ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΝΑΛΥΣΗ

Η «ακτινογραφία» της Αναντολού Εφές

Ποιες είναι οι αδυναμίες του Παναθηναικού και τι θα πρέπει να προσέξει από την Εφές, έτσι ώστε να πάρει ακόμη μια εκτός έδρας νίκη μετά από εκείνη επί της Μπάμπεργκ.

Η «ακτινογραφία» της Αναντολού Εφές

Ο Παναθηναϊκός Superfoods θα αντιμετωπίσει την Εφές Αναντολού και θα προσπαθήσει να κάνει απόψε το τρία στα τρία στην Κωνσταντινούπολη με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο του.

Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς η τουρκική ομάδα έχει μόλις μια νίκη κι αυτή την περασμένη βδομάδα κόντρα στην συμπολίτισσα Νταρουσάφακα εκτός έδρας με 84-79. Αυτό σημαίνει πως μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι και εννοείται πως θα προσπαθήσει να σπάσει το σερί δύο νικών του «τριφυλλιού».

Ωστόσο ποιες είναι οι αδυναμίες του Παναθηναϊκού και τι θα πρέπει να προσέξει από την Εφές, έτσι ώστε να πάρει ακόμη μια εκτός έδρας νίκη μετά από εκείνη της Μπάμπεργκ; Ας ξεκινήσουμε με τις αδυναμίες των παικτών του Πασκουάλ.

Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό!
Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό! 10.207 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα κατά

Ριμπάουντ

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται τρίτος από το τέλος στην κατάταξη της Ευρωλίγκας στα συνολικά ριμπάουντ, με τον Ερυθρό Αστέρα να μετρά 124 ριμπάουντ συνολικά και την τελευταία Νταρουσάφακα με 110 ριμπάουντ. Το «τριφύλλι» μετρά 130 συνολικά ριμπάουντ, εξ αυτών τα 89 αμυντικά και τα υπόλοιπα 41 επιθετικά. Η Εφές στον αντίποδα, μετρά 13 ριμπάουντ περισσότερα από το «τριφύλλι» έχοντας συνολικά 143, με 79 αμυντικά και κυρίως 64 επιθετικά κάτι που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα καθώς οι Τούρκοι μπορούν να πάρουν δεύτερες επιθέσεις.

Ασίστ

Ο Νικ Καλάθης έχει τη μερίδα του λέοντος σ’ αυτό το κομμάτι έχοντας 26 ασίστ έως τώρα, στις συνολικά μόλις 61 του Παναθηναϊκού. Μόνο ο Καλάθης δεν φτάνει να βοηθήσει οργανωτικά στο παιχνίδι της ομάδας και θα χρειαστεί να βοηθήσουν περισσότερο οργανωτικά και οι υπόλοιποι παίκτες του «τριφυλλιού». Να σημειώσουμε πως ο Παναθηναϊκός έχει την τελευταία θέση στην κατάταξη των ασίστ στην Ευρωλίγκα με 15.2 μέσο όρο.

Τα υπέρ

Η Εφές είναι αρκετά άστοχη στο «ζωγραφιστό» καθώς μετρά 108 άστοχα σουτ εντός παιδιάς έχοντας 92/200 εύστοχα σουτ, ενώ όσον αφορά τα τρίποντα βρίσκεται κοντά στα στατιστικά του Παναθηναϊκού με 33/90 ενώ οι «πράσινοι» έχουν 36/102. Αυτό δείχνει την σαφώς ανώτερη επιθετική ικανότητα των παικτών του Πασκουάλ στο «ζωγραφιστό» κάτι που θα πρεπει να εκμεταλλευτούν στο έπακρο απόψε.

Λάθη

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα λιγότερα λάθη από τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας με μόλις 9 και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την μέχρι εικόνα της ομάδας και το 3-1 που έχει επιτύχει έως τώρα.

Οι πρωταγωνιστές

Οι Ντεσόν Τόμας και Ντέρικ Μπράουν, είναι οι βασικότερες απειλές για το καλάθι του Παναθηναϊκού, καθώς στα τέσσερα έως τώρα παιχνίδια έχουν πετύχει 52 και 50 πόντους αντίστοιχα. Αναμένεται λοιπόν να σπρώξουν επιθετικά την Εφές και απόψε. Αμυντικά, ο «κίνδυνος» ακούει στο όνομα Τάιλερ Χόνικατ που μετρά 32 συνολικά ριμπάουντ εκ των οποίων τα 12 επιθετικά κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στο να μην παίρνει επιθετικά ριμπάουντ.

Σημαντικά τα στατιστικά και αποδεικνύουν την εικόνα μιας ομάδας στον τρόπο παιχνιδιού της. Η Εφές δεν είναι το μεγαθήριο της Ευρωλίγκας δεν παύει όμως να είναι μια ιδιαίτερα σκληρή ομάδα. Μην ξεχνάμε πως οι δύο ήττες της, προήλθαν από Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα.

Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα χρειαστεί συγκέντρωση μέχρι το σφύριγμα της λήξης για να επιτευχθεί το 4-1 και ακόμη μια εκτός έδρας νίκη για τον Παναθηναϊκό Superfoods.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.