ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

«Άρτζι»: Ο πιστός στρατιώτης του Παναθηναϊκού

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέλαβε το 2012, όταν κανείς άλλος δε θα ήθελε τη δουλειά, στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή. Με τον «εξάστερο» να βρίσκεται ξανά σε ένα κρίσιμο… σταυροδρόμι, ο «Άρτζι» βάζει και πάλι πλάτη, για τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό.

«Άρτζι»: Ο πιστός στρατιώτης του Παναθηναϊκού

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποχωρεί το καλοκαίρι του 2012, το ρόστερ της ομάδας αποδομείται, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, βρίσκει στο πρόσωπο του Αργύρη Πεδουλάκη, τον άνθρωπο που έχει τον τρόπο και τα… guts, να καθίσει στον «ηλεκτροφόρο» πάγκο του «τριφυλλιού».

Ο «αιώνιος» αντίπαλος, έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης, έχει πάρει τα σκήπτρα από τον Παναθηναϊκό, σε μια εποχή, που ο κόσμος της ομάδας, είναι μουδιασμένος, από τις εξελίξεις, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κατ’αρχήν και ο Αργύρης Πεδουλάκης, έχοντας την απόλυτη στήριξη και βοήθεια των «παλιοσειρών», Διαμαντίδη-Τσαρτσαρή, ξεκινά μια προσπάθεια, η οποία, πέρασε από χίλια κύματα μεν, αλλά στο τέλος, δικαίωσε άπαντες.

Η «σκούπα» στους τελικούς, με δύο νίκες μέσα στο ΣΕΦ, επανέφερε τα χαμόγελα, τη ελπίδα και ανέβασε το πράσινο φρόνημα, ξανά ψηλά. Και όλα αυτά, λόγω των επιλογών, των χειρισμών και της δουλειάς του Αργύρη Πεδουλάκη.

Έργα και ημέρες του Αργύρη Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό

2 Ιουλίου 2012. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη, στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής, έχει αποφασίσει να αποσυρθεί, ωστόσο ο μέντοράς του, Πεδουλάκης, τον πείθει να παραμείνει για άλλη μια σεζόν.  Η παρουσία του πολύπειρου «Τσάρτσα», βοηθάει τα μέγιστα και φυσικά πιστώνεται στον «Άρτζι».

Άστοχος μεν, εύστοχος δε…

Η δουλειά όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι αρκετή. Με μόλις δύο παίκτες στο ρόστερ, ο Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του (Μανωλόπουλος-Βόβορας), πρέπει να δημιουργήσουν ένα ρόστερ, γρήγορα αλλά και σωστά.

Το ελληνικό στοιχείο τονώθηκε αρκετά και στον πρώτο αγώνα της σεζόν, απέναντι στον Πανιώνιο, για τα προημιτελικά του κυπέλλου, οι παίκτες που πατούν παρκέ, είναι: Μπράμος, Πάνκο, Ματσιούλις, Άρμστρονγκ, Ούκιτς, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης.

Ξέρω τι θέλω, πώς να το «παίξω» και με ποιους…

Η εικόνα των «πράσινων» στα… δύσκολα δεν ήταν και η καλύτερη. Μαχητικός, αλλά ποιοτικά υστερούσε έναντι των αντιπάλων του στην Ευρωλίγκα.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, έφερε την πρώτη ήττα σε ντέρμπι, με τον νεοφερμένο Λάσμε να παίρνει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής. Ο Πεδουλάκης, κίνησε γη και ουρανό για να τον φέρει στην ομάδα, κάτι ήξερε…

ÐÅÄÏÕËÁÊÇÓ ËÁÓÌÅ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÑÇÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2013-2014) PEDOULAKIS LASME PANATHINAIKOS - ARIS (CUP FINAL 2013-2014)

Λίγο καιρό αργότερα, η έλευση του Γκιστ, ατσάλωσε τον Παναθηναϊκό, με τον Πεδουλάκη να βλέπει το… καμάρι του να τσακίζει στην άμυνα, παρότι στην επίθεση δυσκολευόταν. Έτσι ήθελε να παίξει, αυτό το ρόστερ δημιούργησε και πέτυχε!

Νέα σεζόν, μεγαλύτερες απαιτήσεις, ίδιο αποτέλεσμα…

Η σεζόν 2013-2014, ξεκινά με όνειρα, προσδοκίες για το κάτι παραπάνω. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, ενισχύει την ομάδα του με αρκετούς παίκτες (Παππάς, Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδης μεταξύ άλλων), αλλά οι ατυχίες και οι τραυματισμοί, δυσκόλεψαν το έργο του Έλληνα τεχνικού, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει βρει ποτέ ρυθμό και διάρκεια στο παιχνίδι του, παρότι όποτε έβρισκε μπροστά του τον Ολυμπιακό, τον κέρδιζε.

Η… μοίρα του Πεδουλάκη, μοιάζει με αυτή του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Η Λαμποράλ του 1-7, στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, ήταν η αιτία να αντικατασταθεί, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να καλύπτει τη θέση του.

Λαμποράλ η αιτία…

Η Λαμποράλ και πάλι, 25 μήνες μετά, «στέκεται» η αιτία ούτως ώστε, Παναθηναϊκός και Πεδουλάκης, να βρεθούν ξανά σε παράλληλη πορεία. Το μέλλον; Άγνωστο. Σε κάθε περίπτωση, ο μαχητής Πεδουλάκης, θα δώσει και την ψυχή του, για τον τίτλο του πρωταθλητή.

ÐÅÄÏÕËÁÊÇÓ ÊÁÑÉ ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ ÏÕËÊÅÑ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2013-2014)

Ανάμεικτα συναισθήματα

Η πορεία του Αργύρη Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό, κρίθηκε απολύτως επιτυχημένη, με βάση το ρόστερ, το οποίο είχε στη δούλεψή του. Η ευρωπαίοι υπέρβαση δεν μπορούσε να γίνει, παρότι ο Παναθηναϊκός, έφτασε κοντά, τη σεζόν 2012-2013. Τα δύο συνεχόμενα νταμπλ (στον Άρτζι πιστώνεται και το δεύτερο), κράτησαν τον Παναθηναϊκό όρθιο σε μια εποχή, που όλα έμοιαζαν να… καταρρέουν, εντούτοις, δε συνέβη αυτό.

Η ομάδα κρατήθηκε, έμεινε ψηλά, έκανε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο («σκούπα» με μειονέκτημα, πρωτάθλημα με break στο break), με τον Πεδουλάκη, να έχει το δικό του μερίδιο επιτυχίας.

ÐÅÄÏÕËÁÊÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ËÉÅÔÏÕÂÏÓ ÑÉÔÁÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2013-2014)

Ο Άρτζι, ποτέ δεν μίλησε, σχολίασε αρνητικά για τον Παναθηναϊκό, τον υπηρέτησε πιστά και με όλες του τις δυνάμεις. Το αν θα μπορέσει να κάνει, αυτό που δεν κατάφερε τότε, σε αυτή τη δεύτερη φορά, μένει να φανεί, αν και εφόσον, παραμείνει και μετά το καλοκαίρι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.