Ο λίμπερο των «πρασίνων» Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ για το Final 4 του Κυπέλλου που ξεκινάει το Σάββατο 26/3.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Final 4 του Κυπέλλου ήταν ένας στόχος που είχε μπει από την αρχή της χρονιάς. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο αλλά όλοι οι παίκτες και το προπονητικό τιμ δώσαμε το 100% για να είμαστε μέρος και κομμάτι αυτής της μεγάλης γιορτής για το ελληνικό βόλεϊ».

Για το γεγονός ότι αυτή είναι η παρθενική του συμμετοχή στη διοργάνωση είπε: «Η συμμετοχή μου στους τελικούς του Κυπέλλου ήταν κάτι που το ήθελα πολύ. Τώρα παίρνω τις πρώτες μου εμπειρίες από τελικές φάσεις και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε μια ομάδα που ζει γι΄ αυτές τις στιγμές. Όπως και πέρσι πρώτη φορά έπαιζα στους τελικούς για το πρωτάθλημα οι οποίοι ήταν μοναδική εμπειρία έτσι και ελπίζω να ζήσω εξίσου και καλύτερα αυτή την τελική φάση που έχουμε μπροστά μας».

Αναφερόμενος στον αντίπαλο του ημιτελικού, την ομάδα του ΑΟΠ Κηφισιάς: «Είναι ένας αγώνας. Κανείς δε πάει να χάσει και ένας λόγος παραπάνω που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού και ξέρω ότι για όλα τα παιχνίδια παίζουμε για ένα αποτέλεσμα. Η Κηφισιά το μαρτυρά και η βαθμολογία έχει ένα συμπαγές σύνολο και μαζί με την εμπειρία έχουν φτάσει σε μεγάλες επιτυχίες φέτος. Εμείς όμως επειδή θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό. Και εγώ προσωπικά όπως είπα παραπάνω έχω μεγάλο κίνητρο γιατί είναι οι πρώτες εμπειρίες».

Για το τι πρέπει να προσέξει το «τριφύλλι» στον ημιτελικό κόντρα στην Κηφισιά: «Η Κηφισιά παίζει ένα πολύ ρεαλιστικό βόλεϊ, έχει έμπειρους παίκτες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό γι αυτούς τους αγώνες. Ξέρουν να μη κάνουν λάθη στα κρίσιμα σημεία. Εγώ δε θα πω τι πρέπει να προσέξουμε στην Κηφισιά αλλά θα πω ότι πρέπει εμείς να καταλάβουμε τη βαρύτητα του παιχνιδιού και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι. Ζω την ομάδα από την αρχή της χρονιάς και ειλικρινά ο μόνος μας αντίπαλος που πρέπει να ξεπεράσουμε είναι ο ίδιος μας ο εαυτός».