ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης 0-3 (Σισέ 61΄, Μπελφοντίλ 75΄ 94΄)

Νικήστε τον Ολυμπιακό!

Τέλος Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ηττήθηκε από την Σταντάρ Λιέγης με 3-0 (Σισέ 61΄, Μπελφοντίλ 75΄,94΄) και μέσα σε όλα οι πράσινοι έχασαν και τον Μπεργκ λόγω τραυματισμού, με τον Σουηδό να είναι αμφίβολος για το ντέρμπι. Αρνήθηκε πέναλτι στο 47΄ο Ουκρανός διαιτητής στον Εμποκού. Φωνή... λαού για το ντέρμπι της Κυριακής!

Νικήστε τον Ολυμπιακό!

Παρότι ήταν κεφάτος, μπήκε δυνατά, έχασε ευκαιρίες, έπαιξε όμορφα σε κάποια διαστήματα του αγώνα, εντούτοις ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο από την Σταντάρ Λιέγης, δεχόμενος ένα γκολ, κόντρα τη ροή στο 61΄, από σαράντα μέτρα, (στο 75΄το 2-0 και στο 64΄το 3-0) με την παράδοση απέναντι στους Βέλγους να παραμένει αρνητική.

Πέραν της απώλειας του ματς και τον πρόωρο αποκλεισμό από το Europa League, ο Παναθηναϊκός έχασε και τον Μπεργκ στο 30΄, με τον Σουηδό να νιώθει ένα τράβηγμα στο δικέφαλο και να είναι αμφίβολος για το κυριακάτικο ντέρμπι στο Φάληρο, απέναντι στον Ολυμπιακό.

Μία ακόμα τραγική διαιτησία για τον Παναθηναϊκό, ειδικά στο Β΄ μέρος, από τον Ουκρανό Μπόικο, ο οποίος έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι που έγινε στον Εμποκού, με το ματς να είναι στο 0-0.

Ο Παναθηναϊκός πληγώθηκε από τις πολλές απουσίες στο κέντρο, Κουτρουμπής και Λουντ (ή Εμποκού όταν έπαιζαν μαζί) δεν κατάφεραν να αναπληρώσουν το κενό των Ζέκα-Λεντέσμα, οι χώροι που άφησαν στους Βέλγους ήταν πολλοί με αποτέλεσμα η Σταντάρ να κάνει παιχνίδι με αντεπιθέσεις, σχεδόν πάντα με παραπάνω παίκτη.

Αποδοκιμασίες στο τέλος από τον κόσμο, ο οποίος ζήτησε νίκη επί του Ολυμπιακού, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους παίκτες, πως αν δεν το κάνουν να μην… ξαναπατήσουν στη Λεωφόρο.

Το ματς

Με κεντρικά χαφ τους Λουντ-Κουτρουμπή ξεκίνησε το ματς ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος έφτιαξε ενδεκάδα ειδικών… συνθηκών, λόγω των πολλών απουσιών. Πίσω από τον Μπεργκ, τοποθετήθηκαν οι Ιμπάρμπο, Εμποκού και Κουλιμπαλί, ενώ ο Ιβανόφ βρέθηκε στο πλάι του Μολέντο.

Από την άλλη, η Σταντάρ Λιέγης αγωνίστηκε με διαφορετικό τερματοφύλακα (Χιούμπερτ αντί Ζιλέ), με τον ίδιο σχηματισμό, όπως και στο ματς του Βελγίου (4-3-3).

Επιθετικός και επικίνδυνος ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» πρέσαραν ψηλά στα πρώτα λεπτά, οι της Σταντάρ κατάφερναν έστω και με δυσκολία να κυκλοφορήσουν την μπάλα, στο 4΄ο Κουλιμπαλί, αστόχησε από καλή θέση, όταν Εμποκού-Χουχούμης συνδυάστηκαν όμορφα από αριστερά, ο Έλληνας άσος έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ο Κουλιμπαλί στόπαρε μέσα στην περιοχή, αλλά δεν είχε τη σωστή θέση και γωνία το σώμα του, με αποτέλεσμα να σουτάρει αδύναμα, στην πρώτη καλή στιγμή του ματς.

Οι Βέλγοι προσπαθούσαν να βρουν στην πλάτη της πράσινης άμυνας τους Σα-Μπελφοντίλ, αλλά οι γραμμές του «τριφυλλιού» ήταν συμπαγείς και δεν άφηναν έκθετους τους Μολέντο-Ιβανόφ.

Η τριάδα Μπεργκ-Ιμπάρμπο-Κουλιμπαλί λειτουργούσε εξαιρετικά στο pressing, όταν κέρδιζαν μπάλες στο σημείο του κέντρου δημιουργούσαν πάντα κινδύνους στην άμυνα της Σταντάρ, κάτι που έγινε στο 9΄, όταν ο Κουλιμπαλί με παλικαρίσια ενέργεια έβγαλε από δεξιά, ο Μπεργκ έπιασε ένα δυνατό βολ-πλανέ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σολτς, με τον διαιτητή να το θεωρεί ακούσιο και το τριφύλλι να ζητά πέναλτι.

Ο Μπελφοντίλ στο 13’ προσπάθησε από μακριά με λόμπα να αιφνιδιάσει τον Στιλ, αλλά η μπάλα ανέβηκε πολύ ψηλά, σε μια φάση που πέρασε χωρίς άγχος για τον Παναθηναϊκό ο οποίος ήταν καλύτερος, πιο επικίνδυνος, είχε ρυθμό, πρέσαρε σωστά, στοχεύοντας την αδυναμία των Βέλγων στο κέντρο της άμυνας και το μόνο που του έλλειπε, ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα.

Ανέβασε τις γραμμές της η Σταντάρ

Σιγά-σιγά η Σταντάρ ανέβασε τις γραμμές της, ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε, οι Βέλγοι είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσαν καλά, με τους «πράσινου» να ψάχνουν αντεπιθέσεις, κάτι που ενδεχομένως να αποτελούσε και οδηγία του Στραματσόνι.

Με κόντρα στην… κόντρα, η Σταντάρ βγήκε στην αντεπίθεση με 4 εναντίον 3, στο 21’, εκμεταλλευόμενη το χώρο που της είχε δώσει ο Παναθηναϊκός, με τους Βέλγους να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Στιλ (δύο κόρνερ και πίεση).

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στην Σταντάρ, δε δημιουργούσε κινδύνους, αντιθέτως οι Βέλγοι ήταν αυτοί που απειλούσαν και έβγαιναν στην κόντρα με καλές προϋποθέσεις, μια εικόνα που θύμιζε αρκετά το ματς με τον Άγιαξ, με μόνη διαφορά, πως ο Παναθηναϊκός είχε ανοίξει το σκορ σε εκείνη την αναμέτρηση.

Παραλίγο το 0-1!

Στο 26΄η Σταντάρ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τον Σα, όταν σε αντεπίθεση που έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού και πάλι, ο Σα βρέθηκε απέναντι στον Στιλ με τον Άγγλο να αποκρούει με τα πόδια, σώζοντας την ομάδα του.

Αναγκαστική αλλαγή για Μπεργκ!

Στο 30΄ο Μάρκους Μπεργκ έγινε αναγκαστική αλλαγή (Λέτο), γεγονός που σόκαρε τον κόσμο, αναλογιζόμενοι όλοι, πω ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Σουηδός δεν έδειχνε να κουτσαίνει, εντούτοις ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις σε ένα σπριντ και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Απειλή με Κουλιμπαλί!

Στο 32΄ο Κουλιμπαλί με ένα… σόλο, άδειασε δύο παίκτες της Σταντάρ και σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά ο Χιούμπερτ μπλόκαρε σχετικά εύκολα, αφού η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας του.

Όλες οι αντεπιθέσεις της Σταντάρ ήταν… φαρμάκι, οι «πράσινοι» ανέβασαν τις γραμμές τους ψηλά, με αποτέλεσμα οι Βέλγοι με την εξαιρετική κυκλοφορία και την ταχύτητα που είχαν, έβγαιναν στην πλάτη των Ιβανόφ-Μολέντο, σε ένα ματς ροντέο στο πρώτο ημίχρονο.

Απίστευτη ευκαιρία για τη Σταντάρ

Στο 39΄η Σταντάρ σπατάλησε μια απίστευτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από σέντρα από δεξιά (μετά από νέο κόρνερ), ο Ραμάν βρέθηκε απέναντι από τον Στιλ, στη μικρή περιοχή, γύρισε το σώμα του και σούταρε στέλνοντας την μπάλα άουτ (ψηλά), χάνοντας μια τρομερή ευκαιρία.

Η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να ισορροπήσει, Κουτρουμπής και Εμποκού (είχε γυρίσει σαν εξάρι), δεν μάρκαραν σωστά και μοιραία η Σταντάρ έβρισκε συνέχεια διαδρόμους προς την περιοχή του Στιλ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τον Παναθηναϊκό να είναι ευχαριστημένος που δε βρισκόταν πίσω στο σκορ, είχε χάσει τον Μπεργκ από το 30΄ και είχε να ανέβει ένα… βουνό στο δεύτερο ημίχρονο.

Απίστευτη εκκίνηση στο Β΄ μέρος

Στο 47΄ο Λέτο μετά από πάσα του Χουχούμη έσπασε την μπάλα εξαιρετικά στον Εμποκού, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Χιούμμπερτ, ο Φάι τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να σφυρίζει θέατρο και να «κιτρινίζει» τον Κονγκολέζο, αλλά το ριπλέι έδειξε πως ο παίκτης των Βέλγων πάτησε το πόδι του Εμποκού.

Στη συνέχεια της φάσης (49΄), ο Εμποκού εφόρμησε προς την περιοχή του Χιούμπερτ, έπιασε έναν κεραυνό, αλλά ο τερματοφύλακας των Βέλγων απέκρουσε σχεδόν με το… στήθος, ο Εμποκού πήρε το ριμπάουντ, κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο ίδιος με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει πολύ δυνατά το Β΄ ημίχρονο!

Άδικο…

Το ματς είχε ανοίξει αρκετά, ο Παναθηναϊκός όντας ψηλά, άφηνε χώρους στην Σταντάρ, ο Ουκρανός διαιτητής είχε εκνευρίσει ομάδα και εξέδρα (με αποκορύφωμα το πέναλτι), ο χρόνος κυλούσε και η… ψυχρολουσία ήρθε με τον πλέον απίστευτο τρόπο, όταν ο Σισέ από σχεδόν 40 μέτρα σούταρε με δύναμη και άνοιξε το σκορ (61΄), με ένα απίστευτο γκολ, όμοιο αυτού που έβαλε ο Εμποκού στο τριφύλλι προ διετίας.

Η απογοήτευση κατέβαλλε τον Παναθηναϊκό μετά το γκολ που δέχτηκε, πέρασαν δέκα λεπτά περίπου μέχρι να κάνει μια επίθεση της προκοπής, η ομάδα του Στραματσόνι έχασε το ρυθμό της και τη συγκέντρωσή της, με το ματς να βαδίζει στο φόντο που ήθελε η Σταντάρ.

Τέλος αγώνα, τέλος Ευρώπης…

Ο Μπελφοντίλ στο 75΄, βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Στιλ, ο Ιβανόφ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, την κεφαλιά του Σα, η αποβολή του Εμποκού δύο λεπτά αργότερα απλά…  έδεσε το γλυκό και ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε την Ευρώπη με άδοξο τρόπο, έχοντας ωστόσο μπροστά του, δύο ματς ακόμα, προκειμένου να μαζέψει όσους βαθμούς μπορεί.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Μούτσι): Στιλ, Μέστο (76΄Χατζηγιοβάννης), Χουχούμης, Ιβανόφ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Λουντ, Εμποκού, Ιμπάρμπο (86΄Ρινάλντι), Μπεργκ (30΄Μπεργκ).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Λέτο, Μαρινάκης, Ρινάλντι, Αγγελόπουλος, Μίγγος, Χατζηγιοβάννης.

Σταντάρ Λιέγης (Γιάνκοβιτς): Χιούμπερτ, Έλντερσον, Ραμάν (62΄Μπαντιμπαγκά), Σουλτζ, Εντμίλσον (46΄Φιόρε), Τρεμπέλ, Φάι, Λαΐφης, Σισέ, Σα, Μπελφολντίλ.

Στον πάγκο: Ζιλέ, Γκορό, Μπαντιμπαγκά, Μπενζά, Ενό, Φιόρε, Σοάρες.

Διαιτητής: Μπόικο, βοηθοί: Αμπντουλά, Ζναμπτσένκο, Κορνίοκο, Βολοντίν. 4ος: Αλόχιν, Παρατηρητής: Νάτρι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ