ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ (78-50)

Έκανε το πρώτο βήμα…

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 78-50 στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» στον πρώτο ημιτελικό της Α1 Γυναικών και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στον τελικό.

Έκανε το πρώτο βήμα...

Με κορυφαίες τις Ντέλβα (22 π.), Λύμουρα (15 π.), ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε και πήρε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο α’ δεκάλεπτο. Οι «πράσινες» του Κώστα Παπαδόπουλου ξεκίνησαν νωθρά την αναμέτρηση αλλά είχαν το προβάδισμα +11 (17-6) ακριβώς στο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Κάπου εκεί ξεκίνησε την αντεπίθεσή του ο ΠΑΟΚ, ο οποίος βρήκε λύσεις, με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν στο -4 (22-18) με το φινάλε του α’ δεκαλέπτου.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Στο β’ δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΠΑΟΚ για να το απειλήσει. Έτσι στο 13′ η διαφορά είχε διαμορφωθεί στο +14 (32-18) υπέρ του «τριφυλλιού», με το ημίχρονο εν τέλει να κλείνει (43-27). Οι «πράσινες» για να πάρουν τέτοια διαφορά, χρειάστηκε να ελέγξουν τα ριμπάουντ, ενώ συνέβαλε και η αστοχία των παικτριών του δικεφάλου από τη γραμμή των βολών.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να έχει απόλυτα τον έλεγχο του ματς (52-34) στο 25′ και τον ΠΑΟΚ απλά να προσπαθεί να μείνει με κάθε τρόπο μέσα στο ματς, που έμοιαζε να είναι ένας υγιεινός περίπατος για το «τριφύλλι». Ο ΠΑΟΚ παρά τις όποιες προσπάθειες έκανε (53-41), μπλόκαρε στη συνέχεια από το επιθετικό παιχνίδι των παικτριών του Παπαδόπουλου, με αποτέλεσμα το σκορ με το φινάλε του γ’ δεκαλέπτου να είναι σε υψηλά επίπεδα (59-42).

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Στο δ’ δεκάλεπτο, η αναμέτρηση είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να μην ρίχνει ταχύτητα και ν’ ανεβάζει τη διαφορά στους 21 πόντους (65-44) στο 35′. Οι φιλοξενούμενες στη συνέχεια περιορίστηκαν σε ρόλο κομπάρσου, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στο τελικό (78-50) και να κάνει το 2-1 αφού στη διαδικασία των πλέι οφ οι ομάδες κουβαλούν μαζί τους τις νίκες στα μεταξύ τους ματς για την κανονική περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 43-27, 59-42, 78-50.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 6(2), Δανούση 2, Αυτζή, Καλημέρη 6, Παντέλη 1, Λύμουρα 15(3), Σλούκα 5(1), Δίελα, Πατεράκη, Αλμπάνεζ 14 Ντέλβα 22, Κυριακοπούλου 7.

ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Κυρατζή 5(1), Τελίδου, Σπανίδου 7, Τζουγκράκη 1, Σταυρίδου 16(3), Κατωπόδη 4, Ταρπάγκου 15(1), Διαμαντίδου 2.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ