ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μαθημένος ο Μέστο στο «η μπάλα μπροστά»

Ο Ιταλός πέρασε τα καλύτερά του χρόνια σε σύνολα χτισμένα στο 3-4-3, με αυτόν να παίρνει το βάρος όλης της δεξιάς πτέρυγας.

Μαθημένος ο Μέστο στο «η μπάλα μπροστά»

Καταπληκτικός ο Τζαντομένικο Μέστο στη Λειβαδιά αλλά ο κόσμος ασχολήθηκε λιγότερο με αυτόν αφού Γουακάσο, Λουντ, Λεντέσμα, Μπεργκ είχαν προλάβει να μαγέψουν ερχόμενοι σε περισσότερες επαφές με τη μπάλα.

Ο πρώτος Ιταλός που φόρεσε ποτέ τριφύλλι στο στήθος ήταν επόμενο ότι θα κάνει την διαφορά με το καλημέρα αφού οι προκάτοχοί του λέγονταν Μπούρμπος, Βέμερ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Σπυρόπουλος. Ο 34χρονος έχοντας φάει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του στο καμπιονάτο σε εξαιρετικά σύνολα ήταν λογικό να μην έχει προβλήματα προσαρμογής στη Σούπερ Λίγκ άπαξ και δεν αντιμετώπιζε θέματα τραυματισμών.

Ο επιθετικός ΠΑΟ που χτίζει ο «Στράμα» του ταιριάζει, τα καλύτερα του παιχνίδια τα έκανε σε συστήματα που τον ήθελαν να παίρνει όλη την δεξιά πτέρυγα. Τόσο ο Τζαμπέρο Γκασπερίνι στη Τζένοα όσο κι ο Βάλτερ Ματσάρι στη Νάπολι ήταν θιασώτες του 3-4-3 με τον λεγάμενο βασικότατο στο φτερό, ειδικά τη σεζόν 2008-2009 ήταν από τους κορυφαίους στην Ιταλία με τους Γενοβέζους να παίζουν μπαλάρα και να χάνουν στο τσακ την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ (τερμάτισαν 5οι).

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.042 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έχοντας παίξει σε ομάδες που διατηρούσαν παικταράδες στην επίθεση (Μποριέλο, Μιλίτο, Καβάνι, Κρέσπο, Τόνι, Καγεχόν, ΙγουαΪν, Πάντεφ, Παλάσιο), είναι μαθημένος στο «μπάλα μπροστά». Η σέντρα του είναι εξαιρετική, δεν είναι τόσο διεισδυτικός σαν τον Χουλτ που επιδιώκει διαρκώς να περάσει τον αντίπαλο ντριμπλάροντάς τον μα ολοφάνερα μαζί με τον Σουηδό συνθέτουν το κορυφαίο δίδυμο ακραίων μπακ των τελευταίων ετών φέρνοντάς μας στο νου το ντουέτο Σεϊταρίδη-Μινχ στο νταμπλ της σεζόν 2003-2004.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.