ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Και τώρα… Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΟΚ με 75-55 και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών, όπου θα συναντήσει τον Ολυμπιακό.

Και τώρα... Ολυμπιακός

Οι «πράσινες» έψαχναν μόλις μία νίκη, ώστε να πάρουν το εισιτήριο για τους τελικούς του πρωταθλήματος και αυτή ήρθε άνετα στο κλειστό της Πυλαίας, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 3-1 στη σειρά των ημιτελικών.

O Παναθηναϊκός έπαιξε ωραία μπάσκετ, είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με πρωταγωνίστριες, τις Αλμπάνεζ και Ντέλβα, που είχαν από 14 πόντους πήρε την πρόκριση.

Τώρα, σειρά έχουν οι τελικοί, εκεί όπου θα έχουμε ντέρμπι «αιωνίων», με το «τριφύλλι» να ψάχνει μία μίνι έκπληξη, καθώς ο Ολυμπιακός «κουβαλάει» μαζί του τις δύο νίκες της κανονικής περιόδου, με τον τίτλο να κρίνεται στις τέσσερις.

ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να πάρει μία γρήγορη διαφορά έξι πόντων (7-1), με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά αμέσως και να ισοφαρίζει.

Μέχρι τα μισά της περιόδου, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με το σκορ στο 12-12. Τελικά, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 27-21 υπέρ του «τριφυλλιού», με την Αυτζή να ευστοχεί σε καλάθι τριών πόντων.

Η Αλμπάνεζ με τέσσερις γρήγορους πόντους και ένα τρίποντο στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου, έκανε το 36-25 και από εκεί και πέρα η διαφορά όλο και ανέβαινε. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά με 46-31, με πρωταγωνίστρια την Ντέλβα, που σημείωσε καθοριστικούς πόντους.

ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Με την έναρξη της 3ης περιόδου, η Λύμουρα πέτυχε γκολ-φάουλ, στέλνοντας τη διαφορά στο +18 για τις «πράσινες (31-49), με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με το 61-45 υπέρ του Παναθηναϊκού. Το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί, όμως οι παίκτριες του Κώστα Παπαδόπουλου δεν χαλάρωσαν και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +20 (45-65) στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου.

Το τελικό 75-55 υπέρ του Παναθηναϊκού, έφερε τους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στους τελικούς.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 31-46, 45-61, 55-75

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 6 (2), Αλμπάνεζ 14 (2), Αυτζή 3 (1), Καλημέρη 4, Κόνιαλη 5, Λύμουρα 9, Σλούκα 2, Δίελα 8, Πατεράκη, Παντέλη 4, Ντέλβα 14, Κυριακοπούλου 6.

ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Κυρατζή 3 (1), Τελίδου 9 (1), Σπανίδου 12 (1), Τζουγκράκη 6 (2), Σταυρίδου 14(1), Κατωπόδη 4, Ταρπάγκου 4, Διαμαντίδου, Παπαδοπούλου, Κοντογεωργίου 3.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ