ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 60-63

Του στέρησαν τον τίτλο…

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού στη μεγαλύτερη διάρκεια του τελικού, αλλά η κόντρα διαιτησία, που «ετσιθελικά» άφησε την Ντέλβα στον πάγκο, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και το κακό 3ο δεκάλεπτο, στέρησαν τον τίτλο από το «τριφύλλι».

Του στέρησαν τον τίτλο...

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά το κακό τρίτο δεκάλεπτο αλλά και η διαιτησία (χρεώθηκε με φάουλ που δεν είχε κάνει η Ντέλβα) του στέρησαν τον τίτλο!

Μπήκε με φόρα!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην σημερινή αναμέτρηση. Με την Ντέλβα να έχει πετύχει και τους 7 πόντους του Παναθηναϊκού με τις «πράσινες» να προηγούνται με 7-4 7 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Την ίδια στιγμή οι διαιτητές χρέωσαν με δύο ανύπαρκτα φάουλ στην Ντέλβα και …έστειλαν το «μήνυμα»τους. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 7-7 αλλά ο Παναθηναϊκός με σερί 5-0 πήραν αέρα 5 πόντων (12-7). Στο σημείο εκείνο οι παίκτριες του Ολυμπιακού μ’ ένα σερί 5-0 απάντησε στο «τριφύλλι» και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Παναθηναϊκός «ξέφυγε» με 20-13. Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τα κορίτσια του Κώτσα Παπαδόπουλου να προηγούνται με 20-15. Εντυπωσιακή εμφάνισε μέχρι στιγμής από την Ντέλβα, η οποία έχει πετύχει ήδη 9 πόντους.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ ÔÅËÉÊÏÓ(ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ ÃÕÍÁÉÊÙÍ 2015-2016)

Στο +5 οι «πράσινες»

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου η Ντέλβα έκανε το 22-15 και έφτασε γρήγορα τους 11 πόντους. Οι δύο ομάδες σκοράραν συνεχώς αλλά το «τριφύλλι» είχε σταθερό προβάδισμα. Στα 6 λεπτά από το τέλος του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός με καλάθι της Κυριακοπούλου το σκορ έγινε 28-21. Μέσα σ’ όλα αυτά οι διαιτητές δεν «έβλεπαν» τα πεντακάθαρα φάουλ που έκαναν οι παίκτριες του Ολυμπιακού και ειδικά η Τζόνσον.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ ÔÅËÉÊÏÓ(ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ ÃÕÍÁÉÊÙÍ 2015-2016)

Το έμμεσο τρίποντο των «πράσινων» έστειλε την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της (+10). Το τρίτο προσωπικό φάουλ της Ντέλβα δημιούργησε μεγάλο…πονοκέφαλο στον Κώστα Παπαδόπουλου. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν χάσει τη συγκέντρωση τους και τα λάθη ήταν συνεχόμενα. Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά με 33-25.

Κατέρρευσαν…

Στα πρώτα δύο λεπτά ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 8-1 μείωσε στον πόντο έφερε το παιχνίδι στον πόντο. Το καλάθι της Τζόνσον έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με 35-34. Άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο καθώς εμφανίζει ένα πολύ κακό πρόσωπο. Ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα με 35-39 6 λεπτά από το τέλος του δεκαλέπτου και τα πράγματα έδειχναν να… δυσκολεύουν για τις «πράσινες».

Οι δύο βολές της Καλέντζου 4 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου «έφεραν» την διαφορά στο καλάθι. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός με καλάθι της Λύμουρα ισοφάρισε και μπήκε για τα καλά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού! Ο Ολυμπιακός όμως με σερί 6-0 «έκανα» το 39-45 και ξέφυγαν πάλι στο σκορ.Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 43-48.

Το πάλεψαν αλλά..

Το καλάθι της Ντέλβα στο είχε ως αποτέλσμα να μειώσει Παναθηναϊκός σε 45-48. Το μεγάλο τρίποντο της Κυριακοπούλου διαμόρφωσε το 48-48 και «έβαλε» τον Παναθηναϊκό ξανά στο παιχνίδι. Η αποβολή της Ντέλβα με 5 φάουλ έκανε το έργο του Παναθηναϊκού ακόμα πιο δύσκολο.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ ÔÅËÉÊÏÓ(ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ ÃÕÍÁÉÊÙÍ 2015-2016)

Στα 5 λεπτά πριν το τέλος η Σταμάτη έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στον Ολυμπιακό (48-51) αλλά η Κυριακοπούλου με νέο τρίποντο έκανε το 51-51. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού με σερί 4-0 ξέφυγαν με 51-55 αλλά η Κυριακοπούλου με νέο τρίποντο οδήγησε το παιχνίδι στον πόντο.

Η Χαλιβέρα κράτησε «όρθια» την ομάδα της που με καλάθι της Τζόνσον προηγήθηκε με 56-61 στο 38.10. Η Λύμουρα μείωσε σε 58-61 (38.30), ακολούθησαν εκατέρωθεν λάθη και η Χατζηνικολάου στο 38.31 ευστόχησε για το 58-63 δίνοντας σημαντικό πλεονέκτημα για να πάρει η ομάδα της τη νίκη, η οποία ήρθε με 60-63.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 33-25, 43-48, 60-63

856_14

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ