ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Οι δανεικοί της τελευταίας πενταετίας

Μακάρι Εμποκού, Ιμπάρμπο να βγουν λαβράκια όπως οι «Σίφο», Αμπεντ το 2014!

Οι δανεικοί της τελευταίας πενταετίας

Εμποκού, Ιμπάρμπο είναι τα πιο δυνατά ονόματα δανεικών που έφερε η ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια αν και σπάνια είδε «νοικιασμένους» ποδοσφαιριστές να κάνουν τη διαφορά (κορυφαίες περιπτώσεις Αμπέντ/Σίλντενφελντ).

Ας τους θυμηθούμε:

Σεζόν 2011-2012

Ρούντολφ Γκέργκελι: Ο Ούγγρος είχε φινέτσα, η Τζένοα τον παραχώρησε μα σε μέρες που Λέτο, Κλέιτον, Κατσουράνης, Κουίνσι έκαναν όργια δεν μπόρεσε να βρει χώρο στο βασικό σχήμα μετρώντας 1 γκολ σε 10 συμμετοχές.

Κουίνσι Οβόσου: Ο ταχύτερος ποδοσφαιριστής που είδαν τα μάτια μας με την πράσινη φανέλα, κάνοντας άλλα «τούρμπο» (Αποστολάκης, Δώνης, Κόλκα, Ολιζαντέμπε) να φαίνονται βαδιστές μπροστά του. Ο ΠΑΟ εντυπωσιασμένος από τα καλά παιχνίδια του εκείνη τη σεζόν έσπευσε να τον αγοράσει απ’ τη Μάλαγα αλλά ο παίκτης μετά την αποχώρηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα (από τους λίγους που ήξεραν τα κουμπιά του)έχασε το κέφι του κι η καριέρα του έληξε άδοξα.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.574 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σεζόν 2012-2013

Νίκι Κάιπερ, Γιοχέι Καζιγιάμα: Ακατανόητη η επιλογή του μάνατζερ Βαρέλα (με τη σύμφωνη γνώμη του ανεκδιήγητου Φάμπρι) να «ξεφορτώσει» στην Παιανία τον αριστερό μπακ της Τβέντε και το «δεκάρι» της FcTokyo. Ξεχάστηκαν γρήγορα βάζοντας κι αυτοί το…λιθαράκι τους στον άθλιο Παναθηναϊκό εκείνης της σεζόν που απέτυχε να βγει Ευρώπη. Τουλάχιστον το 1997 (άλλη μια σεζόν που η ομάδα πάτωσε) έβλεπες Αποστολάκη, Βάντσικ, Βαζέχα, Λυμπερόπουλο, Γ.Χ).

Κώστας Μπαρμπαρούσης: Ήρθε στους πράσινους από την Αλάνια, θα μας μείνει για πάντα στη μνήμη για το απίστευτο τετ-α-τετ απέναντι στον Μέγιερι στο Καραϊσκάκη εκεί όπου οι πολυδιαφημισμένοι λιμανίσιοι χρειάστηκαν τη βοήθεια του διαιτητή (πρωτότυπο!) για να σώσουν την ισοπαλία από το τριφύλλι του «Μπάρμπα» και του Παπέ Σο.

Ιμπραχίμ Σισοκό: Καλά παιχνίδια έκανε στην αρχή της σεζόν ο χαφ της Βόλφσμπουργκ, από τους λίγους που διασώθηκαν εκείνη την τραγική περίοδο. Με την ομάδα να βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας εκείνο το καλοκαίρι ήταν αδύνατον να πληρωθούν οι Γερμανοί για να τον αφήσουν στην Αθήνα.

Σεζόν 2013-2014

Γκόρντον Σίλντενφελντ: Η καλύτερη περίπτωση δανεικού. Δίπλα του «ψήθηκαν» στον α΄ γύρο οι μικροί (Ρισβάνης, «30», Κουτρουμπής). Αξέχαστοι οι τσαμπουκάδες με τον… μισό Αστέρα στη Λεωφόρο όταν οι λατίνοι των Αρκάδων την έπεσαν στον «ψαρωμένο» Σπυράκο, ενώ από τον Ιανουάριο συνέθεσε το πιο αξιόπιστο δίδυμο της λίγκας μαζί με τον «Κουτρού». Πίεσε φορτικά τη Ντιναμό Μόσχας να τον αφήσει στο τριφύλλι για δεύτερη χρονιά, δέχθηκε να πάρει λιγότερα χρήματα, ήταν απολαυστικός έχοντας δίπλα του τον Στάθη Ταυλαρίδη.

Μεχντί Αμπεντ: Από την εποχή του Γ.Χ Γεωργιάδη είχε να δει ο Παναθηναϊκός χαφ που να σκοράρει συχνά. Έντεκα τέρματα πέτυχε εκείνη τη σεζόν ο «τοξοβόλος», λογικό ήταν η Νιουκάστλ να τον ζητήσει πίσω όπου ως τον Οκτώβρη ο Αλγερινός ήταν βασικός σε κοτζάμ Πρέμιερ λιγκ. Μεγάλος «έρωτας» του Γιάννη Αναστασίου, η ομάδα εξαγόρασε το συμβόλαιό του πέρσι αλλά ο Αλγερινός δεν δικαίωσε την κίνηση της ΠΑΕ κινούμενος μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Μάρτιν Μπαλμπόα: Δανεικός από την Σερίτο. Πέρασε και δεν ακούμπησε, υποβιβάστηκε κάποια στιγμή στην ομάδα νέων.

Σεζόν 2014-2015

Ουασίμ Μπούι: Προερχόμενος από την Γιουβέντους «έψησε» τον κόσμο ότι μπορεί να «βγει». Πέτυχε ένα γκολ στο Κύπελλο εναντίον του Παναιτωλικού, πέραν τούτου ουδέν.

Βάλμιρ Μπερίσα: Δανεικός από την Ρόμα, σκόραρε συνέχεια στα παιχνίδια της ομάδας…Νέων αλλά στην πρώτη, παρόντων Καρέλη, Μπεργκ, «Κλώνα», Πέτριτς, δεν πήρε ευκαιρίες.

Χάρης Μαυρίας: Η επιστροφή του από τη Σάντερλαντ χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό, η εξέδρα είχε κολλήσει μαζί του από την παιχνιδάρα που είχε κάνει με τον Ολυμπιακό (2-2) το φθινόπωρο του 2012. Με 9 εμφανίσεις και 1 γκολ κατέγραψε καλή παρουσία ήταν υπέροχος στα πλέι-οφ παίζοντας σέντερ φορ (!) με τον Σωτήρη Νίνη στην πλάτη του, αλλά ο ΠΑΟ δεν μπορούσε να καλύψει το συμβόλαιό του.

Σεζόν 2015-2016

Γιούρι Μαμούτε: Ο φορ της Γκρέμιο θα μας μείνει στη μνήμη για τα κιλά του, το χαμένο τετ-α-τετ στον Πειραιά και την επική δήλωση μετά τις υπογραφές των συμβολαίων ότι μοιάζει στον …Σισέ! Ήρθε αγύμναστος στην Ελλάδα με το που πάτησε το πόδι του στο Κορωπί υπέστη θλάση στο δικέφαλο κι έμεινε εκτός 15 μέρες.

Λούκας Εβανζελίστα: Μπαλαδόρος ο χαφ της Ουντινέζε, αλλά ο κόουτς επέλεξε να πάει σε κάτι καλύτερο το καλοκαίρι γι αυτό δεν κυνήγησε την παραμονή του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.