ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κυνισμός… και άμυνα!

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να σκοράρει μεν, για να μπορέσει να «ξεκλειδώσει» την πρόκριση επί της ΑΙΚ, ωστόσο η άμυνά του, αποτελεί σημείο αναφοράς, αν σκεφτεί κανείς τα τελευταία ευρωπαϊκά ματς των «πράσινων».

Κυνισμός… και άμυνα!

«Αχίλλειος πτέρνα» αποδεικνύεται για τον Παναθηναϊκό η αμυντική του συμπεριφορά, στα πρόσφατα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι «πράσινοι» δέχονται γκολ σχεδόν σε κάθε ματς… γεγονός που τους στέρησε νίκες, βαθμούς και προκρίσεις.

Μετά τη καταστροφική σεζόν του 2012, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε το 2014 στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου και αποκλείστηκε από τη Σταντάρ Λιέγης, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο πρώτο ματς δε δέχθηκε γκολ (0-0), ωστόσο η ρεβάνς της Λεωφόρου, αποδείχθηκε μεγάλη… παγίδα, αφού όλοι πίστεψαν, ότι μετά το γκολ του Μπεργκ (αυτογκολ), το «τριφύλλι» θα περνούσε. Εν τέλει δύο γκολ των Βέλγων, «πάγωσαν» τη Λεωφόρο και ο Παναθηναϊκός, κλήθηκε να προσπαθήσει να μείνει εντός… ευρωζώνης, μέσω του Europa League.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.507 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

4-1 τη Μίντιλαντ (πάλι δέχεται γκολ), νίκη και στη Δανία (2-1), όπου και πάλι δε μένει απαραβίαστη η εστία των «πράσινων».

Η συνέχεια στους ομίλους, απλά καταστροφική. Πρεμιέρα με ήττα στη Λεωφόρο από τη Ντιναμό Μόσχας (2-1), ήττα στο Εστορίλ (2-0), ισοπαλία στην Ολλανδία απέναντι στην PSV (1-1), ήττα από τους Ολλανδούς στη Λεωφόρο (3-2), ήττα στη Μόσχα από τη Ντιναμό (2-1) και ισοπαλία με την Εστορίλ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων στη Λεωφόρο (1-1).

Από την αρχή της πορείας του στην Ευρώπη, για αυτή τη σεζόν, ο Παναθηναϊκός κράτησε το «μηδέν» μόλις μία φορά, στη Λιέγη, στο ντεμπούτο του. Έκτοτε δέχτηκε γκολ σε όλα τα παιχνίδια, με συνολικό συντελεστή 11-14 (υπέρ-κατά).

Η επόμενη σεζόν, ξεκίνησε ιδανικά με νίκη επί της Μπριζ (2-1) στη Λεωφόρο. Το γκολ των Βέλγων, αποδεικνύεται… χρυσάφι, οι οποίοι ανοίγοντας το σκορ στη ρεβάνς, στις αρχές του Β΄ μέρους, εν τέλει κερδίζουν εύκολα με 3-0 και στέλνουν το «τριφύλλι» πάνω στην Γκαμπάλα.

«Λευκή ισοπαλία» στο πρώτο ματς, σοκ στη Λεωφόρο με το 2-2, με την «πράσινη» άμυνα, να αποτελεί αρνητικό… πρωταγωνιστή και πάλι. Συντελεστής 4-6 γκολ και εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός, με τα… απόνερα από αυτό το κάζο, να κυνηγούν το «τριφύλλι», μέχρι πρότινος.

Φέτος το έργο… ξεκίνησε κάπως διαφορετικά. Πάλι με θετικό αποτέλεσμα, αλλά με το «μηδέν» στην άμυνα. Αν το επαναλάβει και απόψε το «τριφύλλι», πάει καρφί για… τους ομίλους, αφού πρώτα κληθεί να περάσει από τα play off, όντας όμως στους ισχυρούς.

Η άμυνα συνεπώς, αποτελεί key point για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, που χρειάζεται να επιδείξει, κυνισμό, αποτελεσματικότητα και να πάρει την πρόκριση, με κάθε κόστος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.