ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καβάλα-Παναθηναϊκός 76-82

Το έσωσε στο φινάλε…

Η Καβάλα έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό για 30 λεπτά, αλλά ένα ξέσπασμα των «πρασίνων» στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου ήταν αρκετό, ώστε να φέρει ακόμα μία νίκη για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Κορυφαίος ο Τζέιμς Φελντέιν, που τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους και 4/8 τρίποντα!

Το έσωσε στο φινάλε...

Ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε το κακό πρόσωπο που έδειξε στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα, βελτιώθηκε σημαντικά στην 4η περίοδο και τελικά κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τη Καβάλα, η οποία αν και πιθανότατα θα αποχαιρετήσει την κατηγορία, έβαλε δύσκολα στους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Το ματς

Με διαδοχικούς πόντους για τις δύο ομάδες ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά στο σκορ (9-7) μετά τα πρώτα λεπτά του αγώνα και τον Παναθηναϊκό να μην δείχνει σοβαρός σε επίθεση και άμυνα.

Μία τάπα του Γκιστ που είχε ως αποτέλεσμα το να φύγει ο Ουίλιαμς στον αιφνιδιασμό, έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να ισοφαρίσουν σε 11-11, ενώ το κάρφωμα του Παπαγιάννη έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό για το 11-13.

Γκιστ και Φελντέιν έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (13-17) για το «τριφύλλι», αλλά η Καβάλα αντέδρασε και με καλάθι δύο πόντων και τρίποντο, πέρασε εκ νέου μπροστά, για το 18-17, δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, το σκορ ήταν στο 18-18, καθώς ο Ραντούλιτσα ευστόχησε λίγο πριν το φινάλε σε μία βολή, ενώ ο Καλάθης δεν κατάφερε να σκοράρει με τη λήξη.

ÊÁËÁÈÇÓ ÊÁÂÁËÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ KALAVA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου τα πράγματα έδειχναν καλύτερα για τους «πράσινους», ενώ τα δύο συνεχόμενα καλάθια του Διαμαντίδη, βοήθησαν ώστε ο Παναθηναϊκός να ξεφύγει με πέντε (20-25).

Η κακή άμυνα όμως δεν διορθώθηκε, με αποτέλεσμα η Καβάλα να βρει και πάλι τους χώρους και να μειώσει στον πόντο (24-25), κάτι που έκανε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλέσει άμεσα σε τάιμ άουτ.

Η εξαιρετική συνεργασία Καλάθη και Ουίλιαμς έφερε το καλάθι του Αμερικανού για το 24-27, ενώ ο ίδιος με τον Τζέιμς Γκιστ, έδωσαν και στη συνέχεια σκορ για τον Παναθηναϊκό. Την ίδια στιγμή όμως, η Καβάλα συνέχιζε να σκοράρει με άνεση και να παραμένει κοντά, με το σκορ στο 30-33, τέσσερα λεπτά πριν από το ημίχρονο.

Λίγο αργότερα, ο ΜακΚι διαμόρφωσε το 35-35, ενώ ο Κοστόφ με ελεύθερο τρίποντο από τη γωνία έδωσε νέο προβάδισμα στους γηπεδούχους. Οι «πράσινοι» είχαν σοβαρά προβλήματα, ο Τζόρτζεβιτς με τάιμ άουτ και αλλαγές προσπαθούσε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, αλλά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Καβάλα μπροστά στο σκορ, με 40-37.

ÃÏÕÉËÉÁÌÓ ÊÁÂÁËÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ KALAVA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Ο Καλάθης μετά από ασίστ του Ραντούλιτσα, ήταν εκείνος που με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έφερε το ματς στον πόντο (40-39), αλλά ακολούθησε νέο λάθος, από τον Σέρβο σέντερ που έκανε βήματα, που έδωσε την ευκαιρία στην Καβάλα να σκοράρει για το 42-39.

Το 10ο λάθος του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι, ήρθε και πάλι από βήματα του Ραντούλιτσα, αλλά την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι, με τον Φελντέιν να φέρνει και πάλι το ματς στον πόντο (42-41).

Το κάρφωμα του Γκιστ έδωσε πράσινο προβάδισμα μετά από ώρα (42-43), αλλά η Καβάλα έπιασε στον ύπνο την άμυνα του «τριφυλλιού», με τον ΜακΚι να σκοράρει χωρίς πρόβλημα, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το τρίποντο από τον Κοστόφ για να δώσει «αέρα» τέσσαρων πόντων στους γηπεδούχους (47-43, 24’10”).

Ο ΜακΚι σκόραρε και πάλι, ο Διαμαντίδης μείωσε προσωρινά με σουτ δύο πόντων, αλλά το καλάθι του Λέιζερ που έκανε το 52-45, υποχρέωσε σε νέο τάιμ άουτ τον Τζόρτζεβιτς. Ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε σκορ από την περιφέρεια (2/16 τρίποντα) και ο Γκιστ με κάρφωμα έκανε το 52-47, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ακολούθησε ένα σερί 8-0 για τον Παναθηναϊκό, με τον Διαμαντίδη να δίνει μετά από ώρα το προβάδισμα στους «πράσινους», ενώ οι Γκιστ και Ουίλιαμς διαμόρφωσαν το 52-57, με το τέλος της 3ης περιόδου.

ÃÊÉÓÔ ÊÁÂÁËÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ KALAVA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Μετά το ξέσπασμα στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός ξεμπλόκαρε και κατάφερε να ανοίξει ακόμα περισσότερα τη διαφορά.

Αρχικά ο Τζέιμς Γκιστ, με ένα εντυπωσιακό alley-oop κάρφωμα έκανε το 52-59, ενώ ακολούθησαν τα καλάθια των Διαμαντίδη, Ουίλιαμς και Χάντερ, για το 54-63. Τρεις σερί τρίποντες «βόμβες» από τον Φελντέιν (δις) και τον αρχηγό του Παναθηναϊκού έφεραν τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι (56-72, 34′) και σε εκείνο το σημείο κρίθηκε και ο νικητής.

Δύο συνεχόμενα καλάθια της Καβάλας, που έφεραν τη διαφορά στους 14 πόντους (60-74), ανάγκασαν τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλέσει νέο τάιμ άουτ, βλέποντας μία χαλάρωση στους παίκτες του.

O Λίβας από πλευράς Καβάλας σκόραρε για το 62-74, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος μείωσε σε 66-79 (38′), αφού είχαν προηγηθεί τα καλάθια από Ουίλιαμς και Φελντέιν.

Ο Δομινικανός είχε «πάρει φωτιά» στην 4η περίοδο και με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 66-82, ένα λεπτό πριν το φινάλε του αγώνα. Η Καβάλα το μόνο που κατάφερε προς το τέλος του αγώνα, ήταν να κάνει ένα μικρό σερί και να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τη νίκη, σε μία αναμέτρηση που θα περίμενε κανείς να έχει «καθαρίσει» νωρίτερα, με το τελικό 76-82, να δίνει ωστόσο ένα ακόμα «τρίποντο» στους «πράσινους», λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα με την Τσεντεβίτα.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 40-37, 52-57, 76-82

ÃÊÉÓÔ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÁÂÁËÁ GIST PANATHINAIKOS - KAVALA (BASKET LEAGUE 2015-2016)
ÃÊÉÓÔ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÁÂÁËÁ GIST PANATHINAIKOS - KAVALA (BASKET LEAGUE 2015-2016)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ