ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ανάλυση

Ο απολογισμός του P24 για το ρόστερ του Παναθηναϊκού

Μία από τις πιο άσχημες σεζόν για τον Παναθηναϊκό επιτέλους τελείωσε. Η ομάδα απογοήτευσε, αρκετοί παίκτες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και το Panathinaikos24.gr επιχειρεί να κάνει μία πρώτη ανάλυση του ρόστερ, που έφερε τους «πράσινους» στην 3η θέση του πρωταθλήματος.

Ο απολογισμός του P24 για το ρόστερ του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα, σε μία σεζόν που οι φίλοι της ομάδας θέλουν να φύγει και να μην ξανάρθει.

Κακές επιλογές το καλοκαίρι, παίκτες που ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά και φεύγουν ως αποτυχημένοι (Εσιέν, Σάντσεθ), ποδοσφαιριστές που άλλα μας είχαν δείξει και άλλα παρουσίασαν φέτος στο χορτάρι, μερικοί από τους λόγους που οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν μία τόσο άσχημη αγωνιστικά χρονιά.

1272723

Είναι δεδομένο λοιπόν πως σε λίγο καιρό θα υπάρξουν αποχωρήσεις, ίσως και ποδοσφαιριστών που δεν περιμένουμε, καθώς το μόνο σίγουρο είναι πως το ρόστερ θέλει ενίσχυση, αν οι «πράσινοι» ψάχνουν κάτι καλύτερο για την επόμενη σεζόν.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.429 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το Panathinaikos24.gr, προσπαθεί να κάνει μία πρώτη ανάλυση του φετινού ρόστερ του «τριφυλλιού». Ποιοι απογοήτευσαν, ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι άφησαν υποσχέσεις για την επόμενη σεζόν.

Ας τα δούμε…

Λουκ Στιλ: Ο Άγγλος, μέσα στη γενικότερη άσχημη εικόνα της ομάδας, δεν έκανε την καλύτερη του σεζόν με το «τριφύλλι», ωστόσο παραμένει ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος. Έκανε λάθη, όπως στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο, αλλά κράτησε και το μηδέν σε αρκετές περιπτώσεις με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Δεδομένα θα παραμείνει και του χρόνου και θα έχει και πάλι θέση βασικού.

Στέφανος Κοτσόλης: Αγωνίστηκε στους αγώνες του Κυπέλλου και φυσικά δεν μπορεί να κριθεί η παρουσία του. Πιστός «στρατιώτης» όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα, εκ των παλιών σειρών, ο εμπειρος τερματοφύλακας δύσκολα θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν.

Οδ. Βλαχοδήμος: Ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο, αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι με τα «πράσινα» και δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ίσως από τη νέα σεζόν πάρει περισσότερες συμμετοχές, ώστε να έχει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του.

Νίκος Γιαννακόπουλος: Ότι ισχύει για τον Βλαχοδήμο θα γράψουμε και εδώ, αφού ο νεαρός τερματοφύλακας δεν πήρε τις ευκαιρίες. Θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, ψάχνοντας για περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Τζιαντομένικο Μέστο: Ο Ιταλός μπακ, αν είχε έρθει στη χώρα μας πριν από 3-4 χρόνια, θα ήταν πιθανότατα εκ των κορυφαίων στη θέση του. Σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα, με καλές σέντρες και πολλά ανεβάσματα, ο 34χρονος Μέστο έδειξε την ποιότητα του στο χορτάρι, αφήνοντας καλές εντυπώσεις από το Δεκέμβριο που ήρθε στην ομάδα, ως αντικαταστάτης του Βέμερ.

Νίκος Μαρινάκης: Πήρε αρκετές ευκαιρίες φέτος ο νεαρός μπακ μετρώντας διψήφιο αριθμό συμμετοχών. Όπως και πέρυσι στο δεύτερο μισό, έτσι και φέτος, δεν έδειξε κάτι παραπάνω από αυτά που είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι τόσο καλός αμυντικά, θέλει βελτίωση στο κομμάτι της επίθεσης και το μέλλον του δείχνει να είναι εκτός Παναθηναϊκού.

Γενς Βέμερ: Ήρθε το καλοκαίρι με σκοπό να πάρει φανέλα βασικού. Ο Γερμανός πήρε τις ευκαιρίες του στην αρχή της σεζόν, προφανώς και δεν ικανοποίησε με την απόδοση του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μεταγραφή του Μέστο. Σχεδόν πάντα δεύτερος στις μονομαχίες και με κακές τοποθετήσεις, ο Βέμερ ήταν πρόβλημα για την άμυνα της ομάδας. Δεν πρόσφερε ιδιαίτερα και στην επίθεση με τα ανεβάσματα του, καθώς δημιούργησε ελάχιστες απειλητικές στιγμές.

Νάνο: Πολύ άσχημη χρονιά για τον Ισπανό, που παρουσιάστηκε ίσως κουρασμένος, αποτέλεσμα και της ηλικίας. Το δυνατό του σημείο ήταν οι σέντρες του προς τη μεγάλη περιοχή, αλλά φέτος ακόμα και σε αυτό το κομμάτι έδειξε αδυναμία. Σταθερά κακός αμυντικά, ο Νάνο ίσως μείνει και τη νέα σεζόν, όπου περιμένουμε κάτι καλύτερο.

Διαμαντής Χουχούμης: Για ακόμα μία χρονιά δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής ο νεαρός μπακ. Πράνιτς και Νάνο ήταν οι πρώτες επιλογές για το αριστερό άκρο της άμυνας, μέχρι να τραυματιστεί ο Κροάτης, με τον Χουχούμη να αγωνίζεται σε λίγα παιχνίδια χωρίς να εντυπωσιάσει. Ίσως μείνει και τη νέα χρονιά, αλλά θα χρειαστεί να δουλέψει «σκληρά» αν θέλει να αγωνίζεται πιο συχνά, δεδομένου πως θα υπάρχει πάλι ισχυρός ανταγωνισμός.

Ντάνιελ Πράνιτς: Πεσμένη ψυχολογία μετά τον αποκλεισμό της Γκαμπάλα, ο Κροάτης «άκουσε» πολλά από τους φίλους της ομάδας τη φετινή χρονιά. Είτε ως αριστερός μπακ είτε ως κεντρικός μέσος, ο Πράνιτς φεύγει από τον Παναθηναϊκό μετά από μία πάρα πολύ κακή χρονιά, την τελευταία ίσως της καριέρας του.

Ροντρίγκο Μολέδο: Μαχητής και σχεδόν αλάνθαστος στα παιχνίδια του με το «τριφύλλι», ο Βραζιλιάνος θα είναι όπως φαίνεται το Α και το Ω της αμυντικής γραμμής για τη νέα σεζόν. Ο Μολέδο μπήκε γρήγορα στις «καρδιές» των φίλων του Παναθηναϊκού ερχόμενος από την πατρίδα του, έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό, αφού πρόλαβε και σημείωσε 2 γκολ, όντας μόνιμη απειλή στα στημένα που κερδίζει η ομάδα.

Ράσμους Τελάντερ: Πολύ καλή πρώτη χρονιά και για τον νεαρό στόπερ. Καλός στο ψηλό παιχνίδι, καλός και στα πόδια, ο Τελάντερ μαζί με τον Μολέδο ίσως αποτελέσουν το βασικό δίδυμο στην «πράσινη» άμυνα. Μοναδικό πρόβλημα μέχρι τώρα οι τραυματισμοί του, που ίσως του σταθούν «εμπόδιο». Φυσικά πέτυχε και το πρώτο γκολ στον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με αντίπαλο την Ξάνθη, όπου αναδείχθηκε και πολυτιμότερος της αναμέτρησης.

Σέρχιο Σάντσεθ: Τα άσχημα παιχνίδια στην αρχή της σεζόν, ο τραυματισμός που τον άφησε αρκετούς μήνες εκτός, είναι ίσως κάποιοι από τους λόγους που ο Ισπανός στόπερ δεν έκανε καλά παιχνίδια, αν και για το συμβόλαιο του θα έπρεπε να είναι αναντικατάστατος. Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και φεύγει από τον Παναθηναϊκό, με την καριέρα του στα χειρότερα της. 

Στάθης Ταυλαρίδης: Κάνει «μπαμ» πλέον πως δεν είναι για τη βασική ενδεκάδα. Ο 36χρονος αμυντικός είχε και φέτος αρκετές συμμετοχές πάντως, χωρίς η αλήθεια είναι να παίξει άσχημα. Αυτός είναι και ο λόγος, που πιθανότατα θα μείνει και τη νέα σεζόν, ως μία έμπειρη και καλή λύση στα στόπερ. 

Γιώργος Κουτρουμπής: Ξέρει μπάλα, το είπε άλλωστε και ο «Σίφο» λίγο πριν φύγει από την Ελλάδα. Θετική η παρουσία του τη φετινή χρονιά και στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, ο Έλληνας άσος το γνωρίζει το τόπι και φαίνεται στο χορτάρι. Δεν είναι τυχαίο πως και ο Αντρέα Στραματσόνι τον χρησιμοποιεί αρκετά, 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και πιθανότατα θα παραμείνει, αλλά χρειάζεται και αυτός δουλειά.

Μάικλ Εσιέν: Ήρθε, είδε και φεύγει «μάγκας». Διακοπές έκανε σίγουρα, μπάλα δεν έπαιξε και ποτέ και ας σκόραρε μια φορά, ο Εσιέν έκανε λίγες συμμετοχές, αφού πρώτα είχε μείνει αρκετούς μήνες εκτός. Ο Γκανέζος μέσος με το υψηλότερο συμβόλαιο αποχωρεί και εμείς θα θυμόμαστε όλα τα άλλα, εκτός από την παρουσία του εντός αγωνιστικού χώρου.

Κάρλος Ζέκα: Ο αρχηγός και το «μηχανάκι» στο κέντρο του γηπέδου. Τι να πει κανείς για τον Ζέκα. Βασικός και αναντικατάστατος και φέτος, ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες του «τριφυλλιού» σε μία κακή σεζόν ο Πορτογάλος θα δείξει ακόμα περισσότερα, αν ανέβει και η ομάδα.

Τάσος Λαγός: Πολύ κακή χρονιά για τον Λαγό η φετινή. Έκανε τις λιγότερες συμμετοχές από κάθε άλλη χρονιά, έπαιξε σχεδόν το 1/3 σε λεπτά σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν και ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάννης Αναστασίου αποχώρησε από το «τιμόνι» της ομάδας, δεν βρήκε θέση στις επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι.

Ρόμπιν Λουντ: Ποιοτικός ποδοσφαιριστής ο Φινλανδός μέσος, έδειξε στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος το καλό του πρόσωπο, σημειώνοντας μάλιστα και δύο γκολ. Ο Λουντ ήρθε ως ο κορυφαίος νεαρός παίκτης της χώρας του, έχει πολύ καλά στοιχεία, με σωστές τοποθετήσεις και σωστές πάσες, αν ήταν και λίγο πιο γρήγορος θα ήταν αναντικατάστατος από τη νέα σεζόν.

Λούκας Εβαντζελίστα: Μία κρύο, μία ζέστη ο Βραζιλιάνος μέσος. Έδειξε κάποια καλά πράγματα στα όχι πολλά παιχνίδια που αγωνίστηκε, αλλά δεν έδειξε τόσα ώστε να μπει θετικό πρόσημο. Παρόλα αυτά, δεν είναι απίθανη η παραμονή του, αν ο Παναθηναϊκός τα βρει με την Ουντινέζε.

Μεχντί Αμπέντ: Mετά από ένα πολύ καλό δεύτερο μισό στην πρώτη του παρουσία στην ομάδα, ο Αλγερινός μέσος έφερε ενθουσιασμό με την επιστροφή του τη φετινή σεζόν. Το κλίμα όμως γρήγορα αντιστράφηκε, καθώς οι πολύ κακές εμφανίσεις του Αμπέντ έφεραν τελικά τη γκρίνια. Δεν βοήθησε καθόλου στο κομμάτι της ανάπτυξης, εκεί δηλαδή που τον χρειαζόταν η ομάδα, ενώ δεν βοήθησε και καθόλου στο σκοράρισμα.

Λούκας Βιγιαφάνιες: Είχε δείξει το ταλέντο του στον Παναιτωλικό και η συνέχεια ήταν η ίδια και με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο «Βίγια» ενθουσιάζει τον κόσμο με τις ενέργειες του, έδειξε να έχει καλή συνεργασία με Μπεργκ και Λέτο και είναι μία από τις θετικές παρουσίες της σεζόν που φεύγει.

Νίκος Καλτσάς: Ένα από τα μεγάλα παράπονα του κόσμου, είναι ο μικρός χρόνος συμμετοχής του Νίκου Καλτσά, που είναι εκ των πρώτων σκόρερ για τη σεζόν που φεύγει. Ο Έλληνας άσος δεν ήταν τόσο κακός ώστε να μένει εκτός αποστολής, πρόσφερε στο σκοράρισμα και στη δημιουργία και πραγματικά είναι ανεξήγητος ο λόγος που είδε τα πιο πολλά παιχνίδια από τον πάγκο ή την εξέδρα.

Ολιβιέ Μπουμάλ: Ο MVP του Πανιωνίου στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ξεκίνησε φουριόζος την καριέρα του στο «τριφύλλι», αλλά ο τραυματισμός στον ώμο του έκανε μεγάλο κακό, αφήνοντας τον έξω για αρκετό διάστημα. Στα τελευταία παιχνίδια έδειξε να βρίσκει και πάλι τα πατήματα του, είχε καλές κινήσεις μέσα στο γήπεδο και στον Παναθηναϊκό δείχνουν να τον πιστεύουν. 

Παναγιώτης Βλαχοδήμος: Έχει πολύ καλή σχέση με την μπάλα και αυτό είναι φανερό σε κάθε του κίνηση στο γήπεδο. Το γεγονός όμως πως δεν έχει ουσία στο παιχνίδι του, του έχει κάνει κακό στους πρώτους του μήνες στην ομάδα. Αγωνίστηκε σε λίγα παιχνίδια, δεν έδειξε κάτι το εντυπωσιακό που θα τον κάνει κομμάτι της ενδεκάδας και όλοι περιμένουμε να δούμε την επόμενη σεζόν του, αν φυσικά παραμείνει.

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Σαν να μην άλλαξε τίποτα με πέρυσι. Βασικά ίσως και να άλλαξε και φέτος παρουσιάστηκε χειρότερος. Δεν διαφωνεί κανείς πως ξέρει μπάλα, το έχει δείξει άλλωστε με ατομικές ενέργειες και εντυπωσιακά γκολ. Οι συχνοί τραυματισμοί σίγουρα του στάθηκαν «εμπόδιο», αλλά και ο ίδιος δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του. Για αυτό και ο λίγος χρόνος συμμετοχής για τη σεζόν που έφυγε.

Σεμπάστιαν Λέτο: Αρκετοί ήταν αυτοί που δεν πίστεψαν στον Αργεντινό μετά την επιστροφή του στο «τριφύλλι». Ο ίδιος, όπως πάντα μέσα από τις εμφανίσεις του, φρόντισε να κλείσει αρκετά στόματα και να ενθουσιάσει τους φίλους της ομάδας, ειδικά ενόψει της νέας σεζόν. Γκολ που έδωσαν βαθμούς, ασίστ και άψογη συνεργασία με τον Μάρκους Μπεργκ, ο Λέτο έχει βρει τον καλό του εαυτό!

Γιούρι Μαμούτε: Ένα φιλικό με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο και τίποτα άλλο από τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Ο Μαμούτε λοιπόν αποχωρεί, ως μία από τις κακές κινήσεις που έγιναν.

Μάρκους Μπεργκ: MVP για ακόμα μία σεζόν ο Σουηδός. Εντυπωσιακός, δίνει τα πάντα για την ομάδα και έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού. Πρώτος σκόρερ και εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος, ο Μάρκους Μπεργκ ήταν και φέτος το Α και το Ω της ομάδας. Στα θετικά, όπως γράψαμε και παραπάνω, η συνεργασία του με τον Λέτο, αφού ο Σουηδός έχει βρει τον άνθρωπο που του δημιουργεί τις ευκαιρίες.

Μλάντεν Πέτριτς: Για το τέλος κρατήσαμε τον σπουδαίο Κροάτη, που αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό και πιθανότατα την ενεργό δράση. Δεν έπαιξε όπως συνήθως αρκετά παιχνίδια, βοήθησε όσο μπορούσε σε αυτά που αγωνίστηκε και κανείς δεν μπορεί να του πει πως δεν έδωσε ότι είχε. Αν πετύχαινε και το εκπληκτικό τέρμα απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα είχε κλείσει την πορεία του στο «τριφύλλι» με τον καλύτερο τρόπο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.