ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ

«Ζιλμπέρτο Σίλβα οέ, οέ, οέ» (Vids, Pics)

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ένα βήμα από το να γίνει ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού και το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει τα όσα έκανε στο προηγούμενο πέρασμα του, ως ποδοσφαιριστής.

«Ζιλμπέρτο Σίλβα οέ, οέ, οέ» (Vids, Pics)

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήρθε στην Αθήνα χθες για να αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή στο «τριφύλλι». Ο Βραζιλιάνος αναμένεται να συναντηθεί την Δευτέρα με τον Γιάννη Αλαφούζο ώστε να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής ήρθε στον Παναθηναϊκό στα 32 του χρόνια και αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη μεταγραφή του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού. Ο Ζιλμπέρτο αγωνίστηκε από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι το καλοκαίρι του 2011 στον Παναθηναϊκό μετρώντας 119 εμφανίσεις 6 γκολ και 8 ασσίστ σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι!
Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι! 432 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η υποδοχή του μεγάλου Ζιλμπέρτο Σίλβα

Στις 16 Ιουλίου του 2008 ο Βραζιλιάνος σταρ έφτανε στην Αθήνα για να συμφωνήσει και τυπικά με τον Παναθηναϊκό. Πάνω από 3.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» αποθέωσαν τον Βραζιλιάνο σταρ στην Πύλη 7 του «Ελ. Βενιζέλος» και του έδειξαν από νωρίς την αγάπη τους. Τότε ο Ζιλμπέρτο προερχόταν από γεμάτες χρονιές στην Άρσεναλ και θεωρούταν ένας από τους καλύτερους Βραζιλιάνους χαφ.

inner

Τα πρώτα λάθος… συμπεράσματα

Ο περισσότερος κόσμος δεν γνώριζε το στυλ παιχνιδιού του Ζιλμπέρτο Σίλβα, κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να αμφισβητηθεί έντονα από τον κόσμο στην αρχή. Αυτό συνέβη καθώς περίμεναν να δουν τον Βραζιλιάνο να κάνει περίτεχνες ενέργειες. Φυσικά ο Ζιλπέρτο μπορεί  να μην έκανε τέτοια πράγματα αλλά βοηθούσε πολύ σ΄ άλλους,  εξίσου σημαντικούς τομείς.

Η ηρεμία στο παιχνίδι ήταν το χαρακτηριστικό του σε συνδυασμό με τις σίγουρες μεταβιβάσεις του, οι οποίες βοηθούσαν την ομάδα όταν ειδικά υπήρχε πίεση από τον αντίπαλο.

Η αποδοχή και το νταμπλ!

Την δεύτερη του σεζόν στο «τριφύλλι», ο Βραζιλιάνος μέσος είχε στο πλευρό του κι άλλους μεγάλους ποδοσφαιριστές, όπως ο Σισέ, ο Λέτο και ο Κατσουράνης. Ο Ζιλμπέρτο ήταν απλά φανταστικός συμβάλλοντας τα μέγιστα στην μεγάλη αυτή επιτυχία.  Μαζί με τον «Κατσούρ» και τον Καραγκούνη, κάνει μια φανταστική τριάδα στη μεσαία γραμμή (σ.σ. υπήρχε, φυσικά, και ο Σιμάο) και δείχνει πόσο απαραίτητος είναι για την ομάδα.

inner

Απλά και αθόρυβα, ο Βραζιλιάνος γίνεται από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας και συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και στην πορεία στο Europa League και την σπουδαία πρόκριση επί της Ρόμα.

Το συγκινητικό τέλος και το χειροκρότημα

Τη χρονιά 2010-11 ο Παναθηναϊκός άρχισε να ταλαιπωρείται από διάφορα οικονομικά προβλήματα. Ο Ζιλμπέρτο τη σεζόν εκείνη ήταν αρκετά καλός, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος της. Στο κύπελλο πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με την ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν έφτασε στον Παναθηναϊκό για να προκριθεί. Στα πλέι-οφ και στην τελευταία του εμφάνιση στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ΠΑΟΚ, πέτυχε το νικητήριο γκολ, που ουσιαστικά έδωσε στο «τριφύλλι» την πρώτη θέση στα πλέι-οφ.

ÆÉËÌÐÅÑÔÏ ÓÉËÂÁ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÐËÅÉ ÏÖ) GILBERTO SILVA PANATHINAIKOS - PAOK (PLAY OFF)

Το αντίο στους δημοσιογράφους και η… ατάκα

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, σαν σωστός επαγγελματίας, πριν αποχωρήσει από την Ελλάδα έδωσε μία συνέντευξη σε δημοσιογράφους στην οποία μίλησε γι’ άλλους και γι’ όλα. Αυτό όμως που έμεινε στο μυαλό όλων ήταν η ατάκα του «Ποιος ξέρει, ίσως επιστρέψω».

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον αγάπησε τον Ζιλμπέρτο, γι’ αυτό και τον αποθέωσε. Έτσι σήμερα αναμένεται να ακουστεί και πάλι το γνωστό σύνθημα «Ζιλμπέρτο Σίλβα οέ, οέ, οέ»…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.