηνός, Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Βονόρτας, Σαραβάκος, Αντωνίου, Μαυρίδης, Γεροθόδωρος, Δημόπουλος (86′ Δοντάς)

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ: (Γκούντερ Μπένγκτσον): Τόμπιασον, Σβένσον, Κούλμπεργκ, Λάρσον, Σίλερ, Ρ. Νίλσον, Τ. Χόλμγκρεν, Κάρλσον, Πέτερσον, Γκρεν. Τ. Νίλσον (80′ Εκστρεμ).

Ακριβώς 11 αργότερα και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου του 1996, οι «πράσινοι» φιλοξενούν στο ΟΑΚΑ τη Λέγκια και ψάχνουν τη νίκη, μετά τη λευκή ισοπαλία στην Πολωνία, ώστε να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Η νίκη και η μεγάλη πρόκριση, τελικά ήρθε με σκορ 3-0 στο κατάμεστο 70 χιλιάδες φίλους των «πρασίνων» ΟΑΚΑ, με τον Κριστόφ Βαζέχα να σημειώνει δύο γκολ ( 34′, 58′) και να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι», ενώ δίχτυα βρήκε και ο Μπορέλι σε εκείνο το παιχνίδι, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού.

19238
Παναθηναϊκός: (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (90΄ Γκούμας), Καπουράνης, Βαζέχα (90΄ Λαγωνικάκης), Μαραγκός (81΄ Νιόπλιας), Δώνης.
 
Λέγκια Βαρσοβίας: (Πάβελ Γιάννας): Σέζνι, Μαντζέγεβιτς, Σοκολόφσκι (82΄ Κάσπερζακ), Γιάλοχα, Ζελίνσκι, Λεβαντόφσκι, Πις, Μιχάλσκι, Ποντμπρόζνι, Στάνιεκ (76΄ Κουχάρσκι), Βιεζίνσκι.

20 Μαρτίου του 2002 και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο αυτή τη φορά, τη σπουδαία Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα παιχνίδι όπου και με ισοπαλία οι «πράσινοι» παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά ως 2οι.

Ένα καταπληκτικό σουτ του Νίκου Λυμπερόπουλου εκτός περιοχής, βάζει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό του αγώνα. Η απάντηση της Ρεάλ ήταν όμως άμεση, με τον Μοριέντες να κάνει κεφαλιά-λόμπα και να νικάει τον Αντώνη Νικοπολίδη, για το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

ÃÊÏÕÌÁÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÑÅÁË (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2001)

Οι «πράσινοι» του Μαρκαριάν, αντιδρούν στο 2ο ημιχρόνο και με μία τρομερή κεφαλιά του Γιάννη Γκούμα, μετά από φάουλ του Βλάοβιτς μπαίνουν και πάλι μπροστά στο σκορ.

Το τελικό 2-2, διαμόρφωσε το παιδί-θαύμα της Ρεάλ εκείνη την εποχή, ο Πορτίγιο, που με δυνατό σουτ σκόραρε, χωρίς να «πληγώσει» τον Παναθηναϊκό που πήγε στα προημιτελικά ως 2ος.

Παναθηναϊκός: (Σέρχιο Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Χένρικσεν, Γκούμας, Γκαλέτο, Βλάοβιτς (86΄ Βαζέχα), Μικάελσεν, Κωνσταντίνου (71΄ Ολισαντέμπε), Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος (77΄ Βόκολος).
 
Ρεάλ Μαδρίτης: (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ραούλ Μπράβο, Γκέρεμι, Κάμπο, Μινάμπρες, Σελάδες, Σάβιο (74΄ Βάλντο), Κονσεϊσάο, Ρούμπεν, Μακ Μάναμαν (81΄ Σολάρι), Μοριέντες (60΄ Πορτίγιο).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.