Ποδόσφαιρο

Το «ραντεβού» του Κρόιφ με τον Παναθηναϊκό (vid, pics)

Ο Γιόχαν Κρόιφ, έφυγε σε ηλικία 68 ετών από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Φυσικά η ποδοσφαιρική Ελλάδα φρόντισε να μάθει καλά τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» στο πέρασμα των χρόνων, με αφορμή και τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όταν ο Παναθηναϊκός συνάντησε τον Άγιαξ.

Το ποιος ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ, σίγουρα δεν χρειάζεται να σας το πούμε εμείς, αφού δεν είμαστε ίσως και ιδανικοί για κάτι τέτοιο. Αυτά μπορούν να τα μεταφέρουν άνθρωποι που τον έζησαν, παίκτες που αγωνίστηκαν μαζί του, είτε ως συμπαίκτες, είτε ως αντίπαλοι.

Αλλά δεν γίνεται, όταν ακούγεται το όνομα Κρόιφ, το μυαλό να μην πηγαίνει στον τελικό του Γουέμπλεϊ, όταν η ομάδα του Άγιαξ με αρχηγό και ηγέτη τον Ολλανδό, συναντήθηκε με τον Παναθηναϊκό με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ήταν 2 Ιουνίου του 1971, όταν το «τριφύλλι» βρέθηκε αντιμέτωπο με τον Άγιαξ, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών σε ένα παιχνίδι που δύσκολα θα ξεχαστεί, καθώς είναι η μεγαλύτερη επιτυχία ελληνικού συλλόγου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Αιαντας είχε πάρει τη νίκη με 2-0.

Δομάζος, Αντωνιάδης, Καμάρας και απέναντι ο Γιόχαν Κρόιφ. Τα λόγια μάλλον είναι όμως περιττά, οπότε ας πάμε κατευθείαν στην εικόνα.

Exit mobile version