ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Εξαφανίσεις» σε Αχαρναϊκό, Λαμία, Μονόπολι(!)

Ο Παναθηναϊκός γέμισε αλλοδαπούς μα τα προηγούμενα χρόνια, ελάχιστοι παίκτες του φυτωρίου έκαναν step up.

«Εξαφανίσεις» σε Αχαρναϊκό, Λαμία, Μονόπολι(!)

Από την ανάγκη (ένεκα οικονομικής στενότητας) το καλοκαίρι του  2013 να ωριμάσει πριν την ώρα της η φουρνιά των ακαδημιών, ο Παναθηναϊκός υιοθετεί το πλάνο των πολλών ξένων που ανεβάζουν την ποιότητα μα δεν κολλάνε τόσο στον ψυχισμό του οπαδού που γουστάρει να ταυτίζεται με ποδοσφαιριστές που μιλούν τη ίδια γλώσσα μ΄ εκείνον.

Ως τώρα κανέναν δεν έχει απασχολήσει ο «αφελληνισμός» αφού τ’ αποτελέσματα είναι τα επιθυμητά. Βέβαια αν στο μέλλον έρθουν στραβοπατήματα, τίποτα δεν αποκλείεται! Όλα αυτά τη στιγμή που στα «τεφτέρια» οι αριθμοί αποδεικνύουν πως παρότι δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες τα βλαστάρια της Παιανίας δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

Μ’ εξαίρεση την περίπτωση του Στέφανο Καπίνο (η ΠΑΕ έπρεπε να βάλει ρήτρα σε περίπτωση που ανταγωνιστής επιχειρούσε να τον φέρει πίσω), άντε και του Σωτήρη Νίνη (ο οποίος κάνει εξαιρετικά παιχνίδια στο Βέλγιο), ουδείς δικαιολόγησε τις προσδοκίες που είχαν προπονητές, οπαδοί.

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.261 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Νίκος Μαρινάκης και Διαμαντής Χουχούμης ετοιμάζονται ν’ αποχωρήσουν αφού βρίσκονται χαμηλά στα σχέδια του προπονητή. Ο πρώτος ξεκίνησε με θαυμάσιες προοπτικές αλλά το παραλίγο μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι του, φθινόπωρο του 2013 στο Χαριλάου, τον πήγε πολύ πίσω. Ο Ευβοιώτης μπακ με τα ποιοτικά χτυπήματα μπάλας που μοιάζει περισσότερο χαφ παρά αμυντικός είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε εμπειρότερους συμπαίκτες (Νάνο, Πράνιτς) με τους οποίους ο Αναστασίου είχε «έρωτα».

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος έκανε ντεμαράζ θετικών εμφανίσεων από τον Γενάρη ως το Μάη του 2014 και μετά η απόδοσή του έφθινε διαρκώς, δικαίως παραχωρήθηκε στον Αστέρα Τρίποληςόπου πέρσι σε μισό γύρο πρωταθλήματος κατέγραψε μόλις… 90’ παρουσίας στο νικηφόρο 2-1 επί της Βέροιας.

Ο Τάσος Λαγός θα μπορούσε να κερδίσει πολλά δίπλα στον Μάικλ Εσιέν, αλλά ο Γκανέζος δεν προσαρμόστηκε ποτέ, ο Αναστασίου που τον πίστευε απομακρύνθηκε κι ο «Στράμα» ζήτησε κάτι ποιοτικότερο στον άξονα παρότι ο Σιώπης που εξετάστηκε είναι ίδιων χαρακτηριστικών αθλητής με τον τέως αρχηγό. Θα δούμε πόσο θα τον «σκληρύνει» η φετινή του παρουσία στη Β΄ Γερμανίας.

Ο Χρήστος Δώνης πήρε γεύση ελβετικού πρωταθλήματος μόλις για… 58 λεπτά πέρσι (Λουγκάνο) και φέτος θα προσπαθήσει να δείξει πράγματα με τη φανέλα του ΠΑΣ, ενώ ο Κώστας Κότσαρης θα ξεσκουριάσει στην Κύπρο (Ομόνοια) ανάμεσα σε ανθρώπους (Νταμπίζας) που ξέρουν απέξω κι ανακατωτά τα πλεονεκτήματά του. Ο νεαρός πορτιέρο ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και φιλοδοξεί σύντομα να πάρει τη θέση του γερόλυκου Στέφανου Κοτσόλη.

Ο ομόλογος του Κότσαρη, Αλέξανδρος Ταμπάκης,βρήκε την υγειά του στην Αμερική (βασικός κι αναντικατάστατος στη Τσάρλεστον Μπάτερι). Ο άλλοτε σούπερ σκόρερ της ομάδας Νέων, Κώστας Αποστολόπουλος «χάθηκε» στον Αχαρναϊκό, ο Βαγγέλης Αναστασόπουλος μια από τα ίδια στη Λαμία, ο Θανάσης Μουζακίτης στη… Μονόπολι (!!!) που αγωνίζεται στην ερασιτεχνική ιταλική κατηγορία LegaPro, ενώ αδιάφορο πέρασμα από τον Πλατανιά έκανε ο Θανάσης Ντίνας.

Από τους μικρούς των φυτωρίων που επέλεξαν να παραμείνουν Ελλάδα μόνο ο Σπύρος Ρισβάνης στον Πανιώνιο κι ο Νίκος Γιαννιτσάνης (9 γκολ πέρσι στη Β εθνική με την Ελευσίνα, πήρε μεταγραφή στη Λάρισα) ξεχώρισαν την περασμένη σεζόν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.