ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 3-2

Σας… νικάει ο Λέτο!

Ο Σεμπάστιαν Λέτο... «καθάρισε» για τον Παναθηναϊκό στις καθυστερήσεις, κάνοντας το 3-2 και γυρίζοντας ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο. Αποθέωση για τον Αργεντινό, ο οποίος σκόραρε δύο φορές (65', 94') και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Κάκιστοι αμυντικά οι ποδοσφαιριστές του Αντρέα Στραματσόνι χάρισαν δύο γκολ στην Βέροια (25' Ναζλίδης, 58' Μεληκιώτης), με αυτογκόλ του Πούγγουρα άνοιξαν το σκορ οι «πράσινοι» (15').

Σας... νικάει ο Λέτο!

Με αρκετές αλλαγές, σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση με τον Ηρακλή, παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι στο σημερινό παιχνίδι. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, στο κέντρο της άμυνας οι Σάντσεθ-Τελάντερ ενώ την τετράδα συμπλήρωναν οι Νάνο και Μέστο. Στο κέντρο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Ζέκα, Λουντ και Εβαντζελίστα-Μπουμάλ στα άκρα. Τέλος την ενδεκάδα συμπλήρωναν οι Μαμούτε-Λέτο στην κορυφή της επίθεσης.

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ PANATHINAIKOS - VERIA (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Το ματς

Μπήκε «καλά» και άνοιξε το σκορ

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή χωρίς όμως να έχει καταφέρει να απειλήσει αλλά ούτε και να απειληθεί κιόλας. Οι «πράσινοι» πίεζαν ψηλά και δυσκόλευαν την ανάπτυξη της Βέροιας. Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης ο Εβαντζελίστα έκανε την σέντρα αλλά ο Καντιμοίρης μπλόκαρε την μπάλα πριν ο Λέτο γίνει επικίνδυνος. Στη συνέχεια και στο 10ο λεπτό η Βέροια κέρδισε το φάουλ αλλά δεν απείλησε την εστία του «τριφυλλιού». Στο 13ο λεπτό ο Ζέκα έκανε την σέντρα από δεξιά αλλά ο «Σέμπα» δεν πρόλαβε τον Καντιμοίρη.

Ο Μέστο στο 15ο του αγώνα έκανε μια πανέμορφη μπαλιά στον Ζέκα, στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού γύρισε την μπάλα για τον Μαμούτε με τον Πούγγουρα να βρίσκει την μπάλα και να την στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του.

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ PANATHINAIKOS - VERIA (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Ισοφάριση και «καθίζηση»

Ακριβώς μετά το 1-0, η Βέροια έχασε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Άρτσε, ο οποίος πλάσαρε από αριστερά, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.  Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι συνέχιζαν να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην τελική πάσα. Στο 25ο λετπό της αναμέτρησης ο Μαλόν «γέμισε» προς την περιοχή του Παναθηναϊκού με τον Ράσμους Τελάντερ να κάνει ένα τραγικό λάθος. Ο Ναζλίδης το εκμεταλλεύτηκε και με κρέμασμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «πρασίνων» κάνοντας το 1-1. Στο 29 της αναμέτρησης ο Μαμούτε έκανε την πάσα στον Νάνο, ο τελευταίος έκανε μία ωραία ενέργεια αλλά δεν σούταρε την κατάλληλη στιγμή και έτσι χάθηκε η ευκαιρία.

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ PANATHINAIKOS - VERIA (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του!

Μετά το 25ο λεπτό της αναμέτρησης η απόδοση του Παναθηναϊκού «έπεσε» αρκετά με αποτέλεσμα η Βέροια να δημιουργεί προβλήματα στους «πράσινους». Στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ανάκογλου βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο αλλά έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν καθόλου φαντασία στο παιχνίδι τους. Το «στατικό» ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με την καλή αμυντική λειτουργία της Βέροιας να δεν άφηνε τους «πράσινους» να… κάνουν το παιχνίδι τους. Ταυτόχρονα, το αμυντικό δίδυμο του «τριφυλλιού» φαινόταν ανέτοιμο (Τελάντερ-Σάντσεθ) με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά αμυντικά κενά.

Στο 44 του αγώνα ο Λέτο έκανε το κόρνερ, ο Σάντσεθ έκανε το τακουνάκι αλλά ο Μαμούτε έστειλε την μπάλα με σουτ στις εξέδρες της Λεωφόρου.

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ PANATHINAIKOS - VERIA (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Προβάδισμα για την Βέροια

Με μία αλλαγή ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το β’ ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Κλωναρίδη να παίρνει την θέση του Γιούρι Μαμούτε. Στο 48ο ο Λέτο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 52 ο Μπουμάλ έκανε την σέντρα αλλά η μπάλα ανακόπηκε πριν γίνει επικίνδυνος ο Σεμπάστιαν Λέτο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου οι «πράσινοι» συνέχιζαν να δείχνουν ένα πολύ κακό πρόσωπο. Στο 57’ η Βέροια έκανε το 1-2 με τον Μελικιώτη μετά από λάθος τόσο του Σάντσεθ όσο και του Βλαχοδήμου. Ο Μελικιώτης σκόραρε λοιπόν προ κενής εστίας.

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ PANATHINAIKOS - VERIA (SUPERLEAGUE 2015-2016)

«Πράσινη» αντίδραση και ισοφάριση Λέτο

Με την αλλαγή του Μλάντεν Πέτριτς στην θέση του Ολιβιέ Μπουμάλ, ο Αντρέα Στραματσόνι άλλαξε το σύστημα, παίζοντας πλέον 4-4-2 με ρόμβο και βάζοντας τον Πέτριτς πίσω από τους Λέτο-Κλωναρίδη.

Στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λέτο έκανε το 2-2 για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζέκα έκανε την πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Πέτριτς έκανε την πάσα στον Λέτο, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία. Αξίζει να τονίσουμε ότι αυτό ήταν το πρώτο γκολ του «Σέμπα» μετά την επιστροφή στους «πράσινους». Ο Εβαντζελίστα στο 70ο λεπτό του αγώνα έκλεψε την μπάλα, έκανε την παράλληλη μπαλιά μέσα στην περιοχή, με τον Κλωναρίδη να μην… πετυχαίνει την μπάλα.

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ PANATHINAIKOS - VERIA (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Το «καθάρισε» ο «Σέμπα»!

Η είσοδος του Μλάντεν Πέτριτς έδωσε άλλη..πνοή στον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης  βοήθησε και «ξεμπλόκαρε» τους «πράσινους». Στο 80ο λεπτό οι Πέτριτς –Κλωναρίδης άλλαξαν την μπάλα αλλά ο Πέτριτς δεν κατάφερε να κάνει την πάσα στον Λέτο, ο οποίος ήταν μόνος του σε κενή εστία. Στο 87ο λεπτό η Βέροια έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μάνο να στέλνει την μπάλα άουτ. Μεγάλη ευκαιρία με τον Τελάντερ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 93ο λεπτό ο Νάνο έκανε το πλάγιο, ο Τελάντερ έκανε την κεφαλιά και ο «Σέμπα» από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καντινοίρη.

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ PANATHINAIKOS - VERIA (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Βλαχοδήμος Οδ., Λέτο, Ζέκα, Λουντ (71’ Αμπέντ), Νάνο, Σάντσεθ, Τελάντερ, Μέστο, Μπουμάλ (61’ Πέτριτς), Μαμούτε (45’ Κλωναρίδης), Εβαντζελίστα

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Ναζλίδης, Ανάκογλου, Άρτσε (88′ Καρακώστας), Μαλόν, Μελικιώτης (62’ Μάνος), Μπαλάφας (73’ Νέτο), Γιαννούλης, Πούγγουρας, Μαγιέφσκι

Διατητής: Σελίμος Σπυρίδων

Βοηθοί: Καρσιώτης Μιχ.- Γρεβένης Αλεξ.

4ος διαιτητής: Γιαννουλάκης Γεώργιος

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ