ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός Superfoods 91-83

Πληγωθηκε απ’ τα λάθη

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στην Εφές, πήγε το ματς σε δύο παρατάσεις, ωστόσο δεν άντεξε και ηττήθηκε με 91-83. Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των Τούρκων, κόστισαν στην ομάδα του Πασκουάλ, που έχασε το ματς, αλλά πήρε ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια.

Πληγωθηκε απ' τα λάθη

Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το να κάνει ένα τεράστιο διπλό, ωστόσο η κούραση των δύο παρατάσεων έκανε την εμφάνισή της στο τέλος και με αλλεπάλληλα λάθη, οι πράσινοι άφησαν το ματς να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια τους.

Η κακή τρίτη περίοδος και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ κόστισαν στο τριφύλλι, που βρήκε ήρωες στα πρόσωπα των Ρίβερς και Νίκολς, εντούτοις τα σοβαρά λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα, έδωσαν τη δυνατότητα στην Εφές να πάρει το ματς και με διαφορά, που σε κάθε περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Μοιραίος ο Μπουρούσης στην πρώτη παράταση, έχασε δύο… πέναλτι κάτω από το καλάθι, ολομόναχος, έπαιξαν έδρα οι διαιτητές, που άφησαν το σκληρό παιχνίδι της Εφές, ενώ αντιθέτως σφύριζαν με μεγαλύτερη ευκολία αυτά του Παναθηναϊκού.

Το ματς

Με Ρίβερς, Καλάθη, Γκιστ, Σίνγκλετον και Φελντέιν μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός, με την Εφές να ξεκινάει με τους Οσμάν, Ντάνστον, Κότον, Ερτέλ και Μπράουν.

Καλό ξεκίνημα για το «τριφύλλι»

Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό στην αρχή, ο Παναθηναϊκός κατάφερε μέσα από την άμυνά του να προηγείται (4-5, 6-8, 9-13, 11-15), με τους παίκτες του Πασκουάλ να έχουν μπει στο παρκέ με το μαχαίρι… στα δόντια, στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα, αναγκάζοντας την Εφές σε τέσσερα λάθη!

Χέρι-χέρι οι ομάδες, σούπερ Καλάθης

Οι Τούρκοι έμεναν μέσα στο παιχνίδι, κυρίως των ατομικών ενεργειών των παικτών του Περάσοβιτς, με τον Ερτέλ να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά (16-15, 3:20), αλλά η ομάδα του Περάσοβιτς δεν είχε αυτοματισμούς στο παιχνίδι της, ο Παναθηναϊκός παίζοντας με μυαλό, έβρισκε το δρόμο για το καλάθι (16-17, 2:03), με τον αρχηγό να έχει ήδη οκτώ πόντους, τρία κλεψίματα και ένα ριμπάουντ!

Οι Τούρκοι μάζευαν τα επιθετικά «σκουπίδια», οι «πράσινοι» έκλεβαν μπάλες, ο Μποχωρίδης με μεγάλο τρίποντο έκανε το 16-20, ο Μπουρούσης έχασε την μπάλα, η Εφές έβγαλε αιφνιδιασμό, εντούτοις έκανε ακόμα ένα λάθος στα 2,5΄΄ με τον Παναθηναϊκό να αστοχεί και την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με +4 για την ομάδα του Πασκουάλ.

Πάτησε το γκάζι

Με περιπετειώδη τρόπο, ο Μπράουν θα βάλει ένα καλάθι για το 18-20, ο Πασκουάλ είχε ρίξει τον Μποχωρίδη στο παρκέ, ωστόσο τα δύο γρήγορα φάουλ, ανάγκασαν τον Ισπανό να ξαναπεράσει τον Καλάθη στο παρκέ του «Αμπντί Ιπεκτσί», στην αρχή της δεύτερης περιόδου (18-23, 8:38).

Με δύο τρίποντα από Μπουρούση και Παππά, ο Παναθηναϊκός πήγε στο +7 (22-29, 6:37), έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι και το μόνο που έπρεπε, ήταν να ισορροπήσει το κομμάτι των ριμπάουντ, με την Εφές να έχει μαζέψει αρκετά στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Ο Φώτσης μετά από ασίστ του Καλάθη θα εκτελέσει από τα 6,75 για το 22-32, αναγκάζοντας τον Περάσοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ, με το «τριφύλλι» να πραγματοποιεί μια εξαιρετική εμφάνιση και να προηγείται σταθερά σε όλο το πρώτο μέρος.

Το γύρισε αμέσως η Εφές-Σούπερ Παππάς και νέα διαφορά!

Η χαρά για τον Παναθηναϊκό δεν κράτησε πολύ, καθώς η Εφές με συνεχόμενα καλάθια, μέσα σε ένα μόλις λεπτό, μείωσε σε 28-32, με ένα σερί 6-0, αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ αυτή τη φορά. Ο Χάνεικατ με φόλοου κάρφωμα θα μειώσει κι’ άλλο (30-32), αλλά ο Παππάς με πέντε αναπάντητους πόντους θα κάνει το 30-37!

Ο Ρίβερς με μεγάλο τρίποντο θα κάνει το 32-40, ο Ντεσόν Τόμας θα απαντήσει (35-40, 35΄΄), ο Φελντέιν με drive θα διαμορφώσει το 35-42, με την ομάδα του Περάσοβιτς να έχει στη διάθεσή της τα τελευταία δεύτερα, αλλά η πολύ καλή άμυνα των Γκιστ-Καλάθη θα κρατήσει το +7 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ανατροπή με συνοπτικές διαδικασίες για την Εφές… 4,5 λεπτά χωρίς καλάθι οι «πράσινοι»

Με καλάθι και φάουλ του Μπράουν άρχισε το δεύτερο ημίχρονο (38-42, 9:28), οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι, η Εφές συνέχιζε να κατεβάζει επιθετικά ριμπάουντ και πολύ γρήγορα ισοφάρισε με τον Χάνεικατ με τον Πασκουάλ να ζητά εσπευσμένα τάιμ άουτ, βλέποντας την Εφές να βρίσκει ρυθμό, να παίζει στο ανοικτό γήπεδο και να προβληματίζει τον Παναθηναϊκό.

Όσο ο Παναθηναϊκός έχανε αμυντικά ριμπάουντ, τόσο η Εφές αποκτούσε έξτρα κατοχές και αυτοπεποίθηση, το ματς είχε γίνει ροντέο… με τους «πράσινους» να μοιάζουν να έχουν χάσει τη συγκέντρωσή τους, με τον Παππά να παίρνει τη θέση του Καλάθη.

Ο Μπράουν με προσωπικό καλάθι έδωσε προβάδισμα στην Εφές (44-42 και 9-0 σερί), ο Παναθηναϊκός ήταν στο «μηδέν» για σχεδόν τέσσερα λεπτά, ο Σίνγκλετον θα υποπέσει σε αντιαθλητικό πάνω στον Ντάνστον, ο οποίος με βολές διαμόρφωσε το 46-42, με την Εφές να έχει κάνει μια μεγάλη ανατροπή μέσα σε ένα τετράλεπτο. Ο Γκιστ στα 5:26 θα σκοράρει για τον Παναθηναϊκό (46-44, 5:13), ο Παππάς μετά από κλέψιμο θα σκοράρει ξανά για την ισοφάριση, με τους «πράσινους» να εμφανίζουν… παλμό.

Με επιμέρους σκορ 11-4, η Εφές είχε επιστρέψει για τα καλά, είχε ψυχολογία, με τον Παναθηναϊκό να ζορίζεται πολύ, εντούτοις κατάφερε να μην αφήσει την ομάδα του Περάσοβιτς να ξεφύγει στο σκορ, παρότι δεν έβαζε καλάθι ούτε με… αίτηση.

Ντέρμπι…

Ο Τόμας με τρίποντο έκανε το 51-48 (1:32), ο Γκιστ με buzzer beater θα κάνει το 51-50 και όλα έδειχναν πως το ματς θα πήγαινε στην κόψη… του ξυραφιού, στην 4η και τελευταία περίοδο. Ο Νίκολς με τρίποντο θα ισοφαρίσει (53-53), ο Μπουρούσης θα κάνει βήματα, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με αυτό το σκορ.

Η Εφές πλέον έπαιζε διαφορετικά, είχε τεράστια αυτοπεποίθηση, ο Τόμας με τρίποντο έκανε το 56-53, στην αρχή της Δ΄περιόδου, με την τούρκικη ομάδα να έχει μαζέψει συνολικά 13 επιθετικά ριμπάουντ, σημείο υπεροχής για την ομάδα του Περάσοβιτς.

Καλάθης και Ουσμάν διαμόρφωσαν το 59-55 (8:28), ο Μπουρούσης απάντησε άμεσα (59-57), ο Νίκολς με τρίποντο έκανε το 59-60, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται και πάλι, μετά από ώρα, με τον Γκιστ να κάνει το 59-62, μετά από επιθετικό ριμπάουντ, 6:06 για το τέλος.

Ουσμάν και Ρίβερς έκαναν το 61-65, οι πράσινοι είχαν ανακτήσει το προβάδισμα, είχαν σπρώξει το κύμα… άγχους και πάλι στην Εφές, η οποία ούτως ή άλλως έπαιζε ένα ανέμελο μπάσκετ, με το τελευταίο πεντάλεπτο να είναι κρίσιμο, με τον Πασκουάλ να βλέπει την ομάδα του να βελτιώνεται και ειδικά τον Νικ Καλάθη, ο οποίος φαινόταν κουρασμένος στην τρίτη περίοδο, εντούτοις έδινε λύσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Πασκουάλ επέμενε με πεντάδα Καλάθη, Ρίβερς, Μπουρούση, Νίκολς και Γκιστ, αποφάσισε να ρίξει στο παρκέ τον Σίνγκλετον με το σκορ στο 65-65 (3:20), ο Ρίβερς αστόχησε, ο Γκρέιντζερ με μεγάλο τρίποντο έκανε το 68-65, με σερί 7-0, προηγήθηκε ξανά σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Οι επιλογές των παικτών του Πασκουάλ ήταν κάκιστες, οι άμυνες έβγαιναν, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έπρεπε να σκοράρει, γι’ αυτό ο Ισπανός έβαλε τον Παππά, αλλά ο Ντεμέτρις Νίκολς ήταν αυτός που με ένα μεγάλο τρίποντο ισοφάρισε σε 68-68, 114΄΄ πριν το τέλος ενός συγκλονιστικού αγώνα.

Ο Ντάνστον αστόχησε, ο Παππάς με λέι απ, έκανε το 68-70, ο Σίνγκλετον έκοψε τον Γκρέιντζερ, αλλά ο Παππάς αστόχησε εκ νέου από τα 6,75 στα 25”, με τον Περάσοβιτς να καλεί τάιμ άουτ, προκειμένου να σχεδιάσει την επίθεση της ομάδας του.

Ο Κότον θα ισοφαρίσει (70-70),  στα 18,4”, ο Σίνγκλετον έπαιξε καλή άμυνα, ωστόσο στο τελευταίο του βήμα, έριξε το σώμα του αρκετά δεξιά, με τον Κότον να αλλάζει πορεία και να βρίσκει εν τέλει εύκολα το δρόμο προς το καλάθι του Παναθηναϊκού. Ο Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ, σχεδίασε την επίθεση που ήθελε, ο Νίκολς αστόχησε, η Εφές βρέθηκε μια ανάσα από τη νίκη, αλλά ο Ρίβερς στα επτά εκατοστά του δευτερολέπτου έβαλε τα χέρια του και έδιωξε την μπάλα έξω, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Όλα για όλα στην παράταση…

Ο Μπουρούσης αστόχησε στην πρώτη επίθεση της παράτασης, ο Κότον το ίδιο, με τον Ερτέλ να βάζει το πρώτο (72-70, 3:43).  Ο Ρίβερς αστόχησε, η Εφές κέρδισε την κατοχή, ο Γκιστ έπαιξε καλή άμυνα στον Μπράουν, ο Ρίβερς με νέο τρίποντο θα κάνει το 72-73, αλλά ο Ντάνστον με καλάθι και φάουλ θα διαμορφώσει το 74-73 (2:44, αστόχησε στη βολή).

Ο Ρίβερς στο τέλος της επίθεσης έκανε το 74-75, οι διαιτητές χρέωσαν ένα αμφισβητούμενο φάουλ τον Μπουρούση (2:00), ο Ερτέλ ευστόχησε στη μία βολή (75-75) και το ντέρμπι καλά κρατούσε. Ο Καλάθης αστόχησε σε δίποντο, ο Ντάνστον με νέο καλάθι και φάουλ, έκανε το 77-75 (1:18), βάζοντας ένα ακόμα κρίσιμο καλάθι στην αναμέτρηση, έχασε τη βολή, ο Φελντέιν κέρδισε φάουλ από τον Κότον στα 56΄΄, ο Μπουρούσης έχασε δύο σίγουρα καλάθια ακριβώς κάτω από τη στεφάνη, ο Μπράουν αστόχησε, ο Γκιστ κατέβασε, οι Τούρκοι έκαναν συνεχώς φάουλ, ο Παναθηναϊκός είχε 4” για να εκδηλώσει επίθεση, με τον Ρίβερς με buzzer beater να ισοφαρίζει σε 77-77, σε ένα ανεπανάληπτο ματς!

Με δύο βολές του Μπράουν, η Εφές έκανε το 79-77, ο Ρίβερς υπέπεσε σε βήματα, στην προσπάθεια του να σουτάρει, ο Χάνεικατ με τρίποντο-μαχαιριά, θα κάνει το 82-77 στα 3:59, Ρίβερς και Σίνγκλετον θα αστοχήσουν με τον Κότον να κάνει άμεσα το 84-77, με ένα σερί 7-0 από τους Τούρκους, οι οποίοι είχαν πλέον μεγάλο και ισχυρό προβάδισμα.

Με ένα 4-0 σερί, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 86-81, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε την κατοχή και με τον Ρίβερς μείωσε κι’ άλλο (86-83), κάνοντας ξανά το ματς, ντέρμπι. Ο Φελντέιν έκανε μια ανοησία, αστόχησε, ξανά λάθος από τον Καλάθη, ο Ερτέλ έδωσε πάσα πάρε βάλε στον Μπράουν για το 88-83, στα 30”. Ο Γκιστ αστόχησε και μοιραία το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ερτέλ να σκοράρει για τρεις για το 91-83.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-42, 53-53, 70-70, 77-77, 91-83.

215810
215816

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ