ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 3-1 (Μπεργκ 22΄΄, Λεντέσμα 38΄, 87΄, Ιωαννίδης 66΄)

Vamos… Λεντέσμα

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς το παιχνίδι, προηγήθηκε στα 22΄΄, πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά και παίκτη παραπάνω, ωστόσο έδωσε δικαιώματα στον Αστέρα και κινδύνευσε αρκετά στο Β΄ μέρος, ωστόσο πήρε τη νίκη (3-1) και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Vamos... Λεντέσμα

Από τον παράδεισο στην κόλαση και… τούμπαλιν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παρά το γεγονός πως με τη λήξη του πρώτου μέρους, βρισκόταν με δύο γκολ μπροστά και παίκτη παραπάνω, πήγε να τα θαλασσώσει, ο Αστέρας μπήκε στο ματς στο Β΄ μέρος, έχασε ευκαιρίες, ωστόσο οι πράσινοι πήραν το χρυσό τρίποντο και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Κορυφαίος ο Κριστιάν Λεντέσμα, θετικό ντεμπούτο για Ρέις, δύο πρόσωπα για τον Παναθηναϊκό στο ματς, με εξαιρετικό πρώτο μέρος, μέτριο δεύτερο, ωστόσο αυτό που μετράει είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί.

Το ματς

Γκολ με το καλημέρα!

Μόλις στα 22΄΄ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, όταν ο Λεντέσμα «έβγαλε» εξαιρετική κάθετη πάσα στον Λουντ, μέσα στην περιοχή, εκείνος «γύρισε» γρήγορα στον επερχόμενο Μπεργκ, ο οποίος με τέλειο πλασέ έκανε το 1-0, με τη Λεωφόρο να παίρνει φωτιά, στο πιο γρήγορο γκολ του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής.

Οι «πράσινοι» άρχισαν το ματς με 4-2-3-1 και με το γρήγορο γκολ που πέτυχαν, συνέχισαν με άλλον… αέρα και απαλλαγμένοι από το όποιο άγχος, μπορεί να είχαν.

Οι ποδοσφαιριστές του Στραματσόνι κυκλοφορούσαν ιδανικά την μπάλα, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να πιέσουν ψηλά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χώροι, που θα μπορούσε δυνητικά να εκμεταλλευτεί το «τριφύλλι», σε ένα παιχνίδι, που σε κάθε περίπτωση, είχε ξεκινήσει ιδανικά για τον Παναθηναϊκό.

Η «πρώτη» του Ρέις στο πρωτάθλημα

Στο 10΄ήρθε μια άτυχη στιγμή, καθώς ο Κουλιμπαλί δεν μπόρεσε να συνεχίσει (ένιωσε σφίξιμο στο δικέφαλο) με τον Ρέις να παίρνει τη θέση του, μια πραγματικά άτυχη στιγμή για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο άσος από το Μάλι βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ απουσίαζε και ο Μέστο.

Ψάχνοντας το 2ο γκολ…

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, δεν άφηνε τον Αστέρα να απειλήσει, κάλυπτε καλά όλους τους χώρους, ψάχνοντας τον τρόπο-με υπομονή-να βρει ένα δεύτερο γκολ (17΄καλή φάση με Ιμπάρμπο και Κουτρουμπή), θέλοντας να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ του αγώνα.

Οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι στο 25΄, με τον Χουλτ να ανατρέπεται στη μεγάλη περιοχή του Κοσίσκι, ωστόσο ο Καλογερόπουλος «τιμώρησε» με κίτρινη κάρτα τον Σουηδό για θέατρο και φάνηκε να έχει δίκιο, αφού ο άσος του «τριφυλλιού» άρχισε να πέφτει, λίγο πριν την επαφή του με τον αμυντικό των Αρκάδων.

Σφυροκόπημα!

Ο Μπεργκ, μετά από όμορφη προσπάθεια του Ιμπάρμπο, έχασε την ευκαιρία να σκοράρει (31΄), με το σουτ που επιχείρησε να καταλήγει στα χέρια του Κοσίσκι, με το «τριφύλλι» να έχει τον έλεγχο και να έχει απειληθεί μόνο μία φορά από τον Μάσα (25΄), με τους παίκτες του Αστέρα να μην μπορούν να κρατήσουν καθόλου μπάλα.

Ο Κολομβιανός στο 33΄έβγαλε μια τρομερή διαγώνια «40αρα» μπαλιά, ο Βιγιαφάνιες κατέβασε, έστρωσε στον Λουντ, ο οποίος όμως έπιασε αέρα… στην προσπάθεια του να σουτάρει μέσα από την περιοχή, με τους «πράσινους» να εντείνουν τις προσπάθειές τους να ρουν ένα ακόμα γκολ στο ματς.

Ο Βιγιαφάνιες (πάλι από δεξιά) έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Μπεργ την τσίμπησε, αλλά την έστειλε άουτ, σε μία ακόμα καλή στιγμή, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Λεντέσμα έβγαλε διαγώνια στο δεύτερο δοκάρι στον Βιγιαφάνιες, ο οποίος πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, με «βολ-πλανέ», που πέρασε άουτ.

Τους χόρεψε όλους!

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες χόρεψε όλη την άμυνα του Αστέρα, πήρε την μπάλα από το κέντρο σχεδόν, την κουβάλησε, ο Μπεργκ ήταν κλεισμένος, πήγε στο ένας με έναν με τον Γιαννούλη, εκείνος πρόταξε το χέρι του, τον τράβηξε με τον Καλογερόπουλο να δίνει άμεσα το πέναλτι (υπερβολική απόφαση όπως φάνηκε από το ριπλέι), που έκανε γκολ ο Κριστιάν Λεντέσμα για το 2-0, στο 38΄, εν μέσω αποθέωσης στη Λεωφόρο!

Μετά από ένα χορταστικό πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, με δύο γκολ, πολλές καλές φάσεις και κατά διαστήματα, όμορφο ποδόσφαιρο, με τον κόσμο στο γήπεδο να χορταίνει μπάλα.

Τρομερός ρυθμός και στο Β΄ μέρος

Με τον Παναθηναϊκό να πλαγιοκοπεί από αριστερά (Χουλτ, Βογιαφάνιες) και τον Αστέρα να χάνει μια καλή ευκαιρία, άρχισε το Β΄ μέρος, με το ρυθμό να παραμένει υψηλός, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν ψηλά, με στόχο να βρουν ένα γκολ γρήγορα και να ξαναμπουν στο ματς.

Οι παίκτες του Ελευθερόπουλου έψαχναν με βαθιές μπαλιές τους επιθετικούς της ομάδας, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν και την κούραση των πράσινων, είχαν τον έλεγχο του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να δίνει χώρο και τον Αστέρα να πιέζει, με τον Καλτσά να φτάνει κοντά στο γκολ, στο 52΄, όταν ο Τσιλιανίδης έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, μόνος απέναντι στον Στιλ, δε βρήκε την μπάλα, η οποία πέρασε άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή

Στο 55΄η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Ζέκα έβγαλε ωραία στον Ιμπάρμπο, εκείνος πάσαρε παράλληλα στην εστία του Κοσίσκι, ο Μπεργκ βρήκε την μπάλα με… τσίμπημα, αλλά την έστειλε ψηλά άουτ.

Με δέκα ο Αστέρας

Στο 56΄ο Καλογερόπουλος απέβαλλε τον Φαρίνα (κίτρινη στον Κουτρουμπή), με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με παίκτη λιγότερο για περίπου ένα ημίχρονο. Ο Φαρίνα εκτός φάσης, έφτυσε τον παίκτη των πράσινων, ο βοηθός τον είδε, το είπε στον διαιτητή, ο οποίος τιμώρησε τον παίκτη των Αρκάδων.

Κοντά στο γκολ ο Ιμπάρμπο

Ο Κολομβιανός έχασε διπλή ευκαιρία να κάνει το 3-0 (59΄), όταν αρχικά σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Κοσίσκι έδιωξε σε κόρνερ, ο Λεντέσμα έβγαλε σέντρα, με τον Κολομβιανό ξανά να σουτάρει από το σημείο του πέναλτι περίπου, η μπάλα κόντραρε εκ νέου και κατέληξε πάλι κόρνερ, με τον Ιμπάρμπο να χτυπιέται για την ατυχία του.

Πέναλτι για τον Αστέρα στο 65΄, ροντέο το ματς!

Ο Τσουκαλάς εφόρμησε μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, μετά από λάθος της πράσινης άμυνας που δεν έδιωξε την μπάλα μακριά, ο Ιβανόφ τον ανέτρεψε, ο παίκτης του Αστέρα σούταρε πέφτοντας, με τον Καλογερόπουλο να σφυρίζει την παράβαση, δείχνοντας την κάρτα στον Βούλγαρο.

Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 2-1, με τον Αστέρα να μπαίνει στο ματς, ξανά και να δίνει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, που έμοιαζε να έχει τελειώσει.

Ήρωας Ζέκα!

Ο Στανισάβλεβιτς βρέθηκε από μακρινή μπαλιά απέναντι στον Στιλ, έστρωσε στον Τσιλιανίδης, ο οποίος σε κενή εστία πλάσαρε, με τον Ζέκα να διώχνει στη γραμμή(!), γλιτώνοντας τον Παναθηναϊκό τη ψυχρολουσία στο 68΄! Ο Στραματσόνι προχώρησε στη δεύτερη αλλαγή του, βάζοντας στο 70΄τον Μολέντο, στη θέση του Ιβανόφ, στην προσπάθειά του να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Ο Εμποκού-μόλις είχε μπει στο ματς-έπαιξε κάθετα με τον Μπεργκ, εκείνος βρέθηκε απέναντι στον Κοσίσκι, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, σε μια καλή στιγμή-από τις λίγες-για το τριφύλλι στο δεύτερο ημίχρονο.

Η κούραση άρχισε να… φαίνεται στα πόδια των παικτών του Στραματσόνι, ο Αστέρα έβγαινε συχνά από τα πλάγια, επικίνδυνα, τα πολλά αβίαστα λάθη των πράσινων στη μεσαία γραμμή, έδιναν δικαίωμα στους παίκτες του Αστέρα να απειλήσουν, με το ματς να παίζεται στην κόψη του ξυραφιού.

3-1 και έδιωξε το άγχος

Ο Στανισάβλεβιτς κατέβασε κάτω… τον επερχόμενο Χουλτ, ο οποίος εφορμούσε στην περιοχή του Κοσίσκι, ο Καλογερόπουλος, σφύριξε την ξεκάθαρη παράβαση και ο Λεντέσμα, με το δεύτερο του γκολ στο ματς, τελείωσε το ματς και έδιωξε τα… σύννεφα, από τον ουρανό της Λεωφόρου.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί (10΄Ρέις), Κουτρουμπής, Ιβανόφ (70΄Μολέντο), Χουλτ, Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο (77΄Εμποκού), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Βλαχοδήμος Οδ., Ρέις, Σαμπά, Μαρινάκης, Ρινάλντι, Μολέντο, Εμποκού.

Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Κοσίσκι, Μάσα (45΄Τσιλιανίδης), Κουρμπέλης, Ιωαννίδης (75΄Γκοντό), Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Φαρίνα, Καλτσάς (61΄Στανισάβλεβιτς), Μπέρτος, Χαμντανί, Σίλβα.

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Σέφι, Γκοντό, Φερνάντες, Τσιλιανίδης, Στανισάβλεβιτς, Κυριακόπουλος.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος, βοηθοί: Γρεβένης, Τάτσης, 4ος: Κιοτζένης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ