ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μπουρούσης: «Μακάρι να γυρίσει ο Διαμαντίδης»

Διαβάστε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού, Γιάννη Μπουρούση,

Μπουρούσης: «Μακάρι να γυρίσει ο Διαμαντίδης»

Διαβάστε μέρος της συνέντευξης του στην εφημερίδα «Πράσινη»:

Σε στενοχωρεί το γεγονός ότι δεν συμπίπτεις με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό;

«Λίγο, ναι, ως πολύ. Βασικά πολύ στεναχωριέμαι. Είμαι τυχερός που τον έζησα στην Εθνική ομάδα. Κοίτα να δεις τώρα που έρχομαι εγώ στον Παναθηναϊκό και δεν είναι ο Δημήτρης. Λες τώρα να αλλάξει γνώμη; Μακάρι».

Στις σκέψεις σου για τον ρόλο σου στη νέα σου ομάδα, προστίθεται το γεγονός ότι έρχεσαι σε μία νέα εποχή, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη. Θα είσαι από τους πιο έμπειρους Έλληνες παίκτες πλέον, μαζί με τον Αντώνη Φώτση.

«Από τη μία συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά από την άλλη θα είμαι ένας καινούριος παίκτης. Δεν μπορώ εγώ να έχω τον ρόλο που είχα στη Βιτόρια, εδώ υπάρχουν παιδιά που είναι μια ζωή στ΄ αποδυτήρια όπως ο Αντώνης (σ.σ. Φώτσης). Θα είμαι όπως ήμουν στη Ρεάλ. Δηλαδή, την εμπειρία που κέρδισα από το παρελθόν, να τη βγάλω στο παρκέ και στα αποδυτήρια, αλλά πάνω απ’ όλα με μέτρο, γιατί στο παρελθόν είχα κάνει πολλά λάθη. Προσπαθούσα για όφελος της ομάδας, αλλά κάποιοι το παίρνανε στραβά. Θα προσπαθήσω με την εμπειρία μου, αλλά δεν χρειάζεται να κάνω την υπερβολή».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης διαδέχτηκε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τώρα επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Αυτή η έξαρση των Ελλήνων προπονητών είναι ένα δείγμα ότι το ελληνικό μπάσκετ βαστάει παρά τα προβλήματα;

«Εννοείται ότι βαστάει. Εδώ και χρόνια οι Έλληνες αγαπάνε το μπάσκετ. Οι προπονητές δουλεύουν πολύ. Εμείς από αυτούς βγήκαμε, δεν ήρθαμε μόνοι μας. Μας έχουν βοηθήσει, έχουμε δουλέψει σκληρά και γι’ αυτό έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει».

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 43.084 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τον Τζέιμς, με τον οποίο κάνατε μία καταπληκτική χρονιά και θα είστε ξανά μαζί…

«Ο Τζέιμς ήταν τυχερός γιατί με άκουγε. Είναι από τους λίγους παίκτες που με εκτίμησαν και τον εκτίμησα από την αρχή. Κάναμε πολύ παρέα και στο γήπεδο και εκτός. Του είπα πέρυσι ότι έχει μία ευκαιρία να κάνει μία καλή σεζόν και να καταφέρει να ανεβάσει το όνομά του και να γίνει ακόμη καλύτερος, γιατί το θέλεις. Του είπα “εγώ ήρθα εδώ με εσάς και κάθε μέρα με κάνατε καλύτερο”. Γιατί είχα τη διάθεση να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος».

Ο Τζέιμς είναι ένας παίκτης που σιγά-σιγά κάνει τα βήματά του και τώρα είναι στο πικ του. Από τον Κολοσσό στη Λαμποράλ και τώρα στον Παναθηναϊκό. Έχει τα στοιχεία για να ανέβει αυτό το σκαλί;

«Είναι ένας παίκτης που καταλαβαίνει το γήπεδο, τρέχει το γήπεδο. Θα νιώθει πιο άνετα που είμαι κι εγώ στην ομάδα. Έχει πολλές δυνατότητες».

Η μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή σου έχει να κάνει με την οικογένειά σου;

«Ε, ναι σίγουρα. Τα παιδιά μου, η γυναίκα μου και τα πέντε χρόνια που έζησα στο εξωτερικό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.