ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο πιο λάτιν εδώ και 30 χρόνια

Από τη σεζόν 1980-81 είχε να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός με τέσσερις Αργεντινούς στην ίδια ενδεκάδα, όπως συνέβη στη χθεσινή φιλική αναμέτρηση με τον Άρη.

Ο πιο λάτιν εδώ και 30 χρόνια

Την 1η Οκτωβρίου του 1980 ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τη Γιουβέντους στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και παρά το γεγονός πως δεν έφτασε στην πρόκριση, κατάφερε να πάρει μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές του νίκες, επικρατώντας με το τελικό 4-2.

Κι όμως, εκείνο το ματς, 36 χρόνια πριν, έχει κάτι κοινό με το χθεσινό φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία των «πράσινων» που εμφανίστηκαν τέσσερις Αργεντινοί στην ενδεκάδα.

Ακολούθησαν ακόμα δύο εκείνη τη σεζόν. Στις 5 Οκτωβρίου στο εκτός έδρας 0-0 με τον ΟΦΗ και στις 19 Οκτωβρίου στο εντός έδρας 2-1 επί της Καβάλας. Αγκουερόπολις, Αλφάρο, Αντρεούτσι και Ρότσα ήταν οι τέσσερις εξ Αργεντινής που εμφανίστηκαν στην ενδεκάδα των τριών εκείνων παιχνιδιών.

Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις του Κόντη και η πιθανή αλλαγή στην 11αδα
Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις του Κόντη και η πιθανή αλλαγή στην 11αδα 4.980 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέρασαν 36 ολόκληρα χρόνια από τότε για να δούμε και πάλι ενδεκάδα του Παναθηναϊκού με τέσσερις Αργεντινούς σε αυτή. Χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Στραματσόνι παρέταξε την ομάδα του με τους Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Λέτο και Ρινάλντι. Από τη σεζόν 1980-81 μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει άλλη σεζόν που ο Παναθηναϊκός να είχε στο ρόστερ του περισσότερους από τρεις Αργεντινούς.

Φέτος οι φίλοι του τριφυλλιού θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν αρκετό… μπλε χρώμα από τη χώρα που τους «εξιτάρει» ποδοσφαιρικά περισσότερο από κάθε άλλη. Τη χώρα του τανγκό… Μάλιστα, στο ματς με την Γιουβέντους σκόραρε ο ένας εκ των Αργεντινών (Ανδρεούτσι), ενώ χθες ο Ρινάλντι έκανε… σεφτέ στα γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.